دکتر نهاوندیان در نشست اعضای اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان مرکزی:
کاهش نرخ تسهیلات در حمایت از صنعت و صادرات سیاست قطعی دولت است/ اتاق های بازرگانی و تشکلهای اقتصادی باید پرچمدار اقتصاد ایران باشند/دولت، دانشوران و فعالان اقتصادی؛ سه ضلع مثلث اقتصاد کشور
رییس دفتر رییسجمهوری، «دولت، دانشور اقتصادی و فعال اقتصادی» را سه ضلع مثلث اقتصادی کشور توصیف و تأکید کرد: باید در رویکردی همافزایانه، روابط متقابل و بهترین سیاستها برای پیشرفت اقتصادی کشور میان این سه ضلع بوجود آید.
دکتر محمد نهاوندیان شامگاه یکشنبه در نشست اعضای اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان مرکزی، با تأکید بر اینکه بخش خصوصی باید خود را متولی کل امور اقتصادی در کشور بداند، گفت: گشایش ارتباطی و امکان دسترسی به منابع ملی و بینالمللی کار بزرگی بود که دولت تدبیر و امید برای اقتصاد انجام داد.
رییس دفتر رییسجمهوری اظهارداشت:اکنون زنجیرههای تحریم پاره شده است، اما هنر و مهارت استفاده از منابع مفید بینالمللی در یک اشتراک هنرمندانه بین دولت و بخش خصوصی شکل میگیرد.
دکتر نهاوندیان با اشاره به اینکه هوش ایرانی اقتضا میکند که از سرمایه ارزان بینالمللی به خوبی بهره ببریم، گفت: از پیشروی فناوری در برخی حوزهها باید بهره برد و البته این هرگز به معنای خود کم بینی نیست. نباید عقب بایستیم و لازم است در این مسابقه جهانی شرکت کنیم ولی هوشمندی اقتضا میکند در صورت امکان از همان مرحلهای آغاز کنیم که دیگران نیز قرار دارند.
رییس دفتر رییسجمهوری با بیان اینکه کوچ مغزی و خروج سرمایه انسانی ملت ایران از کشور، خسارت بار است، ادامه داد: عزت ملی در این است که از سرمایههای ملی برای این سرزمین استفاده نماییم و عزت به اقدام و عمل است و باید از منابع فراوان بینالمللی در دسترس هم به خوبی بهره ببریم.
وی با بیان اینکه استان مرکزی قادر است به عنوان استان پیشتاز صنعتی در بهرهگیری مزایای پسا برجام پیش قدم شود، اظهار داشت: همه واحدهای صنعتی و تجاری استان باید استفاده از این فرصت را در دستور کار خود قرار دهند و از خود این سوال را بپرسند که در شرایط مناسب کنونی چه کاری از ما بر میآید و چه قدمهایی میتوانیم برداریم.
دکتر نهاوندیان با تأکید بر اینکه سیاست دولت یازدهم بلافاصله پس از مهار تورم، حفظ ارزش پول ملی بوده است، گفت: معنی ندارد فرد کار آفرین در اقتصاد واقعی ریسک داشته باشد، اما فرد دیگری سرمایهای گذاشته و یک نرخ بالاتر و ثابت سود دریافت کند.
رییس دفتر رییسجمهوری ادامه داد: به دلیل مشکلات سیستم بانکی در طول سالیان گذشته، توزیع ریسک و آسیبپذیری عادلانه نبود که قطعاً نیاز به اصلاح این ساختار داریم اما در این مرحله باید به دنبال کاهش نرخ تورم و تسهیلات نیز باشیم.
دکتر نهاوندیان با تأکید بر اینکه کاهش نرخ تسهیلات برای صنعت و صادرات سیاست قطعی دولت است، گفت: دولت ابتدا باید از خود شروع کند و در جلسه هیأت امنای صندوق توسعه ملی مصوب شد که نرخ تسهیلات این صندوق برای صادرات غیر نفتی به یازده درصد و در مناطق محروم به 7 درصد کاهش یابد که این رقم بسیار قابل توجه است.
وی به مشوقها برای ایجاد اشتغال های بیشتر در کشور اشاره کرد و گفت: این مهم به طور جدی در دستور کار ستاد اقتصادی قرار گرفته است و از شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی توقع داریم که در این زمینه یاری برساند، چرا که مجموعه این خرد جمعی منجر به جهش در کشور خواهد شد.
رییس دفتر رییسجمهوری با اشاره به نگرانی برخی از تولیدکنندگان داخلی درباره واردات کالاهای خارجی در صورت وجود تولیدات داخلی، گفت: باید با طرح سیاستهای استراتژیک تجاری برای اهداف صنعتی به پیش برویم. بازارها دو طرفه است و هیچ کشوری نمیتواند یک طرفه سیاست تجاری اعمال کند، اما میتوان با هوشمندی اولویت های صنعتی کشور را شناسایی کرده و مورد حمایت قرار داد.
دکتر نهاوندیان حمایت از تولیدات داخلی را یکی دیگر از سیاستهای مهم دولت یازدهم برشمرد.
رییس دفتر رییسجمهوری سپس به برنامهها و اهتمام دولت یازدهم برای احیاء دریاچه ارومیه، تالاب میقان در استان مرکزی و همچنین حفظ سایر زیستگاههای زیستی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: اهتمام دولت به منابع آب بسیار جدی است.
دکتر نهاوندیان با بیان اینکه واگذاری امور غیرحاکمیتی به بخش غیردولتی نیز از دیگر سیاستهای دولت است، گفت: اتاق بازرگانی باید این توانایی را نمایندگی کند و در کنار پذیرش اختیارات، مسئولیت پذیر هم باشد.
رییس دفتر رییسجمهوری ادامه داد: اگر میخواهیم اقتصاد کشور وارد مرحله جهش شود. همه بنگاهها خود را آماده این مهم نمایند.
دکتر نهاوندیان با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم، تورم و رانت در کشور بروز نماید، ادامه داد: شرط این هدف تشویق اقتصاد مبتنی بر کار، ابتکار و خلاقیت است.
رییس دفتر رییسجمهوری با تأکید بر اینکه قاعده رقابت را مقدس بدانیم، گفت: باید از دادن فرصت به هر بنگاهی که فکر و نوآوری داشت نهراسیم و اجازه ورود بدهیم چرا که در این سختی کشیدن، ورزیدگی بوجود میآید و از سوی دیگر هر بنگاهی که تحرک لازم را نداشت اجازه خروج از صحنه رقابت را بدهیم.
دکتر نهاوندیان با بیان اینکه باید اتاقهای بازرگانی و تشکلهای اقتصادی پرچمدار رقابت در اقتصاد ایران باشند، اظهار داشت: شفافیت مالی باید گسترش یابد و ظرفیتهای قانونی در قانون بهبود محیط کسب و کار، مطالبه شود.
رییس دفتر رییسجمهوری در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه از تصمیمگیریهای دولتمحور برای اقتصاد، به جایی نرسیده و نخواهیم رسید، تأکید کرد: اتاقهای بازرگانی محلی برای چارهاندیشی و پیدا کردن راهحلها براساس منفعت و مصلحت عمومی باشد که در این صورت مقاومت در برابر پیشنهادات فعالان اقتصادی کمتر خواهد شد.