معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان این که رسانهها باید بستر لازم را در جهت ارتقاء جایگاه زنان ایجاد کنند، اظهار داشت: رسانهها با توجه به برنامههای دولت، مطالبات و نیازهای جامعه میتوانند کمک شایانی به جریان سازی در ارتقای جایگاه اجتماعی زنان داشته باشند.
شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه با موضوع «نقش رسانه در عدالت جنسیتی» با بیان اینکه رسانهها باید بیطرفانه به انعکاس اخبار بپردازند، گفت: رسانهها باید طوری عمل کنند که اعتماد ایجاد شده در جامعه نسبت به دولت را حفظ کرده و در جهت ارتقای آن تلاش کنند.
وی گفت: برای ارتقای سرمایههای اجتماعی زنان برنامههایی مدنظر قرار گرفته و رسانهها میتوانند نقش مهمی را در موفقیت این طرح ایفا کنند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان این که معاونت امور زنان و خانواده در دو سال گذشته تلاش کرده تا شناخت کاملی از وضعیت موجود و عملکرد گذشتگان به دست آورد و با آگاهی از واقعیتها به برنامهریزی و فعالیت در این حوزه پرداخته است، گفت: در این مدت 12 تفاهمنامه، 8 موافقتنامه اجرایی و 24 پروژه مشترک در حوزههای مختلف با دستگاههای اجرایی و سازمانها منعقد شده و برخی از آنها به مرحله اجرا رسیده است.
مولاوردی با اشاره به اینکه تغییر رویکرد به حوزه زنان نسبت به دولت گذشته در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: زنان و دختران بیشترین اقبال را نسبت به دولت تدبیر و امید داشتند و باید با تغییر رویکرد مناسب تلاش کنیم دغدغهها و نگرانیهای این قشر از جامعه را به پایینترین حد ممکن برسانیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه در اولین سخنرانی پس از قبول مسئولیت به این نکته تأکید کردم که فقر به سمت زنان پیش میرود، تصریح کرد: امروز با گزارشهایی که از کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی به دست ما رسیده همگی به این نتیجه رسیدهاند که باید با برنامهریزی مناسب از این چالش مهم در جامعه جلوگیری بعمل آید.
مولاوردی با بیان اینکه در جامعه تبعیض نانوشته جنسیتی وجود دارد، گفت: این امر مانع بسیاری از تحرکات و فعالیتها و همچنین مانع شکوفایی جامعه زنان میشود و این وضعیت باید اصلاح شود.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان این که به دنبال یک رابطه اثربخش در استانها هستیم تا فعالیتها در دفاتر استانها به طور شاخص تغییر کند، خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه ساختاری، نیاز به ظرفیتسازی بصورت علمی در دستگاههای اجرایی و دفاتر استانی هستیم تا میزان اثربخشی برنامهها را بالا ببریم.
مولاوردی هماهنگی، همافزایی و پیگیری برنامههای مشترک بین دستگاههای اجرایی در حوزه زنان و خانواده را از دیگر محورها و برنامههای این معاونت برشمرد و گفت: تلاش داریم با پیاده کردن راهبردهای صحیح بتوانیم در ایجاد تغییرات مطلوب در حوزه زنان نقش مؤثری داشته باشیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اظهار داشت: مدل حمایتی طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به صورت ملی اجرا خواهد شد و راهبردهای مورد نظر را در این زمینه پیاده خواهیم کرد.
مولاوردی با بیان این که تلاشهایی جهت خنثیسازی فعالیتها و برنامههای دولت در حوزه زنان در حال شکلگیری است، گفت: افزایش سرمایه اجتماعی زنان در اجرای برنامههای دولت سهم بسیار مهمی دارد و برخی در صدد هستند معاونت امور زنان و خانواده را در اجرای این برنامهها به چالش بکشند تا با هدررفت وقت و نیرو برنامهها و اهداف معاونت مغفول بماند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اضافه کرد: این امر مانع از شکوفایی و پیشرفت زنان جامعه خواهد شد و در نهایت کل جامعه و نظام متضرر خواهند شد.
