معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در نشست هم اندیشی «آیینه وند، زن، معرفت تاریخی»:
تفسیر عقلانی و خردگرایانه پیش شرط و مقدمه قوانین عادلانه است/ اسلام برای زن بسیار ارزش و احترام قائل شده است/ باید بینش، منش و روش حضرت فاطمه (س) برای زنان مسلمان الگو باشد
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در نشست هم اندیشی «آیینه وند، زن، معرفت تاریخی» گفت: افکار، اندیشه و آرای مرحوم دکتر آیینه وند، راه روشنی پیش روی زن معاصر گشوده اما این آغاز راه و مأموریت است.
شهیندخت مولاوردی در این مراسم که روز سه شنبه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، اظهار داشت: بحث زن، معرفت دینی و اندیشمندان معاصر در اندیشه و آثار استاد آیینه وند شکل گرفت و در سالهای اخیر متناسب با تحولات جوامع اسلامی مطالعات زنان با فراز و نشیبهایی همراه بوده است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به تأثیر مثبت و پایدارتر برخی از آثار اندیشمندان معاصر همچون کتاب دوایر الخوف اثر نصر حامد ابوزید گفت: جدال بین تجدد و سنت به این معنی نیست که از سنت به تجدد گذار کنیم بلکه باید تلاش کنیم با فهم سنت و اندیشههای سنت، ریشه بدفهمی در مورد زنان را بیابیم.
مولاوردی با بیان این که تفسیر عقلانی و خردگرایانه پیش شرط و مقدمه قوانین عادلانه قلمداد میشود، افزود:با تضمین همه حقوق انسانی زنان باید موانع از سر راه پیشرفت آنان و جامعه برداشته شود و چهره درخشانی از زن به تصویر کشیده شود.زن در انسانیت با مرد برابر است و هر دو از نفس واحدی آفریده شدهاند و باید با تحریفاتی که تاکنون به جایگاه و منزلت زنان آسیبهای بسیاری وارد کرده ،بصورت جدی مقابله شود.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به این که باید نگاهمان را نسبت به زن از نگاه قبیلهای، جاهلیت، تمدنهای گذشته یونان و رومی جدا کنیم و یک تفسیر درست مطابق قرآن و احادیث و روایات صحیح از ائمه (ع) و رسول اکرم (ص) داشته باشیم، ادامه داد: در این صورت نگاه منفی به زن نخواهیم داشت چرا که اسلام برای زن بسیار ارزش و احترام قائل شده است.
وی افزود: در دوره حیات پیامبر (ص) ، برای نخستین بار جایگاهی عزتمند پیش روی زنان گشوده شد و در حقیقت محدودیت در عصر امویان، عباسیان و عصرهای بعد ایجاد گردید.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان این که استاد آیینه وند در تکاپو بود نگاه انسانها از بدویت تاکنون و از نظام قبیلهای و عشیرهای تا نگاه مثلاً متمدنانه به زن را به چالش بکشد، افزود: در این سیر و سلوک تاریخی چراغ راه دکتر آیینه وند روایات متقن و احادیث معتبر بودند و ایشان به طور جدی به احادیث نامعتبری که زنان را تحقیر میکرد تاخت؛ همان روایات جعلی که در ادامه ظلمی گاه بیشتر از عصر جاهلیت به زن تحمیل نمود.
مولاوردی با اشاره به این که جوانان باید بیش از پیش معنای سخنان حضرت فاطمه (س) و خطبه فدکیه را درک کنند، گفت: باید بینش، منش و روش حضرت فاطمه (س) برای زنان مسلمان الگو باشد تا دریابند چگونه باید در خانه و اجتماع مسئولیت بپذیرند و نقش بیافریند.