- مصاحبه مطبوعاتي در امارات متحده عربي ابوظبي
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1392 - 16:31

رئيس‌جمهور:

مصاحبه مطبوعاتي در امارات متحده عربي ابوظبي

رئيس‌جمهور:

شناسه خبر: 6671 - 

دوشنبه 24 ارديبهشت 1386 - 10:02

بسم الله الرحمن الرحيم. اللهم‌ عجل‌ لوليك‌ الفرج‌ والعافية والنصر واجعلنا من‌ خير انصاره و اعوانه ‌والمستشهدين‌ بين‌ يديه‌.

من خداي بزرگ را سپاسگزارم اين فرصت را فراهم كرد تا به كشور دوست و برادر امارات عربي متحده سفر كنم و با برادران و دوستانمان در اين ديار ملاقات و گفتگوي سازنده اي داشته باشم. در همين ابتداي صحبت از استقبال و مهمان نوازي گرم مسئولين امارات جناب خليفه بن زائد و همين طور جناب شيخ محمد و بقية مديران ارشد كشور امارات صميمانه تشكر مي كنم.

نگاه ملت ما به همة ملتها نگاه دوستي و برادري است. به خصوص در منطقة حساس خليج فارس اتحاد و هماهنگي رمز حل همة مسائل و پيشرفت همه جانبة ملتهاي منطقه است. ما فكر مي كنيم امروز همة لوازم و ضروريات براي يك همبستگي كامل بين ملتهاي منطقه فراهم است. ملتهاي منطقه همه زير پرچم توحيد و خداپرستي زندگي مي كنند و عاشق و پيرو پيامبر گرامي اسلام كه براي همة بشريت رحمت است، هستند و ملتهاي منطقه همه همسايه، داراي تاريخ، فرهنگ، ارزشها و ويژگيهاي مشترك و همين طور داراي منافع و خطرات مشترك هستند.

صلح و برادري فصل مشترك خاص همة ملتهاي منطقه است. آن چيزي كه ملتهاي منطقه همه با هم خواهانش هستند، وحدت، همكاري، آرامش، امنيت، صلح و برادري است. همه دنبال پيشرفت هستند. مردم منطقه از پيشرفت يكديگر شادمان مي شوند و علاقه مندند كه ملتهاي منطقه به نقطة اوج پيشرفت برسند. همه مي دانند كه پيشرفت پايدار در ساية دوستي، امنيت و آرامش است. پيام سفر من به منطقه پيام دوستي، وحدت و برادري است.

البته دوستي و پيشرفت ملتهاي منطقه داراي دشمناني است. دشمنان ملتهاي منطقه هم مشترك اند. آنها نمي خواهند منطقة ما در آرامش، امنيت و برادري به سر ببرد. با حضور و دخالتهاي خودشان تلاش دارند منطقة ما را يك منطقة ناامن كنند و ناامني را بهانة استمرار حضور خودشان قرار بدهند. مشكلات و نارساييهايي كه در منطقة ما وجود دارد مولود دخالتها و حضور قدرتهاي بيگانه است و آرامش و دوستي در ساية عدم دخالت آنها و ترك منطقة ما توسط اجانب است. ما فكر مي كنيم ملتها و دولتهاي منطقه مي توانند با همكاري و همدلي يار و پشتيبان هم باشند، نيازهاي يكديگر را تأمين كنند و مشكلات را از پيش پاي خود بردارند.

مردم ايران و امارات با هم برادرند و علاقه مند به گسترش روابط هستند. خوشبختانه در مذاكراتي كه با برادرمان در امارات داشتيم ديدگاههاي مشترك و علايق مشترك هم در روابط دوجانبه و هم در همكاريهاي منطقه اي مورد تأكيد مجدد قرار گرفت. در موضوعات گوناگون در بخش تجارت، انرژي، سرمايه گذاريهاي مشترك، سياحت و گردشگري و در بخش فرهنگي گفتگوهاي بسيار خوبي با برادرانمان در امارات داشتيم و همين طور براي تلاشهاي مشترك و هماهنگ در جهت برقراري امنيت پايدار در منطقه و كمك به ملت عراق براي حفظ استقلال، وحدت و يكپارچگي آن كشور [تلاشهايي داشتيم.]

