تبیین 4 اصل مهم تحقق جهش تولید در ایران اسلامی/ ایران میتواند نیازمندیهای منطقه و حتی جهان را در برخی از موارد ارزانتر و راحتتر تأمین کند/تعامل سازنده با جهان در کنار قدرت ملی مفید است
ایران میتواند نیازمندیهای منطقه و حتی نیازمندیهای جهان را در برخی از موارد ارزانتر و راحتتر تأمین کند و این نکته بسیار مهمی است بخاطر قابلیتهای بسیار بزرگی که کشور ما دارد و بحمدالله امروز در سایه اندیشمندان، دانشمندان و دانشگاهیان انجام می پذیرد و کاری که دانشگاه انجام میدهد و این همه مهندسینی که تربیت میشوند و از دانشگاهها میآیند یک سرمایه بسیار بزرگی است. سرمایه انسانی بسیار اهمیت دارد، اگر میخواهیم در صنعت دارای یک جهش و شتاب مناسب باشیم، نیازمند به ارکان آن هستیم که سرمایه رکن اول شتاب در صنعت است و اگر سرمایه نباشد کاری نمی توان کرد.
هم سرمایه داخلی و خارجی نیاز داریم. امروز دیدیم یک طرح افتتاح شد که با سرمایه خارجی بود و دربخش بزرگی از طرح لردگان از سرمایهگذاری خارجی استفاده شد پس سرمایه خارجی و سرمایه داخلی در کنار هم است. ما پروژههای عظیم و بزرگی داریم که اگر سرمایه خارجی در کنار سرمایه داخلی قرار بگیرد، میتوانیم تحولات بسیار بزرگی را در صنعت و در سایر امور، خدمات، کشاورزی شاهد باشیم.
نکته دوم برای جهش تولید مواد اولیه است. خوشبختانه در بسیاری از این موارد، مخصوصاً در بخش پتروشیمی مواد اولیه و گاز در اختیار ما است که این خیلی مهم است. شما بخواهید از جای دیگر این مواد اولیه را بیاورید معلوم نیست اصلاً به صرفه و اقتصادی باشد و مواد اولیه در صنعت پتروشیمی، نفت، گاز، فولاد، مس، آلومینیوم و خیلی از صنایع بزرگ کشور در اختیار ما و در داخل کشور است و این یکی از نکات بسیار مهم است.
مسأله سوم برای جهش تولید، تکنولوژی است. تکنولوژی که نباشد، حداقل استفاده با قیمت گران و گاهی غیررقابتی می توان داشت و گاهی یک چیزی تولید میکنیم که با دنیا نمیتوانیم رقابت کنیم و ما در تولید باید بتوانیم با جهان در رقابت باشیم و محصولاتمان را صادر کنیم که این تکنولوژی میخواهد. تکنولوژی هم باید داخلی و هم خارجی باشد که در داخل الحمدالله شرکتهای دانشبنیان پیشرفت بسیار خوبی در همه زمینهها دارند و از تکنولوژی خارجی همیشه استفاده کردیم و باز هم استفاده میکنیم.
الحمدالله هیچ وقت آمریکا و دشمنان ما نتوانستند مانع شوند و ما در جایی که خواستیم تکنولوژی را در داخل آوردیم و در این تحریم و فشارها گاهی گرانتر و ارزانتر است ولی در اصل کسی نمیتواند مانع ورود تکنولوژی به کشور شود که این کار هم شد.
پایه چهارم بازار است. شما اگر چیزی میخواهید تولید کنید باید تقاضا و بازار باشد. بازار گاهی در داخل است و یک بخش بزرگ بازار بیرون است و میلیاردها جمعیت در بیرون است و ما نمیتوانیم به 80 میلیون داخل نگاه کنیم. باید طرحها و پروژههایی باشد که به کشوری که جمعیت آن مثلاً یک میلیارد و سیصد و چهارصد است، صادر کنیم و ما میلیاردها جمعیت و بازارهای متنوع را ببینیم و در اینجا تعامل سازنده ما میتواند تأثیرگذار باشد البته تعامل سازنده در کنار قدرت ملی مفید است و یک کشور اگر ضعیف باشد،
تعامل سازنده یعنی چه؟ چه کار باید کند؟ که در تعامل سازنده دائم باید التماس کند و این تعامل سازنده نیست و التماس، تعامل سازنده نیست.
تعامل سازنده یعنی قدرت ملی و در یک جایگاهی قرار بگیرد که آنها به ما نیازمند هستند و ما هم علاقمندیم که با آنها تجارت و تعامل داشته باشیم. بخریم و بفروشیم و بحمدالله این 4 اصل امروز در کشور ما وجود دارد و ملت ما در یک مسیر صحیح و درستی قرار گرفته است و کسی هم نمیتواند از افکار عمومی ملت فاصله بگیرد.
شناسه خبر: 118329 -
پنجشنبه 6 آذر 1399 - 14:40
شناسه خبر: 118329
- دولت یادهم و دوازدهم
- جلسات
- سخنراني ها