- پاسخ هاي رييس جمهور به خبرنگاران داخلي و خارجي اهل گفت و گو هستيم اما در شرايط عادلانه و برابر
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1392 - 17:01

رییس جمهور بعد از ظهر امروز سه شنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران داخلی و خارجی به پرسش های آنها در زمینه های داخلی و بین المللی پاسخ گفت.

پاسخ هاي رييس جمهور به خبرنگاران داخلي و خارجي اهل گفت و گو هستيم اما در شرايط عادلانه و برابر

رییس جمهور بعد از ظهر امروز سه شنبه در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران داخلی و خارجی به پرسش های آنها در زمینه های داخلی و بین المللی پاسخ گفت.

شناسه خبر: 9772 - 

سه‌شنبه 24 ارديبهشت 1387 - 20:11

دکتر محمود احمدی نژاد در این نشست در پاسخ به سوالی در خصوص روابط ايران با روسيه به ويژه در دوره جديد رياست جمهوري اين كشور، با بيان كه دو كشور از روابط خوبي برخودار هستند ، گفت : در روابط ايران و روسيه مانعی وجود ندارد. ايران و روسيه دو كشوري هستند كه بطور طبيعي بايد باهم متحد باشند.ما دو همسايه ديرينه بوده و علايق و منافع و ديدگاههاي مشترك در مسايل منطقه‌اي جهاني داريم .

وي افزود: در سفر آقاي پوتين به تهران كه فصل جديدي در مناسبات دو كشور بود، بحث‌هاي گوناگوني مطرح كرديم و توافقاتي براي توسعه همه جانبه روابط ميان دو كشور و براي همكاري‌هاي گسترده در سطح منطقه و در سطح بين‌الملل انجام شد.

رييس جمهور گفت: خوشبختانه روابط ما با روسيه روابط خوب و رو به گسترش است. همانطور كه مقامات روسيه هم اعلام كردند با حضور رييس جمهور جديد روسيه، تغييري در سياست‌هاي آن كشور اتفاق نخواهد افتاد. بنابراين پيش بيني ما هم اين است كه روابط ما با روسيه در همان مسير گسترش، البته با تامل و استحكام لازم جلو خواهد رفت.

دكتر احمدي نژاد، اظهار داشت: شرايط جهاني هم ما را به سمت توسعه همكاري ها سوق مي‌دهد. اتفاقاتي در جهان در حال رخ دادن است كه ايران و روسيه در آن داراي ديدگاه هاي مشترك هستند.

وي با تاكيد بر اينكه ضرورت همكاري‌ها و همفكري‌هاي بين دو كشور روز افزون است گفت : روابط ما روابط خوبي است. آقاي پوتين به ايران آمده است و طبيعي است كه اگر در فرصت مناسب برنامه‌اي تنظيم شود ، بنده هم پاسخ سفر ايشان را خواهم داد.

رئيس‌جمهور در ادامه اين نشست مطبوعاتي در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص بيانات اخير مقام معظم رهبري در استان فارس مبني بر تعامل هر چه بهتر قواي سه گانه و موانعي كه در راه تحقق اين هدف وجود دارد، گفت : بيانات ايشان بسيار بجا و راه گشا و درست بود . قوا در كشور اگر چه مستقل هستند اما هر سه ما يك ماموريت داريم و آن هم خدمت به ملت ايران و ساختن ايران و دفاع از عزت و كرامت ملت ايران است .

وي افزود: همه بايد در اين جهت حركت كنيم و لازمه موفقيت در تحقق اهداف، همدلي و هم انديشي و ارتباطات مستمر است. دولت همچون گذشته آماده هر گونه همكاري و مشورت و همدلي با ساير قوا براي انجام مسووليت‌هاي مهم است .

رييس جمهور با اشاره به اینکه مجلس جايگاه بسيار والايي در كشور ايران و نظام جمهوري اسلامي ايران دارد تصریح کرد: پيش‌بيني من اين است كه به فضل الهي تعامل دولت و مجلس هشتم تعامل بسيار سازنده‌ و در جهت منافع ملت خواهد بود .

دکتر احمدی نژاد گفت: باور من اين است كه از پيروزي انقلاب تا امروز، ملت ايران در هر گامي كه انتخاب كرده ، كشور را يك قدم به جلو برده است و حاصل انتخاب ملت در مجلس هشتم هم همينطور خواهد بود.