خوشبختانه، سطح همكاريها و مبادلات بين دو كشور جمهوري اسلامي ايران و امارات عربي متحده سطح بسيار بالا و مطلوبي است. بايد تلاش كنيم در همة زمينه ها اين روابط خوب و پايدار را گسترش بدهيم. خوشبختانه، يك ارادة مستحكمي در دو طرف براي تقويت و ارتقاي سطح روابط وجود دارد و من اميدوارم اين سفر موجب تقويت هرچه بيشتر روابط برادرانه و گسترش اين روابط بشود. ما فكر مي كنيم روابط دوستانه بين دولت امارات عربي متحده و جمهوري اسلامي ايران مي تواند الگوي مناسبات برادرانه براي همة كشورهاي منطقه باشد.

ما براي همة ملتهاي عالم از خداي بزرگ سلامتي، پيشرفت، آرامش و رفاه آرزو مي كنيم. يكبار ديگر من از دولت دوست و برادر امارات عربي متحده و مردم خوب اين ديار به خاطر حسن استقبال و پذيرايي آنها از برادر و مهمان خودشان صميمانه تشكر مي كنم و از خداي بزرگ براي همة آنها سلامتي و بهروزي آرزو مي كنم.

گزارشگر:

جناب آقاي رئيس جمهور، با توجه به اينكه اين نخستين سفر جناب عالي و يك رئيس جمهوري اسلامي ايران به كشور امارات است، مااطلاع پيدا كرديم كه با رهبران امارات در باب روابط تجاري، اقتصادي و

سرمايه گذاري مذاكراتي داشته ايد، مخصوصاً با جناب آقاي شيخ خليفه رهبر كشور امارات. آيا مي توانيد فرازهاي ديگري از مذاكراتي را كه با ايشان يا ساير مسئولين داشتيد بفرماييد و ما را در جريان اطلاعات بيشتري از متن مذاكرات قرار بدهيد. با اينكه سفر جناب عالي گامي مهم در تاريخ روابط ايران و امارات خواهد گشود، مي خواهيم از جناب عالي بپرسيم كه شما مرحلة آيندة روابط سياسي دو كشور را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

رئيس‌جمهور:

همين طور كه اشاره كردم اين سفر گشايش فصل نويني در روابط ديرپا و برادرانة دو كشور دوست خواهد بود. هر دو دولت و ملت مصمم اند فضاهاي جديد و روشني را در روابط دو كشور ايجاد بكنند. گرچه در طول تاريخ روابط ما روابط برادرانه بوده است. همان طوري كه اشاره كردم در زمينة انرژي و سرمايه گذاريهاي مشترك و همين طور توسعة تجارت مي دانيد كه همين امروز سطح روابط تجاري دو طرف بسيار بالاست، اما ظرفيتها براي گسترش تجارت بالاتر از آن چيزي است كه ما امروز از آن استفاده مي كنيم. همين طور در بخش سياسي قرار شد همكاريهاي منطقه اي و بين المللي را در جهت برپايي صلح، برادري و آرامش گسترش بدهيم.

گزارشگر:

[نامفهوم]

رئيس‌جمهور:

بين ما و امارات هيچ مانع و محدوديتي براي توسعة روابط وجود ندارد. بعضي مسائل هست كه در رسانه ها و توسط دشمنان منطقه مطرح مي شود. اما بين ما و امارات هيچ گاه اين مسائل مطرح نيست. ظاهراً بعضي رسانه ها علاقه مند هستند كه مشكلات مصنوعي ايجاد بكنند و در توسعة روابط بين ملتها مانع ايجاد بكنند، ولي دو طرف مصمم اند كه روابط را هر چه بيشتر توسعه بدهند و هيچ عاملي مانع گسترش اين روابط نخواهد بود.

