کاهش هزینه اقدامات اقتصادی با هم اندیشی، هم افزایی و همکاری حاصل میشود/ برای شکوفا کردن ظرفیتهای داخلی باید از برونگرایی و تعاملات سازنده جهانی استفاده کنیم
معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: اتصال دانشگاه و پژوهشهای علمیبه بنگاه اقتصادی، صنعت و دولت میتواند توسعه پایدار را برای کشور فراهم سازد و امروز همه وظیفه داریم در این مسیر حرکت کنیم.
دکتر محمد نهاوندیان روز پنجشنبه در جمع دانشگاهیان و نخبگان استان مرکزی با تبریک ایام دهه فجر ضرورت تحول طلبی در عرصه مدیریتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز چالش اصلی ملتها و دولتها در رقابتی که با یکدیگر دارند کدام یک بهتر میتوانند آینده را پیش بینی و پژوهش کنند و حرکت در این مسیر نیازمند برخورداری از دیدگاه تحولطلبیاست.
معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بدون تردید اگر مجموعهای تصور کند که با حفظ وضع موجود بنگاه اقتصادی و تجهیزات و تکنولوژیهایی که در آن وجود دارد میتواند به حیات خود ادامه دهد بدون شک با روند روزافزون رشد تکنولوژی با شکست مواجه شده و عقب خواهد ماند.
دکتر نهاوندیان گفت: مشخصه اصلی انقلاب اسلامی برخورداری از روحیه تحولطلبی و فجرآفرینی بود و امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند این روحیه هستیم و برای مدیریت چالشهایی که با آن مواجه هستیم به تفکری نیاز داریم که بتوانیم موانع و مشکلات را پشت سر بگذاریم.
معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: دشمنان در تمام اقدامات تحریمیخود به دنبال بالا بردن ریسک فعالیت با ایران هستند و در پاسخ به این اقدام دشمن باید با وحدت و انسجام داخلی ریسک فعالیت اقتصادی را در داخل کشور کاهش دهیم و هزینه اقدامات اقتصادی را پایین بیاوریم و این کار جز با هم اندیشی، هم افزایی و همکاری حاصل نمیشود.
دکتر نهاوندیان گفت: امروز فردی در کاخ سفید نشسته که با رویکردهای خود اقداماتی میکند که نه تنها به اقتصاد خودش بلکه به اقتصاد و تجارت جهانی لطمه زده است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تعریف ما از اقتصاد مقاومتی، انزواگرایی نیست بلکه بر اساس سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، درونگرایی در عین برونگرایی مورد توجه قرار گرفته است و امروز باید از برونگرایی و تعاملات سازنده جهانی استفاده کنیم تا ظرفیتهای داخلی خود را شکوفا سازیم.
دکتر نهاوندیان خاطرنشان کرد: وقتی حریف پرقدرتی داریم که به دنبال آن است که راههای فعالیت اقتصادی کشورمان را مسدود کند باید با ابتکار عمل راههای جدیدی برای فعالیت یابیم و معتقدم دانشگاه در کمک و همکاری با بنگاههای اقتصادی باید تلاش کند ملاک اثربخشی در تحقیقات و پژوهشهای علمیرا بالا ببرد و پروژههایی تعریف کند که در بخشهای مختلف اقتصادی و صنعتی مشتری داشته باشد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور لزوم کسب تخصص در مدیریت مالی بینالمللی را مورد تاکید قرار داد و گفت: امروز در حوزه مدیریت مالی بینالمللی و فاینانس پروژهها نیازمند متخصص هستیم و باید سهم ایران را از بازارهای مالی بینالمللی بستانیم و بر این باور هستم که امروز بایستی این شعار را سرلوحه قرار دهیم که حضور در اقتصاد جهانی حق مسلم ماست.
دکتر نهاوندیان تصریح کرد: بیتردید ترکیب دو رویکرد حفظ و تقویت انسجام داخلی و حصارشکنی و گسترش تعاملات بینالمللی میتواند کشورمان را از مرحله دشوار کنونی عبور داده و چشمانداز روشنی را پیش روی نسل آینده قرار دهد.
در این دیدار شماری از اساتید و روسای دانشگاه و نخبگان استان مرکزی در سخنانی دغدغهها و انتظارات خود را در خصوص موضوعات مختلف علمی، پژوهشی، اقتصادی با معاون اقتصادی رئیس جمهور در میان گذاشتند.