بدون مشارکت زنان امکان دستیابی به رشد 8 درصدی در کشور وجود ندارد/ دولت وارث توسعه نامتوازن در کشور است/ فصل تازه ای در سیاست خارجی ایران گشوده شده است/تلاش دولت، آرامش در سیاست، آسایش در اقتصاد و امنیت در فرهنگ است/ بالابردن قدرت خرید مردم، هدف دولت است
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه وضعیت زنان و خانواده در کشور مستثنی از وضعیت کلی جامعه نیست، گفت: آسیبهایی که در جامعه وجود دارد زنان و خانواده را تحت تأثیر خود قرار داده است و باید با توجه ویژه به حوزه زنان و خانواده، گامهای مثبت و مؤثری در این زمینه برداریم.
شهیندخت مولاوردی روز پنجشنبه در شورای اداری استان آذربایجان غربی با بیان اینکه نباید توجه به زنان را فقط در مسایل مربوط به آسیبهای اجتماعی از جمله زنانه شدن سرپرستی خانوار، حضور زنان در اشتغالهای غیر رسمی، زنانه شدن فقر، الگوهای ایدز و اعتیاد ببینیم، اظهار داشت: اینها نگرانیهایی است که وجود دارد اما نباید غفلت کنیم که توانمندیها و ظرفیتهایی بسیاری در این بخش وجود دارد که بدون جلب مشارکت نیمی از جمعیت انسانی کشور،دولت و مجموعه حاکمیت نخواهد توانست به اهداف خود برسد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه ما در نیمه راه سند چشم انداز هستیم و در مرحله تدوین سیاستهای کلی برنامه ششم قرار داریم، تصریح کرد: طبق دستورات مقام معظم رهبری در طول برنامه ششم باید رشد اقتصادی کشور به 8 درصد برسد و با بررسیهای انجام شده و کارشناسی بانک جهانی اعلام شده که بدون مشارکت زنان و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی زنان امکان دستیابی به رشد 8 درصدی در کشور وجود ندارد.
مولاوردی گفت: امیدواریم در دولت یازدهم با ماموریتی که برای معاونت امور زنان و خانواده در نظر گرفته شده ، تحقق عدالت جنسیتی، انواع تعادل را در مدیریت و بازار کار محقق کنیم.
وی ادامه داد: با گذاشتن پایههای صحیح در حوزه زنان و خانواده میتوانیم به الگوی مناسب تبدیل شویم که بگوییم زن میتواند بین کار و زندگی خود توازنی ایجاد کند و به عنوان مدیر و فعال اجتماعی و سیاسی در جامعه خود حضور داشته و تاثیرگذار باشد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در بخش دیگری از سخنان خود به بحث جذب مشارکت مردمی برای توسعه مشارکت کشور که رویکرد اساسی است، اشاره کرد و گفت: دولت تدبیر و امید بر این عقیده است که بدون مشارکت بخش مختلف از جمله سازمانهای مدنی، تعاونی، خصوصی و غیر دولتی نمیتواند موفقیتهای لازم را در پیشبرد اهداف خود به دست آورد و در پی این است تا مشارکت و همافزایی حداکثری را در کشور بوجود آورد.
مولاوردی گفت که برای رسیدن به تورم تک رقمی و خروج از رکود و پیشبرد اقتصاد مقاومتی باید به سمت دانش بنیان بودن، عدالتمحور بودن و درونزا بودن حرکت کنیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: تلاش دولت برای ایجاد امنیت برای سرمایهگذاری خارجی است و تسهیلاتی که برای فعالیت بخش خصوصی در حال بررسی و اعلام است و اینکه قوانین و مقررات مزاحم این بخش را بتوانیم از سر راه برداشته و لغو کنیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در بخش دیگری از سخنان خود به بیان عملکرد دولت تدبیر و امید پرداخت و گفت: دولت برای به سرانجام رساندن مذاکرات هستهای که 12 سال طول کشیده است تلاشهای زیادی انجام داده است و برغم تحریمها کشورهای غربی توانسته برنامههای خود را به پیش برد.
