افزایش درآمد نفتی صرف بودجه جاری نخواهد شد
البته مثل سالهای قبل باز علاقمند هستیم که دولت سهام شرکتهای خود را عرضه کند، امسال رقم بسیار بالاتری پیشبینی شده، حدود 95هزار میلیارد تومان برای فروش سهام، بیشتر هم بشود خوب است یعنی باید سهام دولت را در بازار عرضه کنیم عمدتا اینها را در بازار بورس عرضه میکنیم این باعث میشود که مردم وارد اقتصاد شود، مدیریت به تدریج به مردم واگذار شود، حال در یک سیستمی مدیریت سریع به مردم واگذار میشود یک سیستم ETF هست دیرتر مدیریت واگذار میشود اما مالکیت سریعا به مردم واگذار میشود و میتواند شرایط بسیار خوبی را برای کشور ایجاد کند.
بنابراین فروش سهام به عنوان یکی از منابع درآمدی ماست در حدی که مورد نیاز است اوراق یکی از موارد درآمدی ما خواهد بود که در تبصره 5 پیش بینی شده است. در زمینه نفت ممکن است بخشی از سهم نفت در بازار داخلی فروخته شود. همه اینها جزو منابع درآمدی ما هست و از این منابع درآمدی تلاش ما بر این است که یا برای توسعه کشور صرف کنیم که سازمان برنامه و بودجه در لایحه امروز در پیوستها به طور روشن مشخص کرده اولویتهای ما در زمینههای مهم مثل دولت الکترونیک که برای ما بسیار مهم است، شرکتهای دانشبنیان که برای ما حائز اهمیت است و امسال میخواهیم و تا آغاز سال آینده همه برنامههای ما این است برنامههای دولت الکترونیک را تا خرداد 1400 به ثمر برسانیم و در هفته شاهد یک افتتاح مهم در زمینه دولت الکترونیک بودیم و آن سامانه جامع تجارت بود. این سامانه جامع تجارت یعنی شفافیت، یعنی مبارزه با فساد، یعنی پیش بینی درست برای نیازمندیهای مردم، یعنی کنترل تمام انبارها، یعنی سرعت یافتن کارِ گمرک، بانک مرکزی و صمت از پنجره واحد، کسی که میخواهد کالایی را بخرد، وارد کند به کشور از پنجره واحد وارد صمت میشود، از صمت مجوزها را در همان پنجره اخذ میکند از آنجا از بانک مرکزی تقاضا میکند و تخصیص میگیرد و بعد تامین میگیرد و بعد خرید میکند و بعد وارد گمرک میشود و از گمرک وارد انبار گمرک میشود، از انبار گمرک وارد انبارهای دیگر و بازار میشود. تمام این مراحل که بخش عمده این سامانه در 99.9.9 افتتاح شد و بخش دیگر آن در بهمن ماه افتتاح خواهد شد، بخش سوم آن هم در آخر سال و امیدواریم تا پایان سال سامانه جامع تجارت بتواند فعال باشد.
در بودجه ما برای دولت الکترونیک توجه خاص شده، شرکتهای دانش بنیان الان در این مقطع تلاش میکنند و داروهای ما را تامین میکنند، تجهیزات ما را در بخش نیازمندیهای کرونایی تامین میکنند و در بخشهای دیگر تولید شرکتهای دانش بنیان تلاش میکنند حمایت از اینها برای ما بسیار حائز اهمیت است در بودجه آینده هم مورد توجه قرار گرفته است و از طرفی برخی از اموری که به ظاهر ممکن است جنبه جاری و بودجه جاری داشته باشد ولی در باطن بودجه جاری نیست. وقتی به بحث دانشگاهها میرسیم، وقتی به بحث پارکهای علم و فناوری میرسیم، وقتی به بحث آموزش و پرورش میرسیم، وقتی به بحث سلامت مردم میرسیم اینها ظاهرش بودجه جاری است اما همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اینها بودجه جاری نیست و اینها بودجه واقعی و عمرانی است به دلیل اینکه نیروی انسانی کافی را تامین میکنیم، سلامت جامعه را تامین میکنیم. در بودجه جاری باید اتکای ما از نفت همیشه کم باشد و به حداقل ممکن و حتی صفر برسد هیچ اشکالی ندارد.