در ادامه اين نشست خبرنگار رسانه فونيكس چين ضمن تشكر از رييس جمهوري اسلامي ايران به خاطر همدردي با مصيب ديدگان حادثه زمين لرزه چين ، از وي پرسيد: ايران چه نوع شرايط تشويقي را از سوي ‪ ۵+۱‬در خصوص بسته پيشنهادي قبول مي‌كند؟ دكتر احمدي نژاد در پاسخ گفت : نقطه نظرات ايران معلوم است. ما اصلا با اين ادبيات مخالفيم .تشويق براي چيست؟ اتفاقا ما مي‌خواهيم آنان را تشويق كنيم كه به راه راست و حقيقت بيايند . ما فكر مي كنيم زمان استفاده از اين ادبيات گذشته است .

وي افزود: ايران يك قدرت بزرگ،قدرت سالم و دوستدار بشريت است . هيچ چيزي بيش از حق قانوني خود نمي‌خواهد و آماده است با ديگران براي حل مشكلات جهان، براي رفع نگراني از سطح جهان و براي پيشبرد امور در جهان مذاكره و همكاري كند .

رييس جمهور تأكيد كرد: زمان اين ادبيات تمام شده ، ما يك بسته پيشنهادي براي گفت و گوهاي همه جانبه داريم كه آن را به زودي به مقامات جهاني و ديگران ارايه خواهيم كرد.

وي گفت : البته هر پيشنهادي هم كه از جانب ديگران باشد، دريافت كرده و با نظر مثبت بررسي مي‌كنيم و نظرات خودمان را نيز اعلام مي‌كنيم .

رييس جمهور يادآور شد: بنده اولين بار در سازمان ملل پيشنهاد دادم كنسرسيومي تشكيل داده شود . اما يكي دو تا از اين قدرتها خيال مي‌كرند با قلدري و زورگويي مي توانند ملت ايران را منفعل كنند اما ديديم كه نتوانستند. ما همان حقوقي كه در اساسنامه آژانس به صراحت از آن اسم برده شده، را مي‌خواهيم و چيزي اضافه بر آن نمي‌خواهيم .

وي در عين حال تأكيد كرد: فكر مي‌كنيم امروز ديگر فقط بحث هسته‌اي راهگشا نيست بلكه باید دیگر مسايل جهاني از جمله خلع سلاح جهاني ، امنيت جهاني، اقتصاد جهاني ، بحران فرهنگ در جهان ، بحران مناسبات سياسي در جهان ، بحران اشغالگري ، بحران تجاوز ، بحران قاچاق مواد مخدر ، بحران تروريسم يك جا مورد بحث و بررسي قرار گيرد.

دكتر احمدي نژاد تصريح كرد: اگر كساني خود را دلسوز بشريت می دانند بايد بيايند تا روي اين مسايل گفت و گو كنيم و ما براي اين مسايل راه حل داريم .

رييس جمهور افزود: صريحا اعلام مي‌كنم كه برخي از قدرتهاي بزرگ كه مدعي حكومت در جهان هستند، هيچ راه حلي براي چالش‌هاي اصلي امروز جهان ندارند ، اما ملت ايران راه‌حلي انساني و عادلانه دارد كه همه ملت‌ها در آن از حقوق يكسان بهره برده و عادلانه از آن استفاده می كنند.

رئيس‌جمهور در پاسخ به سوالي درباره مبناي اتهامات آمريكايي‌ها عليه ايران مبني بر دخالت در امور داخلي عراق و لبنان گفت: مبناي اين اتهامات را بر اساس اصول حقوقي بايد از كساني كه اين اتهام را وارد مي كنند، پرسيد. اما بايد گفت كه روش اين دولت چنين است و هر جا كه كم مي‌آورد ديگران را متهم مي‌كند.