اما دربارة حضور ديگران در منطقه موضع ما كاملاً روشن است. اصولاً سؤال ما اين است كه ديگران در منطقة ما چه مي كنند؟ آيا آنها دلسوزتر از ملتهاي منطقه به حال يكديگرند؟ در موضوع هسته اي هم موضع ما كاملاً روشن است. ما در چارچوب قانون و مقررات عمل مي كنيم و حق خودمان را استفاده مي كنيم و قدرتهاي بزرگ هم فهميده اند كه نمي توانند مانع پيشرفت ملت ايران بشوند.

اما اينكه گفتيد ممكن است كه بخواهند به ايران ضربة نظامي بزنند، من اينجا به طور قاطع مي گويم كه دوران اين كارها به پايان رسيده است. نه تنها آن كشوري كه شما اسم برديد، بلكه همة آدمهاي بد عالم هم دور هم جمع بشوند قادر نيستند كه به ملت ايران آسيبي وارد كنند. ملت ايران نشان داده كه در دفاع از خودش نيازمند به پشتيباني كسي نيست و قادر است كه از خودش به طور كامل دفاع كند. البته ما بارها اعلام كرده ايم كه در كار هسته اي به دنبال فعاليت صلح آميز و در چارچوب مقررات آژانس اتمي هستيم و فكر مي كنيم كه شرايط به گونه اي است كه همين مسير را تا پايان ادامه خواهيم داد و نيازي به تغيير در اين سياست نمي بينيم. آن كساني هم كه صحبت مي كنند ديگر دورانشان به پايان رسيده است، بهتر است به جاي چنگ و دندان نشان دادن و مانع تراشي به مسير دوستي با ملتها بيايند. اين به نفع خود آنهاست. ملتهاي منطقه اجازه نخواهند داد كه كساني از هزاران كيلومتر دورتر بيايند و تلاش كنند، تفرقه و كدورت ايجاد كنند تا منافع خودشان را تأمين كنند. مذاكرات ما با برادران اماراتي تأكيد مجددي بر اين حقيقت بود.

گزارشگر شبكة العالم:

ظاهراً هفتة آينده قرار است در عراق بين ايران و امريكا در مورد عراق گفتگويي صورت بگيرد. آيا اين امكان وجود دارد كه غير از چارچوب مسئلة عراق به مسائل ديگر هم پرداخته بشود، مثلاً مسئلة هسته اي يا مسائل ديگر؟

رئيس‌جمهور:

همان طوري كه قبلاً اعلام كرديم امريكاييها براي حل مسائل امنيتي عراق خواهان مذاكره با ايران شدند، ما هم براي كمك به مردم و دولت عراق اعلام آمادگي كرديم. هنوز زمان و محل دقيق قطعي نشده است.

ترجيح دو طرف بر اين است كه در بغداد و با حضور دولت عراق اين مذاكرات انجام بشود. موضوعي كه تا الان بحث شده در همين محدوده است.

گزارشگر:

در مورد مذاكراتتان با مقامات اماراتي چه توضيحاتي داريد؟ مي خواستم در مورد فعاليتهايي كه قرار است در چارچوب كميسيون مشترك دو كشور صورت بگيرد و تأثيراتي كه در مسائل اقتصادي دو طرف دارد بيشتر توضيح بدهيد.

رئيس‌جمهور:

به نظرم توضيحاتم روشن بود. يك كميسيون مشتركي براي توسعة همكاريها بين دو كشور به تصويب رسيد. اين كميسيون هم در زمينة اقتصادي، هم فرهنگي و هم سياسي برنامه هاي مشترك را طراحي خواهد كرد و دو دولت با علاقه مندي اين برنامه ها را دنبال مي كنند و اجرا خواهند كرد. ما هم خيلي خوشحاليم و اميدواريم كه اين نقطة آغاز يك جهش در روابط بين دو كشور باشد. همة زمينه ها براي تحقق اين هدف فراهم است.

