باید از فرصت کمنظیری که در اقتصاد کشور بوجود آمده برای توسعه کشور و افزایش رفاه مردم استفاده شود/ نوآوریهای مستمر لازمه حضور در عرصه رقابت اقتصادی جهان است
رییس دفتر رییسجمهوری با اشاره به آغاز شرایط جدید در اقتصاد کشور، اظهار داشت: امروز از مرحله «تحریم» به مرحله «فرصت» رسیدهایم و باید از فرصت کمنظیری که در اقتصاد کشور بوجود آمده برای توسعه کشور و افزایش رفاه مردم استفاده شود تا به مرحله «خلاقیت» و رشد پایدار برسیم.
دکتر محمد نهاوندیان روز چهارشنبه در جلسه سرمایهگذاری و توسعه استان قزوین، با بیان اینکه این استان از ظرفیتهای کمنظیری در بخشهای حمل و نقل، کشاورزی و صنعت برخوردار است، گفت: امروز زمان بالفعل کردن بالقوه ها است. باید تلاش کرد تا ظرفیتهای بالقوه فراوان و گستردهای که در استان قزوین وجود دارد با ایجاد ساز و کارهای جدید بالفعل شده و از آن در مسیر توسعه استان استفاده کرد.
رییس دفتر رییسجمهوری افزود: در سه سال گذشته براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت تعداد واحدهای تعطیل شده استان که در آغاز فعالیت این دولت، 12 درصد بود، به 10 درصد کاهش یافته است و این مسیر باید تا برطرف شدن کامل مشکلات براساس آسیبشناسیهای صورت گرفته ادامه یابد.
دکتر نهاوندیان تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم تا آینده استان روشنتر و فردای استان بهتر از امروز باشد و از فرصت کمنظیری که در اقتصاد کشور ایجاد شده به بهترین شکل ممکن در راستای توسعه هر چه بیشتر کشور استفاده کرد. خوشبختانه رشد و رونق در بخش های کشاورزی، حمل و نقل، صادرات و گردشگری آغاز شده است. در بخش صنعت هم برخی حوزه ها مثل صنعت فولاد شاهد رشد بوده اند. برای رشد همه جانبه صنعت، باید نسبت به موانع رشد، آسیب شناسی کرد.
رییس دفتر رییسجمهوری با بیان اینکه صنعت کشور در سالهای گذشته به خاطر مشکلات ناشی از افزایش تورم، صدمات زیادی خورده و با سیاست ارزی نادرست، واردات بی رویه رشد کرد، گفت: خوشبختانه امروز با اقداماتی که انجام شده است، تولیدکنندگان با مشکلات گذشته مواجه نیستند و از تورم 40 درصد و مشکلات ناشی از سیاستها و نوسان های پر التهاب ارزی عبور کردهایم و شرایط رقابتی برای تولیدکننده داخلی بوجود آمده است.
دکتر نهاوندیان افزود: حذف اضافه هزینههای ناشی از تحریمهای بانکی و نیز بهبود دسترسی به بازارهای صادراتی فرصتهای بهتری برای تولیدکننده داخلی بوجود آورده است و با اقداماتی که در حوزه سیاست خارجی و نیز مهار تورم انجام شده موانع موجود از سر راه تولیدکنندگان و حضور فعالانه در بازارهای رقابتی دنیا فراهم شده است که میتوان از این فرصت برای تقویت بخش تولید داخلی استفاده کرد.
رییس دفتر رییسجمهوری خطاب به تولیدکنندگان و بنگاههای بخش خصوصی، تصریح کرد: در عرصه رقابت اقتصادی امروز جهان جز با نوآوری و بازار شناس نمیتوان حضور پایداری در عرصه رقابت داشت، لذا ضرورت دارد فعالان اقتصادی رابطه و تعامل قویتری با سیاستگذاران داشته باشند و هم با نوآوری و فناوری های جدید حضور خود در حوزه رقابتهای اقتصادی را تثبیت کنند.
دکتر نهاوندیان اضافه کرد: امروز رویکرد کشورهای مختلف دنیا نسبت به ایران، تلاش به منظور مشارکت با ایران است و در این راستا مأموریت دستگاه دیپلماسی نیز بازارگشایی برای تولیدکنندگان داخلی میباشد.
رییس دفتر رییسجمهوری خاطر نشان کرد: برای فصل جدید اقتصاد ایران که مرحله حرکت از فرصت به خلاقیت است، نیازمند نهادسازیهای جدید و تقویت بنگاههای اقتصادی هستیم تا با بهرهگیری از ظرفیت آنها کاستیهای گذشته را جبران کنیم.
دکتر نهاوندیان با بیان اینکه در 6 ماهه سال 95، حدود 500 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در استان قزوین فعال شده است، اظهار داشت: این موضوع نشاندهنده این است که در شرایط جدید اقتصاد کشور، ظرفیتهای بالقوه استان قزوین میتواند به سرعت به بالفعل تبدیل شود. آبادانی این کشور به دست فرزندان این ملت محقق خواهد شد. دیگران برای ما دلسوزی نخواهند کرد. این ما هستیم که باید از امکانات جهانی در مسیر اهداف توسعهای کشور استفاده کنیم.
نهاوندیان در ادامه تقویت ارتباط مردم و حاکمیت را مورد تاکید قرار داد و گفت:دولت خدمتگزار مردم است و باید ارتباط مردم بعنوان ولی نعمتان و دولت را نهادینه کرد و مسئولی که بتواند این موضوع را در راستای احقاق حقوق مردم نهادینه کند بی تردید اقدام ماندگاری انجام داده است.
وی افزود :نهاد سازی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اقدامی اساسی است که بخش خصوصی را در جایگاهی قرار داد تا پیشنهاد ارائه کند، مطالبه پاسخگویی داشته باشد و بازخورد سیاست ها را منعکس نماید.
نهاوندیان تصریح کرد: اولویت قرار دادن اقتصاد - همچنان که رهبری تاکید کرده اند- ادبیات خاص خود را می طلبد. جلب سرمایه و نیروی انسانی توانمند داخلی و خارجی، نیازمند ترسیم افق مثبت و امید بخش از آینده اقتصاد ایران است. ادبیاتی که در حوزه اقتصادی بکار می بریم باید ادبیات امیدآفرین و رشدیاب باشد. همچنان که با امید آغاز کرده ایم و با امید هم به پیش خواهیم رفت.