دكتر احمدي نژاد با اشاره به اينكه آمريكا در عراق با مردم عراق مواجه است، تصريح كرد: آمريكا به نصيحت‌هاي ما گوش نمي‌دهد و طبيعي است سرنوشتي كه در انتظارشان است بدون ترديد پيش خواهد آمد. با متهم كردن ديگران مشكلات دولتمردان آمريكا حل نمي‌شود، آنها ‪ ۴‬سال است اين حرف‌ها را تكرار مي‌كنند، نه تنها مشكلات آنها حل نشد، بدتر نيز شد، حالا اگر مي‌خواهند همان مسير را ادامه دهند، ما نصيحت مي‌كنيم و اميدواريم گوش شنوايي باشد تا انسان هاي بي‌گناه عراقي و سربازان آمريكايي در عراق کشته نشوند.

رييس جمهور گفت: ملت عراق ضداشغالگر و ضدبيگانه است، تاريخ عراق نشان نداده كه هيچ بيگانه‌اي داخل عراق شود و با پيروزي باز گردد يا بتواند آنجا بماند.

وي با تاكيد بر اينكه تنها كشوري كه مداخله‌اي در لبنان ندارد، ايران است، افزود: ملت‌ها جهان امروز به يك بيداري و آگاهي رسيده‌اند كه زير بار زور نمي روند اما آمريكا تصور مي‌كند با پيغام و تهديد شوراي امنيت مي‌تواند ملت لبنان را به تسليم وادار كند. آمريكا، زماني اعلام كرد كه مساله در لبنان بر سر جنگ شيعه و سني است اما معلوم شد چنين نيست بلكه جنگ ملت لبنان با زورگويي‌هاي آمريكا و توسعه طلبي‌ها بوش است.

دكتر احمدي نژاد تصریح کرد: راه حل لبنان اين است كه قدرت‌هاي زورگو در امور لبنان دخالت نكنند و ملت لبنان را به رسميت شناخته و اجازه دهند ملت لبنان خودشان تصميم بگيرد. چرا كه اگر اجازه دهند ملت لبنان، مي‌توانند خودشان را اداره كند.

رئيس‌جمهور خطاب به آمریکا با تأكيد بر اينكه در لبنان شما با ملت لبنان مواجهه هستید اظهار داشت: اگر خيال كنيد با سوريه يا با ايران يا با يك گروه مواجهيد شكست‌هاي شما ادامه خواهد داشت.

وی تاكيد كرد: بايد حقوق قانوني ملت لبنان و حق تعيين سرنوشت آنها را به رسميت بشناسيد.

رییس جمهور با بيان اينكه لبناني‌ها خود با هم گفت و گو كرده و راه حل پيدا مي كنند ، خطاب به آمريكا گفت: چرا تحريك مي‌كنيد و گروه‌هايي را مسلح كرده و جنگ درست مي‌كنيد. چه كسي بايد پاسخ خون‌هاي مردم لبنان را بدهد.

دكتر احمدي نژاد گفت: باورمان اين است كه ماجراهاي امروز لبنان ادامه حمله وحشيانه رژيم صهيونسيتي است زيرا با حمله نتوانستند به نتيجه برسند حالا مي خواهند با فتنه گري به نتيجه برسند. ما به آنها اعلام مي‌كنيم همانطور كه در تهاجم نظامي شكست خورديد حالا هم شكست خواهيد خورد. اين مساله نادرستي است كه يك ملتي چيزي بخواهد و قدرتي درست در نقطه مقابل آن ملت موضع‌گيري كند.

رییس جمهور اضافه كرد: چه كسي گفته ملت عراق نمي‌تواند خود را اداره كند و نياز به قيم دارد؟ كدام حقوق بين‌الملل به شما اجازه داده، بياييد در عراق بيش از يك ميليون نفر را بكشيد؟ كدام حقوقدان اين را اعلام كرده، اگر جرأت دارد، اعلام كند كه ملت‌ها، حساب خود را با آنها تسويه كنند.

دکتر احمدی نژاد در ادامه سخنان خود خاطر نشان كرد: قدرتها، مناسبات زورگويانه‌اي بعد از جنگ جهاني‌دوم راه‌اندازي كرده‌اند كه بر اساس آن حمله مي‌كنند ،كشتار مي‌كنند، غارت مي‌كنند و بعد ديگران را متهم مي‌كنند.

وي تأكيد كرد: كسي كه دريافت درست نداشته و تصميم اشتباه مي‌گيرد و حقوق ديگران را پايمال مي‌كند همين عوامل براي شكست آن کافی است و نيازي به دخالت کسی نیست.

