با جایگزینی اقدامات ترویجی بجای سلبی، شاهد گسترش فرهنگ عفاف و حجاب خواهیم بود / بیتوجهی به پدیده پوشش در جامعه، موجب گسترش مظاهر مغایر فرهنگ و دین خواهد شد
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه ساماندهی و جهتگیری فرهنگ از بایدها به باور و از فعالیتمحوری به اثربخشی را از گامهای اساسی هر ملتی دانست و گفت: اگر اقدامات ترویجی جایگزین اقدامات سلبی شود، شاهد گسترش چشمگیر فرهنگ عفاف و حجاب در کشور خواهیم بود.
شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در اختتامیه نخستین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس که در موزه هنرهای معاصر برگزار شد، پدیده پوشش، مد و لباس را چند وجهی دانست و خاطرنشان کرد: اگر مد و لباس در جامعه به صورت بومی و برآمده از فرهنگ هر کشور نباشد به معضل و دغدغه تبدیل خواهد شد و بر این اساس نمیتوان از این پدیده بیتفاوت گذشت.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه باید از موازیکاری و اقدامات ناصحیح گذشته درس گرفت و اقدامات ایجابی برای بهبود وضعیت موجود انجام داد، گفت: با آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید آسیبشناسی عملکرد گذشته در حوزه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در کمیسیون فرهنگی دولت انجام شد و امیدواریم بتوانیم با بازبینیهایی صورت گرفته شده در قانون و حوزه وظایف ذاتی دستگاهها، ضعف و خلاءهای موجود را ترمیم کنیم و با راهکارهای ارایه شده، تهدیدات فرهنگی را به فرصتهای شگرف فرهنگی تبدیل کنیم.
مولاوردی، قانون راهکارهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب را مصوب شورای عالی فرهنگی در سال 84 دانست و گفت: با وجود اینکه 26 دستگاه به طور مستقیم در گسترش فرهنگ و حجاب در کشور فعالند و 10 سال از ابلاغ ساماندهی پوشش در کشورمان میگذرد، اما هنوز فاصله زیادی با وضعیت مطلوب داریم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با انتقاد از بیتوجهی به پدیده پوشش، مد و لباس در جامعه که به گفته وی، موجب گسترش مظاهر مغایر فرهنگ و دین خواهد شد، تصریح کرد: وجود تکنولوژی ارتباطات که موجب تحت تأثیر قرار گرفتن زندگی فرهنگی و اجتماعی هر جامعهای است مسئولین کشورمان را بر آن میدارد که با اتخاذ راهکارها و پیگیری دستگاههای مربوطه گامهای مؤثری را در امر گسترش عفاف و حجاب در ایران اسلامی بردارند.
مولاوردی توجه به پدیده پوشش و پیشگیری از تهاجم فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران را مربوط به دهه دوم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و اظهارداشت: پاسخ این سوال را که چرا در حوزه پوشش، آن طور که لازم و شایسته است به موفقیت دست نیافتیم باید در تبیین و چرایی مسأله، دیدگاهها و نظریهها جستجو کرد .
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه هنوز پاسخ مناسبی از سیاستگذاریها در مقوله گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه دریافت نشده، گفت: پیگیری و اهمیت دادن به مقوله پوشش، مد و لباس ما را در رسیدن به راهکار و برنامه مدون و صحیح کمک خواهد کرد.
مولاوردی وظیفه معاونت امور زنان و خانواده را پیگیری وظایف ذاتی دستگاههای اجرایی در حوزههای اجتماعی، زنان و خانواده دانست و آمادگی این معاونت را برای همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد دانشگاه و دانشکده فنی و حرفهای برای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب که موجب پیشبرد اهداف و آرمانهای بلند اسلامی و فرهنگ ایرانی خواهد شد، اعلام کرد.
وی به جلسات هیأت دولت در خصوص تهاجم فرهنگی و پوشش اسلامی در جامعه پرداخت و تصریح کرد: به منظور ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اقداماتی با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اصناف و معاونت امور زنان و خانواده در حال انجام است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده همچنین توجه به ابعاد اقتصادی و سوددهی مد و لباس در کنار مقابله با تهاجم فرهنگی، بیتوجهی به مد و زیرساختهای تولید پوشاک بویژه در حوزه نساجی، عدم ضمانت اجرایی، توجه به ذائقه افراد مختلف، فقدان بودجه کافی برای کارگروه مد و لباس، وجود موانع اجرایی، عدم توجه و نظارت به طراحان مد و لباس، عدم توجه تولیدکنندگان به ظرفیتهای موجود در حوزه مد و لباس، عدم نوسازی تکنولوژی های مربوط به لباس را از مهمترین مسایل و چالشهای موجود در این حوزه برشمرد.
مولاوردی در ابتدای سخنان خود با تبریک میلاد رسول اکرم(ص) و امام صادق(ع) گفت: باید چهره رحمانی اسلام را برای جهان ترویج کنیم و زن مسلمان را در جهان به گونهای مطرح کنیم که چهرهای فاخر، فرهیخته و به دور از جهل باشد.
نخستین جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس زیر نظر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با محوریت پوشاک برتر اسلامی و با هدف «ایجاد فضای تعامل فرهنگی اسلامی»، «هدفمند نمودن اندیشههای نو در راستای تحقق اهداف جامعه ایرانی»، «سوق دادن دانشجویان به طراحی آثار مبتنی با اصول و آموزههای اسلامی»، «شناخت مباحث علمی جدید در زمینه طراحی پوشش اسلامی در کشور»، «زمینهسازی برای کارآفرینی» و «ارایه طرحهای خلاق و ابتکاری در زمینه پوشاک مناسب جامعه» توسط دانشکده فنی حرفهای دختران تهران با همکاری جهاد دانشگاهی هنر برگزار شد.
در پایان این مراسم با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده از برگزیدگان اولین جشنواره مد و لباس دانشجویی تجلیل به عمل آمد.