مولاوردی در نشست هم اندیشی با خبرنگاران عنوان کرد:
پیگیری مشکلات خاص زنان خبرنگار/ موافق مشی «دوری از التهاب و تنش» در پیگیری مطالباتم
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اعلام قول مساعد برای رفع مشکلات عمومی خبرنگاران و همچنین مشکلات خاص زنان خبرنگار، گفت: سقفهای محدودکننده که در برخی عرصههای حوزه زنان از جمله حوزه رسانه شاهد هستیم، باید از میان برداشته شود.
شناسه خبر: 79804 -
يکشنبه 19 مرداد 1393 - 13:50
شهیندخت مولاوردی روز یکشنبه در نشست هماندیشی با خبرنگاران که به مناسبت پاسداشت روز خبرنگار در محل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد، شهید صارمی را «شهید راه حق و حقیقت» و قربانی افراطیگری نامید و گفت: افراطیگری بویژه از نوع مذهبی، آسیبهایی وارد میکند و آثاری بر جای میگذارد که جبرانناپذیر و ماندگارتر است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با ابراز امیدواری نسبت به برقرار بودن تعامل و گفتوگو با خبرنگاران و رسانهها گفت: جایگاه رسانه و خبرنگاران در اطلاعرسانی و آگاهیدهی به جامعه و انعکاس مطالبات جامعه، به عنوان واسطه مردم و دولت و همچنین مردم و نظام بسیار حائز اهمیت است. لذا امیدواریم رسانهها با جریان آزاد اطلاعات بتوانند در تحقق آرمانها و اهداف نظام بویژه سند چشمانداز 20 ساله و همچنین در تحقق جامعهای به دور از فقر و فساد و تبعیض در ایران 1404 قدمهای جدی بردارند.
مولاوردی افزود: انتظار میرود رسانهها در راستای رسالتی که بر عهده دارند با شفافیتسازی و حقیقتگویی در مهار مشکلات و آسیبهای اجتماعی و دوری جامعه از فساد و مفاسد اداری نقش مهمی ایفا کنند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه با اشاره به مشکلات عمومی خبرنگاران و همچنین مشکلات خاص خبرنگاران، گفت: به عنوان عضوی از اعضای دولت از هیچ کمکی برای رفع مشکلات عمومی خبرنگاران یا مشکلات خاص زنان خبرنگار دریغ نخواهم کرد. برخی از مشکلات ناظر بر مشکلات مالی، عدم برخورداری از بیمه یا مسأله امنیت شغلی است و همچنین آنچه خواست زنان خبرنگار است، بعضاً ناظر بر تبعیضهای جنسیتی از حیث قرارگیری زنان در مناصب کلیدی و تصمیمگیر رسانههاست.
وی در این زمینه توضیح داد: بیشتر در رسانهها از زنان به عنوان نیروهای اجرایی استفاده میشود و بالاترین مقامی که در اختیارشان قرار میگیرد دبیری یک سرویس است که این متناسب با جایگاه متناسب زنان نیست و سقفهای محدودکننده که در برخی عرصههای حوزه زنان از جمله حوزه رسانه شاهد هستیم باید از میان برداشته شود.
خبرنگاران رسانهها نیز در ادامه نشست هماندیشی با معاون رییسجمهوری در امور زنان و خانواده، به طرح دیدگاهها، پیشنهادات و انتقادات خود در زمینههای مرتبط با این معاونت اعم از حوزه اطلاعرسانی یا حوزههای دیگر پرداختند.
مسایلی نظیر پیگیری آنچه تحت عنوان اعمال سهمیهبندی جنسیتی در پذیرش دانشجو مطرح شد از جمله موارد مورد اشاره برخی خبرنگاران حاضر در این نشست هماندیشی بود که معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در این باره گفت: سیاست دولت موافق سهمیهبندی جنسیتی و محدودیتسازیها نیست.
مولاوردی افزود: راهکارهای امور زنان و خانواده میانهای با سیاستهای سهمیهبندی جنسیتی ندارند؛ اگر چه با اتفاقات سالهای گذشته، رسیدن به وضع مطلوب زمانبر است و باید به وزارت علوم فرصت داد. البته گزارشهایی را آماده کرده و پیگیر هستیم تا ببینیم چه اتفاقی افتاده و پاسخ لازم را اعلام کنیم.