دكتر احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سوال كه در آستانه سفر بوش به خاورميانه وي ايران را به عنوان بزرگترين تهديد براي صلح به خاطر داشتن برنامه هسته‌اي و حمايت از حزب الله عنوان كرده و همچنين همزمان با آن سعودالفيصل وزير امورخارجه عربستان نيز در نشست وزراي خارجه اتحاديه عرب در قاهره، سيد حسن نصرالله دبيركل حزب الله لبنان را با آريل شارون تشبيه كرده و گفته است كه اين دو نفر بيروت را اشغال كرده‌اند و نيز گفته كه حزب الله مي‌خواهد ولايت فقيه را به لبنان تحميل كند، ايران به درگيريها در داخل لبنان ادامه مي‌دهد و او خواستار اعزام نيروي عرب به لبنان شده گفت اين راهبرد، رئيس‌جمهور آمريكا، راهبرد شكست خورده ای است:‌ آنها تصور مي‌كنند كه اگر ايران را به عنوان تهديد مطرح كنند ما نگران مي‌شويم در صورتي كه، همه ملت‌ها مي‌دانند كه ايران تهديد نيست.

وي افزود:‪ ۹۶‬درصد ملت‌هاي منطقه در نظرسنجي‌ها ، ملت ايران را دوست خودشان مي‌دانند و علي رغم حرف‌هايي كه آنان زدند ايران را تهديد نمی دانند. آنها حتي اين سئوال را مطرح كردند كه آيا ايران تهديد است و ملت‌هاي منطقه پاسخ داده‌اند كه خير ايران دوست ملت هاست.

رييس جمهور در خصوص سخنان سعودالفيصل نيز گفت: من اميدوارم اين حرف ها درست نباشد و احتمال مي‌دهم كه از روي عصبانيت طرح شده باشد. ماهم حوصله مي‌كنيم تا عصبانيت ايشان بخوابد و بعد در رابطه با آن صحبت خواهيم كرد.

دكتر احمدي نژاد خاطرنشان كرد: اگر كشورهاي عربي مي‌توانستند قواي نظامي بسيج كنند، اولويت داشت تا، بروند در يك سرزمين عربي كه بيگانگان غير عرب آن را اشغال كرده‌اند. در داخل لبنان كه نيروي بيگانه‌اي وجود ندارد.

رييس جمهور تصريح كرد: اگر ايشان دلسوز سرزمين‌هاي عربي هستند در طول اين ‪۶۰‬سال گذشته و حداقل طي، ‪ ۳۰‬سال و ‪۱۰‬سال اخير تلاش مي‌كرد يك نيروي مشترك فراهم كند تا سرزمين‌هاي اشغالي فلسطين كه تاكنون صدها هزار نفر از ملت فلسطين در آن قطعه قطعه شدند از دست غاصبان نجات يابد.

دكتر احمدي نژاد تاكيد كرد: ايشان داراي ديدگاه‌هاي خاص خود است و من نمي دانم چقدر اين ديدگاه با ديدگاه ملك عبدالله پادشاه عربستان هماهنگي دارد و ما به احترام آقاي ملك عبدالله پاسخ ايشان را نمي‌دهيم.

رئيس جمهور در ادامه به مذاكرات گذشته خود با ملك عبدالله پادشاه عربستان در رياض درباره لبنان اشاره كرد و افزود: در اين جلسه با ملك عبدالله بحث لبنان بود و باهم تفاهم كرديم كه گروه مشتركي تشكيل داده و مشكل لبنان را حل كنيم. قرار شد از سوي عربستان آقاي سعودالفيصل و از ايران آقاي متكي در اين زمينه گفت وگو كنند.

دكتر احمدي نژاد خاطرنشان كرد: ملك عبدالله اين موضوع را با سعودالفيصل مطرح كرد ولي ايشان(وزيرخارجه عربستان) گفت كه ما با گروه‌هاي لبناني صحبت كرديم و خودمان مشكل را حل مي‌كنيم. درجواب او ملك عبدالله چندبار گفت كه ما تفاهم كرديم و شما حرف بعضي از گروه‌هاي لبناني را گوش نكنيد و آنها به حرفي كه زده‌اند، عمل نخواهند كرد، اما سعودالفيصل گفت، ما قضيه را حل مي‌كنيم و نيازي به مشورت با ايران نداريم.