مولاوردی با اشاره به اینکه دولت وارث توسعه نامتوازن در کشور است، گفت: دولت هنگامی که کار خود را آغاز کرد، اقتصاد در رکود بود و خروج از این وضعیت بسیار دشوار بود و دولت با رفع چالشها و شناسایی مسأله و بکارگیری ابزارهای لازم توانست تا حدود زیادی اقتصاد را در کنترل دربیاورد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه باید بین امکانات و هزینهها توازن ایجاد کنیم، اظهار داشت: دولت در بخش سیاست خارجی، طرح تحول سلامت و ایجاد زیرساختهای لازم تلاشهای وافری را انجام داده است و با به ثمر نشستن این حوزههای شاهد رونق در حوزههای مختلف خواهیم شد.
مولاوردی به تلاشهای دولت تدبیر و امید در حوزه سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: در حوزه سیاست خارجی فصل جدیدی در مناسبات کشور گشوده شد ایران امروز به قدرت ممتاز در منطقه تبدیل شده است . ما مدیون خون شهدا و خانوادهشان و ملت هستیم که با صبر و شکیبایی مردم توانستیم به این مرحله برسیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده به عملکرد دولت در بخش اقتصادی پرداخت و گفت: تلاش دولت بر این است که قدرت خرید مردم بالا برود و در ابتدای کار، دولت یازدهم توانست بازار و اقتصاد را ثابت کند و تورم را 13.8 درصد کاهش دهد و تا مرداد امسال تورم نقطه به نقطه به 11.5 درصد رسیده است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده به شعار رییس جمهوری در ایام انتخابات مبنی بر «آرامش در سیاست، آسایش در اقتصاد و امنیت در فرهنگ» اشاره کرد و گفت: احیاء در اقتصاد جزو راهبردهای دولت تدبیر و امید است و باید تا نقطه مطلوب همه تلاش خود را انجام دهیم.
مولاوردی به عملکرد دولت در طرح تحول سلامت اشاره کرد و تصریح نمود: این طرح شامل 7 برنامه است که در گام اولیه در بسته خدماتی هستیم و امیدواریم منابع لازم در اختیار این طرح و مجریان قرار بگیرد و زیرساختهای لازم از نظر سلامت و بهداشت و امنیت غذایی در کشور فراهم شود.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید در دو سال اخیر، سعی کرده در چارچوب رویکرد اعتدال حرکت کند، اظهار داشت: در مناطق مختلف کشور عدم توسعه نامتوازن از نظر بخشهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی وجود دارد و به نظر میرسد 5 برنامه توسعهای کشور هنوز نتوانسته اند آن توسعه پایدار، همه جانبه و متوازن را در کشور ایجاد کنند.
مولاوردی با بیان اینکه «این بیانصافی است که وضعیت موجود را به دوره و گروه و جناح خاص نسبت دهیم» و باید با مشارکت و همافزایی تمامی آحاد جامعه در صدد توسعه و پیشرفت برآیید، اظهار داشت: مهم این است که در برنامه ششم با رویکرد درست و صحیح ما را به هدف مورد نظر برساند و اگر برنامهریزی لازم را داشته باشیم میتوانیم به توسعه متوازن دست پیدا کنیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه رویکرد اعتدال این واقعیت را پذیرفته که از تمامی توانمندیهایی که وجود دارد باید استفاده شود، گفت: ما باید از تمام ظرفیت قانون اساسی، برای تحقق برنامهها از جمله سیاستهای مناسب قومی و مذهبی استفاده کنیم تا برای رسیدن به هویت مشترکی الگویی مناسب داشته باشیم.
مولاوردی ادامه داد: وجود هویت مشترک باعث خواهد شد تا ایران اسلامی، الگویی برای ملل متنوع اسلامی و اتحاد جهان اسلام شود.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده به بحث توازن منطقهای و تقسیم استانها به برخوردار، نابرخوردار و کمتربرخوردار اشاره کرد و گفت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی صرفا متعلق به دوران تحریم نیست و مقاومسازی اقتصاد به معنای خروج از اقتصاد تک محصولی و حرکت به سمت رونق تولید، توسعه گردشگری، عدالت محوری، دانش بنیانی و مقاوم سازی فرهنگ است.
وی ،استان آذربایجان غربی را به عنوان الگویی برای تمام جامعه ایرانی دانست که در عین تفاوت قومیتها و مذهب در کنار یکدیگر با حفظ استقلال با یکدیگر همزیستی مسالمتآمیز دارند و با وحدت و همکاری تأثیرگذاری لازم را بوجود آوردهاندکه باید از این الگو در سازمانهای مردم نهاد استفاده شود.