مولاوردی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مسایل زنان و خانواده از مسایل درجه یک کشور محسوب میشود، تاکید کرد: وقتی موضوعی مهم است مجموعه حاکمیت باید برای حل معضلات مبتلا به آن تلاش کند و قوه مجریه و معاونت امور زنان و خانواده به تنهایی نمیتوانند این هدف را محقق کند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با تاکید بر ضرورت برقراری ارتباط تنگاتنگ میان قوا در رسیدگی به مسایل حوزه زنان، اظهار داشت: به سهم خود تلاشهای زیادی در این زمینه انجام دادهام و از سوی دیگر مجموعه عملکرد معاونت امور زنان و خانواده نشان از آن دارد که تلاش کردهایم سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در این عرصه به شکل صحیح اجرا شود.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در زمینه انتخاب زنان به عنوان استاندار و وزیر اظهار کرد: تلاشهای ما برای حضور زنان در مناصب بالای مدیریتی ادامه دارد و در این جهت چندین راهکار ارایه دادهایم که یکی از آنها پیشنهاد افزایش سالانه 10 درصد به تعداد مدیران زن در پیش نویس اصلاح قانون نظام اداری کشور است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده درباره تشکیل وزارت زنان گفت: تشکیل این وزارتخانه در برنامههای مکتوب دکتر روحانی نبود. بررسیهای ما نیز نشان میدهد که تشکیلات اداری کشور بسیار بزرگ است و اجازه اضافه شدن یک وزارتخانه جدید را به دولت نمیدهد به همین علت تفکیک حوزه جوانان از وزارت ورزش نیز منتفی شد. در حال حاضر نیز سیاست کوچک سازی و چابک سازی در دستور کار دولت قرار گرفته است.
مولاوردی درباره اقدامات معاونت زنان برای افزایش تعداد زنان در مجلس شورای اسلامی گفت: معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به خود اجازه دخالت و حمایت از گروه و جناح خاصی را نمیدهد، ولی بهبود شاخصها در دستور کار ماست و تلاش میکنیم زنان را نسبت به نام نویسی در انتخابات مجلس شورای اسلامی تشویق کنیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به نخستین جلسه کمیته تخصصی زنان و خانواده به منظور مشورت در تدوین برنامه ششم توسعه که امروز برگزار میشود، گفت: امیدواریم در قالب ماده 27 برنامه ششم توسعه به موضوع بیمه زنان خانهدار در قالب بیمههای چند لایه که به زنان خانه دار مربوط میشود، بپردازیم.
مولاوردی درباره تحقق افزایش مرخصی زایمان زنان به 9 ماه اظهار داشت: اجرای این قانون مستلزم ارائه مشوقهایی به کارفرمایان است و هنوز نتوانستهایم این مشوقها را به تصویب برسانیم.
دکتر خانیکی استاد دانشگاه نیز در این گردهمایی به نقش رسانه از جنبههای مختلف بویژه در حوزههای اجتماعی از جمله «توجه به رویکرد اجتماعی زنان»، «فعالیت رسانهها در جهت رفع چالشها و ناهنجاریهای موجود در جامعه»، «پرداختن به مسایل والزامات مشترک جنسیتی»، «توجه روزنامهنگاری به نهاد خانواده» و «شناسایی خلاءهای موجود در روزنامهنگاری اجتماعی بویژه در حوزه زنان، سلامت و بهداشت، خانواده و آموزش» پرداخت.
رادفردراد عضو هیأت علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه تهران نیز موضوعات «زنان کارگزاران رسانه»، «بازنمایی زنان در رسانه»، «جلوگیری از نابرابری در میان برنامهسازان»، «منع ظاهرگرایی در بازنمایی زنان در سینما و تلویزیون»، «توجه به تغییرات در نیازمندی زنان خانه دار نسل جدید»، «توجه به نقش اجتماعی و سیاسی زنان» را از جمله مباحث ضروری برای طرح در رسانه دانست و اظهار امیدواری کرد با توجه به رشد و بالندگی زنان امروز، بتوانیم از این ظرفیت در بخشهای مختلف بخصوص مسایل تخصصی استفاده کنیم.
خانم نژاد بهرام دبیر شورای اطلاعرسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز به مسأله رسانههای نوین در رویکرد جنسیتی پرداخت و گفت: سرعت، سهولت وتعاملی بودن از جمله ویژگیهای رسانههای نوین است و همین امر باعث شده این نوع رسانه در میان مردم جهان اقبال بیشتری پیدا کند.
در پایان این نشست اصحاب رسانه به طرح سؤالات و موضوعات مختلف در حوزه زنان و خانواده پرداختند و مولاوردی و متخصصین اصحاب رسانه به مسایل و موضوعات مطرح شده پاسخ دادند.