رييس جمهور اضافه كرد: خطاب به ملك عبدالله گفتم كه شما به ايشان اصرار نكنيد و ما هم اصرار نداريم، وارد صحنه‌اي بشويم و وقت بگذاريم و اگر ايشان مي‌توانند موضوع را حل كنند، ماهم استقبال مي‌كنيم و خوب است كه همين امشب موضوع حل شود .

دكتر احمدي‌نژاد تصريح كرد: بنظرم ايشان (سعودالفيصل) خيلي دستورات پادشاه عربستان را دنبال نمي‌كند و در جلسات حضوري چيزي مي‌گويد و در بيرون چيز ديگري مي گويد. ما به اين موضوعات زياد اهميت نمي‌دهيم و تصور مي‌كنم به خاطر عصبانيت بوده و فكر مي‌كنم كه ما همه بايد پشتيبان تلاش‌هاي ملت لبنان باشيم و آنان را تشويق كنيم كه باهم گفت‌وگو و مشكلات خود را حل كنند.

رييس جمهور تاكيد كرد: هرنوع دخالت اعم از اينكه كسي در جايي بگويد كه ما مي‌خواهيم گروه نظامي بفرستيم و یا كسي گروهي را تهديد كند، به نفع مردم لبنان نيست .

دكتر احمدي نژاد گفت: ما تصور مي‌كنيم مردم لبنان از فكر، فرهنگ و شعور لازم برخوردارند و همان ملتي كه توانست كمر رژيم صهيونيستي را بشكند، مي‌توانند خودشان را اداره كنند منتها بايد اجازه دهيم ملت لبنان خودشان تصميم بگيرند.

دكتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه نظر شما درباره سفرهاي اخير كارشناسان سازمان انرژي هسته‌اي به ايران و موضع پوتين در آخرين روزهاي رياست جمهوري كه از تحريم عليه كشورمان حمايت كرد، چيست؟ تصريح كرد: اين سفرها طبيعي است و آژانس با ما ارتباط دارد. ما در مراحل پاياني تشنج‌هاي سنگيني هستيم كه قدرت‌هاي بزرگ ايجاد كرده‌اند و مواضع ما كاملا روشن است.

وي با بيان اين‌كه دوران ادبيات تهديد و تحريم به پايان رسيده است، گفت: اين موارد تاثيري در تصمیم ملت ايران ندارد و مناسبات ما را تغيير نمي‌دهد. از فشارهايي كه به دوستان روسي ما وارد مي‌شود، مطلع هستيم و اين خيلي تاثيري در مناسبات ما با روسيه نخواهد داشت.

رئيس‌جمهور در ادامه اين نشست در پاسخ به اين سوال كه آيا در بسته پيشنهادي ايران به دنيا مذاكرات مستقيم با آمريكا مدنظر است و اگر بسته پيشنهادي 1+5 متضمن كنسرسيوم مشترك بين ايران و كشورهاي ديگر باشد آيا ايران اين موضوع را مي پذيرد يا نه ؟ گفت:‌ هر كس پيشنهادي به ما دهد ما آن را تحويل مي‌گيريم و بررسي مي‌كنيم و محدوديتي در اين كه كسي بخواهد حرفي به ما بزند نداريم. ما پيشنهادات را دريافت و آن‌ها را بررسي مي‌كنيم و نظرات خود را ارائه مي‌دهيم. اصول و معيارهاي ما براي بررسي اعلام شده است. در شرايط برابر و عادلانه به جز رژيم صهيونيستي هيچ كشوري را محدود نمي‌كنيم، اما تحت شرايط عادلانه.

وي افزود: سال گذشته طي سفري كه به نيويورك داشتم اعلام كردم كه حاضرم با بوش مناظره كنم. امسال هم اين موضوع را مطرح خواهم كرد و حاضرم با كانديداهاي رياست جمهوري آمريكا در رابطه با مسائل جهاني مناظره كنم.