گزارشگر:

[نامفهوم]

رئيس‌جمهور:

اظهارات دولت عراق عليه ايران؟ روابط دولت عراق با دولت ايران و دولتهاي منطقه بسيار دوستانه و صميمي است. آنهايي كه مزاحم اند كساني هستند كه از ده هزار كيلومتر دورتر آمده اند. البته آنها عادت دارند كه هر موقعي در جايي شكست مي خورند به جاي اينكه اشكالات و ضعفهاي خودشان را بپذيرند و اصلاح كنند، دائم دنبال يك عامل بيروني مي گردند.

ايران كشوري بزرگ، قدرتمند و دوست ملتهاي منطقه است و اين يك واقعيت است. آنها نمي خواهند كه اين واقعيت وجود داشته باشد. خودشان هم مي دانند كه طرحهايشان در عراق به طور كامل شكست خورده، علتش هم اين است كه نگاه آنها به انسانها و ملتها نگاه غلطي است.

آنها براي ملتها هيچ ارزشي قائل نيستند. آنها ملتها را ابزار تأمين منافع خودشان مي دانند. من قبلاً هم به آنها گفته ام كه راه حل مشكل شما در عراق اين است كه به ملت عراق احترام بگذاريد و حقوق و كرامت آنها را به رسميت بشناسيد. به محض اينكه اين اتفاق بيفتد خواهيد ديد كه مشكلات به سرعت حل خواهد شد، اما تا زماني كه براي ملت عراق و ملتهاي منطقه هيچ حقوقي قائل نيستند طبيعي است كه شكستهاي پي در پي در انتظار آنها خواهد بود.

گزارشگر:

رهبر معظم انقلاب آقاي خامنه اي فرمودند كه ايران آمادگي دارد توافقنامه هاي دفاعي با كشورهاي همجوار امضا كند، جدي بودن دولت ايران در اين خصوص تا چه ميزان است و آيا اين مسئله و ابتكار عمل به طور گسترده انجام خواهد شد، خواه با امارات يا با بقية كشورهاي همساية ايران؟

رئيس‌جمهور:

ما فكر مي كنيم ملتها و دولتهاي منطقه مي توانند با كمك هم امنيت را به طور كامل برقرار كنند. نيازي به حضور بيگانگان نيست. حضور بيگانگان فقط ضرر است. حداقلش اين است كه هزينه هاي حضور خودشان را مي خواهند از ملتهاي منطقه بگيرند. حالا اگر اين حضور را بهانه اي براي خالي كردن منابع و جيبهاي ملتهاي منطقه قرار بدهند كه ديگر بدتر خواهد شد. ما آمادگي و اصرار داريم كه ملتها و دولتهاي منطقه خودشان امنيت را برقرار كنند و در اين زمينه بسيار جدي هستيم. ما فكر مي كنيم كه اجنبيها خواهند رفت، اما ملتها و همسايگان خواهند ماند و ما با هم بايد منطقه را اداره بكنيم و مي توانيم كه صلح و برادري را بهتر از آنها در منطقه برقرار كنيم. ما همه برادر و عاشق پيامبر عزيز اسلام و خداپرست هستيم. هيچ مانعي براي توسعة روابط امنيتي بين كشورهاي منطقه وجود ندارد.

گزارشگر:

در خصوص مطالبي كه معاون رئيس جمهور امريكا بيان كرد و پيامي براي منطقه داشت و براي شما هم پيام واضحي به ايران ارسال كرد، پيام ايشان براي شما چه بوده است؟ پيام آقاي ديك چني براي ايران و همين طور مناسبات ايران و امريكا را چگونه ارزيابي مي فرماييد؟

رئيس‌جمهور:

براي ما چيز جديد نداشت. يك كار تكراري و البته بي فايده تر از گذشته بود. ما فكر مي كنيم پيامها زماني مؤثر خواهند بود كه با دوستي و برادري و احترام به حقوق ملتها همراه باشد.

