- با «رمز يا مهدي» و با حضور دكتر احمدي‌نژاد صورت گرفت؛ بهره برداري از بزرگترين سامانه و طولاني‌ترين مسير انتقال آب كشور در قم<br />

طولاني‌ترين مسير و بزرگترين و پيچيده‌ترين سامانه انتقال آب كشور با حضور رييس‌جمهور در قم و با رمز يا‌مهدي به طور رسمي افتتاح و مورد بهره‌برداري قرار گرفت.

با «رمز يا مهدي» و با حضور دكتر احمدي‌نژاد صورت گرفت؛

بهره برداري از بزرگترين سامانه و طولاني‌ترين مسير انتقال آب كشور در قم

طولاني‌ترين مسير و بزرگترين و پيچيده‌ترين سامانه انتقال آب كشور با حضور رييس‌جمهور در قم و با رمز يا‌مهدي به طور رسمي افتتاح و مورد بهره‌برداري قرار گرفت.

شناسه خبر: 47649 - 

سه‌شنبه 3 ارديبهشت 1392 - 13:11

  -  وحید عسگری

دكتر محمود احمدي نژاد كه صبح امروز(سه‌شنبه) براي افتتاح و بهره‌برداري از چند پروژه عمراني و خدماتي به استان قم سفر كرده بود؛ بزرگترين سامانه انتقال آب كشور كه با احداث 54 كيلومتر تونل و كانال، آب را از سرشاخه‌هاي «دز» به حدود 200 كيلومتري قم در سد كوچري منتقل مي‌كند را به طور رسمي افتتاح كرد.

اين سامانه و مسير انتقال آب كه در سطح جهاني نيز كم‌ نظير است با احداث 5 تونل به طول مجموع 54 هزار متر كه كوتاه‌ترين آنها هزار و 182 متر و بلندترين آنها 35 هزار و 750 متر طول دارد و نيز يك كانال به طول 9 هزار و 177 متر يكي از با كيفيت‌ترين و گواراترين آب‌هاي كشور را به شهر قم منتقل مي كند كه همواره از آب شور و بي‌كيفيت رنج برده است.

آب گردآوري شده از اين مسير به سد «كوچري» در 4 كيلومتري گلپايگان انتقال يافته و از آنجا با 187 كيلومتر لوله‌گذاري كه به طور متوسط از 180 تا 200 سانتي‌متر، قطر دارد به قم و تصفيه‌خانه قديمي اين شهر منتقل مي‌شود و پس از تصفيه در اين مركز با ظرفيت 6 هزار ليتر در ثانيه در قم و حدود 10 شهر و مركز پيش‌بيني شده ديگر، توزيع مي‌شود.

بخش‌هايي از اين طرح، پيش از اين افتتاح و مورد بهره‌برداري قرار گرفته بود اما امروز بهره برداري كامل از اين سامانه آغاز شد و به طور همزمان طرح افزايش ظرفيت تصفيه خانه قديمي قم از 2 هزار و 50 ليتر در ثانيه به 4 هزار ليتر در ثانيه نيز با حضور دكتر احمدي‌نژاد افتتاح و به بهره‌برداري رسيد.

همچنين قرار است تصفيه خانه جديد شهر قم با ظرفيت 6/6 مترمكعب بر ثانيه در كنار تصفيه‌خانه قديمي و با اعتباري ريالي 470 ميليارد ريال و اعتبار ارزي 11.8 ميليون يورو در مدت 48 ماه احداث و به بهره برداري برسد.

دكتر احمدي نژاد پس از صدور فرمان آغاز بهره‌برداري از بزرگترين سامانه انتقال آب كشور با رمز يامهدي گفت: خدا را شاكرم كه با ارائه اين خدمت؛ آب اين مايه حيات، با كيفيت عالي در اختيار اهالي شهر قم كه محافظان حريم اهل بيت(ع) و ارزش‌هاي الهي در طول تاريخ بوده‌اند، قرار مي‌گيرد.

رييس جمهور با اشاره به اينكه اين بزرگترين پروژه آب‌رساني در تاريخ ايران بوده كه در دنيا نيز كم‌ نظير است، اظهار داشت: قم بايد فرهنگ نوراني اسلام ناب و انديشه علوي مهدوي را در دنيا منتشر كند و ما به عنوان خدمت‌گزاران كشور موظف هستيم بستر‌هاي اجراي اين ماموريت را فراهم نماييم.

شناسه خبر: 47649  

- سفرهای داخلی