رييس‌جمهور خاطر نشان كرد: ما فكر مي‌كنيم همه‌ ملت‌هاي دنبال گفت‌وگو هستند و اين قدرت‌ها هستند كه فضاي گفت‌وگو را به فضاي تنازع و بداخلاقي و جنگ تبديل كرده‌اند و اين جزء زشتي‌ها و آثار بد قدرت‌هاي غير صالح است. آن‌ها فضايي درست مي‌كنند كه يا بايد همه به هم دروغ بگويند يا بداخلاقي كنند، البته ما اهل گفت‌وگو در شرايط نابرابر نيستيم و اين براي ما يك اصل است.

وي درباره برنامه‌ريزي دولت براي تك‌رقمي كردن ميزان نرخ سود بانكي نيز گفت: ترديد نكنيد كه كاهش سود تسهيلات به توسعه‌ سرمايه‌گذاري منجر مي‌شود. اين يك اصل اقتصادي است. هرجا كه بناست اقتصاد با سرمايه‌گذاري رونق يابد، كاهش سود بانكي عامل بسيار مهمي است. در قانون برنامه چهارم توسعه دولت موظف شده تا سال پنجم برنامه، رقم سود را تك‌رقمي كند.

وي تصريح كرد: براي بخش مسكن و كشاورزي، صنعت و معدن، دولت سود 10 درصد را تعيين كرده است كه البته براي تشويق بانك‌ها دو درصد را دولت جداگانه يارانه مي‌دهد اما براي كساني كه استفاده مي‌كنند 10 درصد است و براي بخش بازرگاني و خدمات اين مبلغ 12 درصد است.

دكتر احمدي‌نژاد در پاسخ به سوالي درباره بحران اقتصادي دنیا، گفت: درست است كه در جهان خشكسالي هست، اما بحران مواد غذايي حاصل مديريت‌هاي غلطي است كه در دنيا اعمال مي‌شود. ما براي رفع اين بحران پيشنهادهايي را تهيه كرديم و ان‌شاءالله در اجلاس فائو در رم كه به زودي تشكيل مي‌شود، اين پيشنهادات را اعلام خواهيم كرد. فكر مي‌كنيم راه‌هاي برون‌رفتي داريم به گونه‌اي كه همه‌ ملت‌ها بتوانند از منابع كافي و غذاي مكفي برخوردار باشند.

رئيس‌جمهور در ادامه مصاحبه مصبوعاتي تلويزيوني خود در پاسخ به سوالي پيرامون وجود مافيا و مفاسد اقتصادي گفت: همه تلاش داريم تا هيچگونه تخلف وجود نداشته باشد. البته نسبت تخلفات به گردش اقتصاد و تعداد فعاليت‌ها خيلي كم و ناچيز است، اما اين‌جا‌ ايران بوده و فرهنگ پاكي، دوستي و ايمان حاكم است و هر تخلف هم براي ما بزرگ جلوه مي‌كند.

رييس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاري كه پرسيد در تمام سخنراني‌هاي‌تان مشكلات اقتصادي كشور را ناشي از مافياي اقتصادي دانسته‌ايد. چرا هميشه ناكامي‌هاي اقتصادي را به گردن مافيا مي‌اندازيم؟ پاسخ داد: در كجا و كي و چه كسي مشكلات اقتصادي را به گردن مافيا انداخته است؟ ما يكسري مشكلات اقتصادي داريم اما برخي عملكردهاي مافيايي هم وجود دارد و عملكردهاي مافيا مشكلات اقتصادي را تشديد مي‌كند.

احمدي‌نژاد اضافه كرد: قبل از سفر به حج موانع اقتصادي را برشمردم. همچنين در قم هم عوامل را گفتم و برخي اخلال‌گري‌ها را هم اشاره كردم والا كسي نمي‌گويد عامل اصلي مشكلات اقتصادي ما وجود شبكه‌هاي مافيايي‌ است. البته آن‌ها هم آسيب‌هايي مي‌رسانند.

وي گفت: دولت اين‌ مشكلات ساختاري و موانع اصلي شكوفايي اقتصاد داخلي را به طور دقيق شناسايي كرده و ان‌شاءالله در هفته‌ اول تير آن را به طور مشروح منتشر خواهد كرد.

