مولاوردی در اختتامیه هفتمین نشست منطقهای سازمانهای مردم نهاد جنوب کشور:
مشارکت در ارتقاء توسعه اجتماعی از مهم ترین شاخص سمن ها است / در گذشته از ظرفیت های سمن ها استفاده مناسبی نشد/ تعامل سازنده با جهان رمز موفقیت در عرصه های خارجی است
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه دولت به تنهایی نمی تواند توسعه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را به دوش بکشد و باید همگی دست به دست یکدیگر گوشه ای از این وظیفه اجتماعی را بر عهده بگیریم، اظهار داشت: مشارکت در ارتقاء توسعه اجتماعی از مهم ترین شاخص سمن ها و سازمان های غیر دولتی است و این موضوع موجب استقلال و عدم وابستگی و بلوغ اجتماعی سمن ها خواهد شد.
شهیندخت مولاوردی روز دوشنبه همزمان با ایام دهه مبارک فجر در اختتامیه نشست منطقه ای کارگاه های آموزشی تقویت همکاری های شبکه ای تخصصی سازمان های مردم نهاد حوزه زنان و خانواده و دستگاه های اجرایی جنوب کشور، به اثربخش بودن برگزاری نشست ها با سازمان های مردم نهاد اشاره کرد و گفت: برگزاری نشست های منطقه ای سمن ها در راستای سیاست های کلان دولت، با رویکرد شبکه سازی و گسترش آموزش ها است که می تواند بسیار تأثیرگذار باشند و زنان در این عرصه می توانند در عرصه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با حفظ کرامت انسانی فعال باشند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده استفاده از تجربیات نخبگان، زنان و جوانان تحصیلکرده را یکی از وعده های دولت خواند و تصریح کرد: در چنین نشست هایی، جلب مشارکت عمومی و سازمان های مردم نهاد در پیشبرد برنامه ها و اهداف دولت تدبیر و امید مورد تأکید است.
مولاوردی همچنین سیاست دولت برای تحقق برنامه ها را مشارکت بخش خصوصی و توجه به رویکرد اجتماع محور دانست و با اشاره به اینکه بخش خصوصی و سمن ها به عنوان شرکای دولت محسوب می شوند نه رقیب، گفت: باید در امور اجتماعی و آسیب های اجتماعی ، سازمان های مردم نهاد و بخش خصوصی را به مشارکت جلب کنیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده خاطر نشان کرد: متأسفانه در گذشته از ظرفیت های سمن ها استفاده مناسبی نشد و جامعه از رفاه و پیشرفتی که بخش خصوصی می توانست بوجود آورد، محروم ماند.
مولاوردی هدف از چابک سازی و منطقی سازی دولت در بخش های گوناگون را ارتقاء سرمایه اجتماعی در کشور دانست و گفت: یکی از مسئولیت های معاونت امور زنان و خانواده ارتقاء سرمایه اجتماعی است که با برگزاری نشست های منطقه ای در این راستا فعالیت و حرکت می کند و امیدواریم با پایداری شبکه های منطقه ای در سراسر کشور شاهد تأثیرات چشمگیر سمن های منطقه ای باشیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده نقش دولت را تسهیل گر و هموار کننده برای سازمانهای مردم نهاد دانست و تأکید کرد: دولت تلاش دارد قوانین و مقررات مزاحم را از پیش پای بخش دولتی بردارد تا شکوفایی و تعالی این بخش هر چه سریعتر اتفاق بیفتد.
مولاوردی به معضل عدم اطمینان و سود دهی سرمایه گذاری های داخلی و خارجی پرداخت و گفت: سرمایه گذار داخلی در کشور کم نیستند و باید با رفع ابهام در حوزه سرمایه گذاری و اطمینان به سرمایه گذار، در بگارگیری سرمایه گذاری در زیرساخت های کشور بکوشیم تا در نهایت توسعه منطقه ای ومتوازن بوجود آید.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده از وجود توسعه نامتوازن در حوزه های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی در کشور انتقاد کرد و اظهار داشت: نشست های منطقه ای می تواند ما را از برون رفت از توسعه نامتوازن در کشور برهاند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده از عدم هماهنگی و موازی کاری 17 سازمانی که در حوزه خانواده و آسیب های اجتماعی فعالیت دارند ابراز نگرانی کرد و گفت: اگر می خواهیم در حوزه آسیب های اجتماعی موفق عمل کرده و اثرگذار باشیم باید به صورت شبکه ای بایکدیگر همکاری و هماهنگی های لازم را انجام دهیم در غیر این صورت هر تلاش و فعالیتی بدون نتیجه خواهد ماند.
معاون رییس جمهوری گفت: دولت تدبیر و امید با توجه به اینکه در شرایط خاصی مسئولیت کشور را بر عهده گرفت اما توانست با مدیریت جهادی و تلاش های بی وقفه و مدبرانه، کشور را به ثبات نسبی برساند و گام مناسبی در جهت ارتقاء و پیشرفت ایران اسلامی انجام دهد.