وی از رونمایی پورتال جامع زنان در سالگرد استقرار دولت تدبیر و امید خبر داد و درباره تشکیلات و ساختار معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری گفت: با وجود اینکه معاونت امور زنان و خانواده، ارتقاء سطح پیدا کرده اما سازمان مشخصی با ارتباطات تشکیلاتی در کل کشور ندارد. منتها جایگاه این معاونت یک جایگاه ستادی و سیاستگذاری است، لذا نباید وارد تصدیگری شویم بلکه وظیفه معاونت امور زنان و خانواده، رصد و نظارت است؛ هر چند که از طریق بازوان اجرایی خود در استانها و دستگاهها سعی میکنیم برنامهها را اجرایی کنیم.
مولاوردی در ادامه در پاسخ به انتقاداتی که برخی روزنامهنگاران حاضر در جلسه نسبت به آنچه که تحت عنوان «تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران» نام برده شد، اظهار داشت: روزهای نخستی که این طرح در شهرداری تهران اجرا شد، مصاحبه کوتاهی انجام داده و چند تن از اعضای شورای شهر نیز موضعگیریهایی داشتهاند. همچنین رییس جمهوری در یکی از سخنرانیهای خود به این موضوع اشاره کردند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: اجرای آنچه در شهرداری اتفاق افتاده است، در پی ابلاغ موارد یازدهگانه کمیته صیانت از شهروندی و عفاف و حجاب است که به این موضوع اشاره شده که اتاقها تفکیک شود و مدیران نیز منشی زن نداشته باشند؛ البته این موارد یازدهگانه، سه سال پیش ابلاغ شده است. حال اینکه چرا در 9 سالی که از شهرداری دکتر قالیباف میگذرد و یا در سه سالی که از ابلاغ موارد یازدهگانه گذشته است این موارد اجرا نشده، موضوع دیگری است.
مولاوردی خاطرنشان کرد: هیچکس ناهنجاریها و سوء رفتارهای استثناء را تأیید نمیکند اما استثناءها نیز نباید عمومیت بخشیده شوند.
مولاوردی همچنین از جلسه با فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: اعضای فراکسیون گلایه میکردند که چرا موارد یازدهگانه به صورت بند بند اجرا میشود و تأکید داشتند که اگر برای اجرای آن نیاز به بازنگری در قانون وجود دارد، موارد مورد نیاز برای بازنگری را ارائه کنیم تا اصلاح شود. بر این اساس بررسیهایی شروع شده، چون اعتقاد داریم بخشهایی از این قانون نیازمند بازنگری متناسب با واقعیتهای روز جامعه است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده همچنین درباره برخی انتقادات نسبت به عدم اجرای درست مرخصی زایمان و آنچه تحت عنوان چالش کارآمدی در حوزه اجرای این قانون نامیده میشود، گفت: در آستانه 24 مرداد سالروز استقرار دولت قرار داریم که البته مسئولیت بنده سه ماه پس از استقرار دولت شروع شده است. آیا این زمان، مدت زیادی برای قضاوت و داوری است با این وجود تلاشی که ما برای موضوع مرخصی زایمان انجام دادیم و زمانی که در این زمینه صرف کردهایم، برای هیچ موضوعی نگذاشتهایم.
وی افزود: اخیراً نامهای از معاونت نظارت و راهبردی دریافت کردهایم مبنی بر اینکه دستگاهها میتوانند از اعتبارات خود برای مرخصی زایمان اختصاص دهند و اعتقاد داریم قانون مرخصی زایمان، ناقصالخلقه متولد شده ولی ما این مطالبه را پیگیری میکنیم هر چند که زمانبر است و کار راحتی نیست چرا که دستگاهها به سختی زیر بار میروند که به این موضوع اعتبار اختصاص دهند.
مولاوردی در بخش دیگری از سخنانش از تشکیل کارگروه زنان عشایر و روستایی خبر داد و هدف از این کارگروه را توانمندسازی این زنان عنوان کرد و به فعالیتهای معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری برای توانمندسازی اقتصادی بانوان از طریق اشتغال و کارآفرینی اشاره کرد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده همچنین در جلسه هماندیشی با خبرنگاران، رویه این معاونت در پیگیری امور و مطالبات زنان را مشی «آهسته و پیوسته رفتن» و «دوری از التهاب و تنش» دانست.
شناسه خبر: 79804
- دیدارهای داخلی
- نهاد ریاستجمهوری