رييس‌جمهور در جريان اين نشست مطبوعاتي در پاسخ به اين سوال كه «بر اساس سند چشم‌انداز رشد اقتصادي بايد سالانه ‌٨ درصد باشد در حالي كه رشد اقتصادي در حال حاضر ‌٥ / ‌٦ درصد است و ‌٥ / ‌١ درصد باقي‌مانده نيز بايد از طريق بهره‌وري تامين شود، دولت در اين مورد چه برنامه‌اي خواهد داشت؟» گفت: ‌٥ / ‌٢ درصد رشد اقتصادي ما در برنامه مربوط به بهره‌وري است. دولت تلاش كرد طي ‌٢ سال عدد و نسبت بهره‌وري را دو برابر كند و اين كار انجام شد، اما بهره‌وري به عوامل گوناگوني از جمله، مقررات، ساختارها، ديدگاه‌ها و مناسبات و موارد ديگر بستگي دارد و چيزي نيست كه بتوان به طور جهشي آن را افزايش داد.

وي افزود: با اين حال در طرح تحول بزرگ اقتصادي كه دولت تهيه كرده نگاه ويژه‌اي به اين بخش شده و سعي كرده ريشه‌ها و مشكلات را درمان كند تا در بهره‌وري به سرعت به عدد مد نظر برسيم.

رييس‌جمهور هم‌چنين در پاسخ به پرسشي درباره وضعيت معيشت مردم گفت: من فكر مي‌كنم وضعيت معيشت بطور كلي بهتر از قبل است و اين آمار را با توجه به مصرف سرانه اعلام مي‌كنم، هم‌چنين قدرت خريد ملي افزايش پيدا كرده است، البته در بعضي بخش‌ها گراني‌هايي اتفاق افتاده كه ريشه‌هايش را به عوامل متعددي مرتبط است كه حوصله بيان آن در اين محل نيست. در بعضي بخش‌ها هم آن چيزي كه ما مي‌خواهيم واقعاً اتفاق نيافتاده است.

وي ادامه داد: در اين بخش‌ها خارج از توقع بوقوع پيوسته و به بعضي اقشار فشارهايي وارد مي‌شود، مثل كساني كه متقاضي خريد مسكن هستند؛ اما در مجموع قدرت خريد در كشور ما در سه سال اخير افزايش يافته و فاصله هزينه‌اي دهك‌هاي پايين با بالا مقداري بهبود يافته است. اين امر با تخصيص پلكاني، توزيع سهام عدالت و تقويت نهادهاي حمايتي ممكن شده است؛ اما اگر مي‌پرسيد اين مطلوب ماست و ما از اين‌كه قيمت برخي كالاها جهش پيدا كرده خوشحاليم؟ خير! مطلقاً. ما ناراحتيم و همه‌ تلاش دولت اين است كه اين‌ قيمت‌ها را معتدل كند، علاقه‌منديم قدرت خريد افزايش پيدا كند اما نرخ‌ها افزايش پيدا نكند.

دكتر احمدي‌نژاد تصريح كرد: اما عواملي خارج از اراده‌ دولت وارد شده كه ما تلاش مي‌كنيم آنها را هم مهار كنيم.

وي در پاسخ به پرسش ديگري درباره اظهارات رييس‌جمهور در مشهد مقدس و انتساب مديريت دولت به حضرت ولي‌عصر(عج) خاطر نشان كرد: صحبت من بسيار روشن بود. اين‌ اعتقادات كه حاكميت و مديريت كلي جهان به دست خداي متعال است و به اذن خدا در اختيار ولي خداست. امري عقيدتي و ديني است. در روزنامه‌ها خيلي سطحي با اين مساله برخورد شد بعضي گفتند اگر بگوييد برنج گران مي‌شود امام زمان (عج) زير سوال مي‌رود؟ در حالي كه اين سطحي‌نگري است.

وي اضافه كرد: مگر ما معتقد نيستيم كه خدا حاكم بر جهان است؛ پس چرا شر و ظلم وجود دارد؟، اين مشكلات ناشي از عمل من و شماست، نفي حاكميت خدا كه نيست. اگر من و شما خوب عمل كنيم و با حاكميت الهي همراه شويم همه چيز درست مي‌شود. اینکه مثلاً بگوییم آمریکا لشکرکشی می کند و آنها را عراق می کشد یا صهیونیست ها آدم ها را می کشند مگر نفی حاکمیت خداست؟ چنین چیزی مطرح نیست. حاكميت خدا خير، هدايت و نور است؛ اما ذات بد برخي انسان‌ها، شر درست مي‌كند. اين را بايد تفكيك كنيم. اين حرف بسيار روشن و متعالي است. اگر شما حاكميت خليفه الهي را نفي كنيد، اين به نفي حاكميت خدا منجر خواهد شد.

