شکوفایی ایران جز از طریق توسعهی علم و فناوری میسر نیست / دولت مصمم است اقتصاد کشور را احیاء و شکوفا کند
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه توسعه اقتصاد و آیندهی ایران جز از طریق توسعهی علم و فناوری میسر نیست، گفت: اقتصاد ایران برای توسعه و پیشرفت یک راه بیشتر ندارد و آن تکیه بر شرکت های دانش بنیان و اتکا به دانش بشر است.
دکتر اسحاق جهانگیری عصر امروز (شنبه) در آیین بهره برداری از فاز دوم توسعهی تغلیظ مس سرچشمه با اشاره به دستاوردها و توانمندی های این مجتمع اظهار داشت: برای مجموعهی مس سرچشمه هیچ اقدامی مهمتر از آن نیست که در صدد تولید محصولی باشد که بتواند در دنیا از نظر قیمت و کیفیت رقابت کند.
وی با بیان اینکه ایران به جهت ظرفیت مواد معدنی جزو کشورهای نخست دنیاست، خاطرنشان کرد: براساس مطالعات زمین شناسی، ایران از تنوع مواد معدنی زیادی برخوردار است و اکتشافات خوبی در زمینهی مواد معدنی به خصوص فلزات رنگی در کشور انجام شده است.
معاون اول رییس جمهور افزود: ایران بر روی کمربند اصلی مس دنیا قرار دارد و حدود 5 درصد ذخایر مس دنیا در ایران است که این ذخایر مس از غرب کشور و استان آذربایجان شروع می شود و تا مناطق مرکزی و استان کرمان ادامه پیدا میکند و معدن مس سرچشمه نیز یکی از معادن مهم است که در دنیا نیز شناخته شده است.
دکتر جهانگیری یکی از دلایل تاکید برای کاهش وابستگی به منابع نفتی را فشارهای سیاسی برخی قدرتهای بزرگ علیه کشورهای نفت خیز دانست و افزود: وقتی بودجهی یک کشور به میزان زیادی به درآمدهای نفتی وابسته باشد دشمنان می توانند با اعمال نفوذ در قیمت نفت نسبت به فشار به این کشورها اقدام کنند. به همین دلیل است که طی سالهای گذشته یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری همواره کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی بوده است.
معاون اول رییس جمهور یکی دیگر از دغدغه ها در خصوص نفت و گاز و سایر مواد معدنی را تجدید ناپذیر بودن این ذخایر عنوان کرد و گفت: این ذخایر سرانجام روزی تمام خواهد شد و کسانی که کاهش وابستگی به منابع طبیعی را توصیه می کنند دلیلشان این است که باید اقتصاد کشور را از این منابع مستقل سازیم تا زمانی که این منابع به پایان رسید اقتصاد دچار آسیب نشود.
دکتر جهانگیری با تاکید بر لزوم توسعهی شرکت های دانش بنیان و توجه به علم و فناوری افزود: دانش بشری و علم و فناوری یک منبع تمام نشدنی است که می تواند ارزش افزودهی زیادی تولید کند و خوشبختانه کشور ما نیز در سالهای اخیر در جایگاه خوبی از نظر رتبهی علمی قرار داشته که البته باید در این زمینه ارتقاء پیدا کنیم.
وی ادامه داد: وقتی یک کشور به فناوری های نو و علم و دانش متکی نباشد، وجود منابع و درآمدها به جای آنکه به پیش رفت کمک کند می تواند آفتی برای توسعهی کشور شود.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: بیماری هلندی نیز که در دنیا معروف است بدین معناست که یک کشور در مقطعی درآمدهای زیادی پیدا می کند و این درآمدها را در زمینههای مختلف خرج می کند که بعداً باعث گرفتاری خواهد شد.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه امسال سخت ترین سال اقتصادی در ایران است تصریح کرد: دولت مصمم است با اتکا به ملت ایران و عنایات خداوند، اقتصاد کشور را احیاء و شکوفا کنیم و رکود و سختی ها را از پیش روی ملت ایران برداریم.
وی با اشاره به تجربهی دو سال اخیر که دولت توانست با برنامهریزی های علمی تورم را به 15 درصد کاهش داده و اقتصاد را با رشد مثبت مواجه کند، افزود: یکی از راه های شکوفا شدن اقتصاد، اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است و دولت اقتصاد مقاومتی را نه فقط برای دوران تحریم بلکه برای دوران پس از تحریم نیز ادامه خواهد داد و تلاش خواهیم کرد اقتصاد کشور آنقدر مقاوم شود که در مقابل تکانههای داخلی و خارجی استوار باشد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه دولت تدبیر وامید معتقد است که برای کار و فعالیت همهی نیروهای توانمند کشور با هر گرایش سیاسی باید شرایط مهیا باشد گفت: معتقدم سال 95 سال بسیار خوبی برای رونق اقتصاد خواهد بود و دولت تدبیر و امید راهکارها و برنامه های خوبی را برای سال آینده و دوران پس از تحریم اندیشیده است.