مولاوردی با بیان اینکه اگر ما به دنبال آسایش اقتصادی، آرامش سیاسی و امنیت فرهنگی هستیم باید از طریق نجات اقتصاد و تعامل سازنده در جهان به این مهم دست یابیم، گفت: تعامل سازنده با جهان رمز موفقیت در عرصه های خارجی است و شاهدیم که در مذاکرات هسته ای با قدرت های جهانی این امر تحت زعامت رهبری و درایت رییس جمهوری و تلاش ها و زحمات تیم مذاکره کننده و حمایت مردم تحقق یافت و با ادامه همکاری ها و همبستگی و اتحاد به سرانجام می رسد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: نتیجه فعالیتها و عملکردهادی دولت تدبیر و امید درطی زمان اتفاق خواهد افتاد و یکی گذاره های اعتدال، صبوری است.
مولاوردی به خارج شدن جمهوری اسلامی ایران از منشور هفتم سازمان ملل متحد اشاره کرد و گفت: برای اولین بار شاهد هستیم کشوری بدون تغییر نظام و حمله نظامی از تحریم های سازمان ملل خارج شده که این دستاورد مدیون مولفه های مذاکرات هسته ای ایران با قدرت های جهان است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده از همه سازمان و دستگاه های مختلف دولتی و خصوصی خواست تا برای اجرای موفق برجام 2 تلاش کنند وگفت: دولت یازدهم در برجام 2 به دنبال تحقق شعارهای وعده داده شده است. دولت به دنبال رونق و توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در کشور است که این امر با برنامه ریزی مستمر و درست و تطابق بین واقعیت تا آرمان تحقق می یابد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اظهار داشت: راهی جز همدلی و همزبانی برای تحقق اهداف بزرگ و غلبه بر بحران های اقتصادی نداریم .
مولاوردی در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک سی و هفتمین سالگرد انقلاب اسلامی و گرامیداشت شهدای انقلاب اسلامی، گفت: امام خمینی(ره) نقش بسزایی در بازیابی جایگاه زن مسلمان داشتند و راه افراط و تفریط و تحجر را در مقوله زن به خوبی مدیریت و خنثی نمود.
سید موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویر احمد نیز با بیان اینکه سمن ها از الزامات هر کشوری محسوب شده و موجب افزایش مشارکت مردم در صحنه های مختلف می شوند که ثمره آن اقتدار جامعه و دولت و نظام اسلامی است، اظهار داشت: استفاده از همکاری های تخصصی سازمان های مردم نهاد حوزه زنان و خانواده می تواند نقش بسزایی در افزایش تأثیر معنوی و کیفی جایگاه زن و خانواده و مقابله با آسیب ها داشته باشد.
خادمی تشکل های خصوصی و مردمی را از پایه های اداره کشور دانست و تصریح کرد: معتقدیم هر چقدر در حوزه فعالیت های سمن ها و مشارکت های مردمی تسهیل ایجاد کنیم به همان میزان در توانمندسازی جامعه موفق خواهیم شد و دولت همواره به دنبال تقویت بخش خصوصی است.
این نشست از 17 بهمن با حضور 170 نماینده مردم نهاد امور زنان و خانواده با حضور چهار استان فارس، بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده و تا 19 بهمن ادامه می یابد. مسایل مختلف حوزه زنان و خانواده از جمله کارآفرینی، اشتغال و کارگاههای آموزشی، از موضوعاتی است که در هفتمین نشست منطقهای و کارگاههای آموزشی و تقویت همکاری تخصصی شبکهای سازمانهای مردم نهاد حوزه زنان و خانواده در شمالغرب کشور، مورد بحث و بررسی و تبادلنظر قرار می گیرد.
هدف از برگزاری این گردهماییها را میتوان «فعال شدن سمنهای غیرفعال حوزه زنان»، «ترویج همکاریهای شبکهای و تخصصی بین سازمانهای مردم نهاد(سمنها) و دولت»، «ارتقاء و بهبود جایگاه خانواده و زنان»، «برنامهریزی جامع منطبق بر واقعیتهای مناطق مختلف کشور»، «تبادل اطلاعات و ارایه آموزشها به نمایندگان سازمانهای مردم نهاد برای بهبود عملکرد سمنها و تقویت همکاریها»، «تعامل موثر میان سمنهای مکمل زنان و خانواده»، «ایجاد محیط حمایتی و توانمندساز برای شکلگیری و تقویت شبکههای تخصصی و همافزایی سمنها برای پرداختن به رفع مشکلات حوزه بانوان و خانواده»، «ایجاد همافزایی بین سمنها در راستای بهرهوری بیشتر از منابع مالی و انسانی در جهت حل مسایل جامعه»، «احیا، ایجاد انگیزه و فعالیت بیشتر سمنها» و «آشنایی بیشتر سمنهای با یکدیگر در منطقه و استانهای مجاور در مورد مسایل زنان و خانواده» ذکر کرد.
شرکت در مراسم تشییع پیکر شهید مدافع حرم، شرکت در نشست شورای اداری استان و حضور در برنامه تلویزیونی از دیگر برنامه های جانبی شهیدخت مولاوردی معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در سفر به استان کهگیلویه و بویر احمد است.