دكتر احمدي‌نژاد تأكيد كرد: توصيه مي‌كنم اعتقادات را در بازي‌هاي سياسي وارد نكنيد. من يك بحث علمي را مطرح كرده‌ام. اگر كساني بحث علمي دارند كه اين را نفي مي‌كند، آن را و مطرح كند. توهين و مسخره كردن نبايد در كار باشد. این بحثی که مطرح شده بنيادي و به آيات الهي و احاديث و منطق روشن متكي است. اگر كسي منطق ديگري دارد و آن را نفي مي‌كند، آن را به صراحت مطرح كند.

رييس‌جمهور گفت: ما در دولت تمام وقت، مشغول ضرب و تقسيم و حساب و كتاب و بحث كارشناسي و مذاكرات و پيگيري علمي كارها هستيم؛ اما اين‌كه امدادهاي الهي و امدادهاي امام عصر (عج) نسبت به جامعه خود و جامعه بشريت را منكر شويم، امامت امام(ع) را انكار كنيم، اين رفتار خيلي بدي است. من بعضي از آقايان را انذار مي‌دهم كه متاسفانه يا متوجه نشدند و يا اطلاعات غلط گرفتند و بي‌محابا وارد شدند و حرف‌هايي زدند كه خيلي حرف بدي بود. حتی برخی راجع به وقت ظهور امام زمان(عج) اظهارنظر کرده و گفتند که به نظر ما تا چند صد سال دیگر هم ایشان ظهور نخواهند کرد. این سخنان، سخنان بسیار زشتی است. شما چکاره هستید که پیش بینی می کنید؟

وي ادامه داد: بدانيد دعوت امام زمان (عج) دعوت به عدالت است و امام زمان (عج) به خوبي، پاكي و خدمتگزاري دعوت مي‌كند و هركس به خدا دعوت ‌كند، در واقع به اين صفات دعوت مي‌كند. ما مي‌گوييم مردم بياييد و به سمت حكومت عدالت حركت كنيد. حكومت عدالت، متعلق به امام است و بياييد براي عدالت، پاكي، دوستي و عشق تلاش كنيم. كجاي اين حرف‌ها اشكال دارد. شما اگر حرفي مترقي‌تر از اين داريد در دنيا ارايه كنيد. پنبه اومانیسم و سایر ایسم ها که زده شده و نهایت آن اعتقادات کشتار بچه های فلسطینی و عراقی و لبنانی و غارت ثروت ملت ها بود.

دکتر احمدي‌نژاد اظهار داشت: حرفی که راجع به حاکمیت کلی امام عصر(عج) مطرح شد سخن همه پیامبران الهی و صالحان عالم است. اگر كسي خود را رقيب دولت مي‌داند، كارهاي دولت را نقد كند؛ چرا با اعتقادات و اصول خود را خراب مي‌كنيد.

در ادامه اين نشست خبري رئيس‌جمهور در پاسخ، به خبرنگاري كه خواستار تعطيلي سفارت انگليس در تهران به‌دليل جنايت‌ها، حيله‌گري‌ها و فتنه‌گري‌هاي انگلستان عليه ملت ايران و ساير ملت‌ها شده بود با اشاره به سوابق اقدامات انگلستان در حافظه تاريخي ملت ايران خطاب به انگلیس اظهار داشت: اين حرف، حرف دل ملت ماست كه نتيجه رفتار و سابقه‌ كشورهاي شما است.

وي افزود: سال گذشته پيام دادند كه مي‌خواهيم سابقه‌ خود را پاك كنيم و ما استقبال كرديم، هر جای دنیا هم برويد همين روحيه و تفكر در ملت‌ها وجود دارد و فكر نكنيد اين امر مخصوص ملت ايران است.

رييس‌جمهور در پايان گفت: اين خبرنگار خواست احساسات ملت ما را نسبت به شما كه بداخلاقي مي‌كنيد، بيان كند؛ اما فرصت براي اين‌كه جبران كنيد، وجود دارد.

شناسه خبر: 9772  

- مصاحبه ها