گزارشگر:

[سؤال در خصوص وضعيت هالة اسفندياري].

رئيس‌جمهور:

آنها را مسئولين قضايي براي مردم حتماً توضيح خواهند داد. ما قانون داريم و قوة قضائيه ما قوة مستقلي است. قضات در ايران مستقل هستند. آنها طبق قانون رفتار مي كنند و در زمان لازم اطلاعات را در اختيار مردم قرار خواهند داد و اين را مسئولين قضايي در موقع مناسب توضيح خواهند داد.

گزارشگر:

آيا دربارة سه جزيرة تنب بزرگ و كوچك و ابوموسي صحبتهايي شد. سؤال دوم من اين است كه اگر امريكا بخواهد به ايران حمله كند

عكس العمل ايران چه خواهد بود؟ و آيا شما واكنشي عليه هر يك از كشورهاي خليج فارس انجام خواهيد داد؟ بعضي از كشورهاي خليج فارس روابط مستحكمي با امريكا دارند.

رئيس‌جمهور:

پاسخ هر دو سؤال شما را من قبلاً دادم. دوران اينكه كسي از هزاران كيلومتر آن طرف تر بيايد و بخواهد به منطقه حمله كند، به خصوص به ايران به پايان رسيده است. آنها بسيار بسيار ضعيف تر از آن هستند كه حتي در ذهنشان بگذرد كه بخواهند به ايران حمله كنند. بنابراين، چنين بحثي موضوعيت ندارد، اما آنها مي دانند كه اگر روزي چنين خطاي بزرگي را مرتكب بشوند پاسخ ايران كوبنده و پشيمان كننده خواهد بود. تحركات آنها نمي تواند فضاي برادري بين كشورها و ملتهاي منطقه را مخدوش بكند. بعضي مشكلات هست كه در سطح رسانه ها و كشورهاي اجنبي است، اما بين دولتها و ملتهاي منطقه چنين چيزهايي وجود ندارد. من تأكيد كردم كه هيچ مانع و محدوديتي براي توسعه روابط بين ايران و امارات الان وجود ندارد.

گزارشگر:

سؤال من درباره مناسبات ايران و كشورهاي منطقه است. استحضار داريد كه روسيه در حال حاضر راه حلهايي براي مسائل خاورميانه دارد و در مورد برنامة هسته اي ايران حضرت عالي چه برنامه اي براي همكاري با روسيه به منظور حل مشكلات با خاورميانه داريد؟

رئيس‌جمهور:

[برنامه] جمهوري اسلامي توسعه روابط دوستانه با همة ملتها و استفاده از امكانات براي بسط صلح و امنيت پايدار در همة دنيا به ويژه در منطقة حساس خليج فارس و خاورميانه است. هر ابتكار عملي كه در جهت صيانت از حقوق مردم منطقه باشد مورد حمايت ما خواهد بود. ما

علاقه مند به ايفاي نقش سازنده و فعال توسط روسيه هستيم، اما روسيه هم بايد مراقبت كند كه اشتباه قبليها را تكرار نكند. هر پيشنهادي كه مبتني بر تضمين و احترام به استقلال و حقوق ملتهاي منطقه باشد از جانب ما استقبال خواهد شد.

گزارشگر:

جناب آقاي رئيس جمهور، گفته شد كه حضرت عالي پيشنهادي در خصوص فعال كردن موافقتنامة مربوط به ادارة جزيرة ابوموسي [ارائه داديد.] و اين به عنوان ابتكار عمل شما براي نشان دادن حسن نيت ايران نسبت به امارات است. همچنين گفته شد كه مسئلة فروش گاز ايران به امارات و استفاده از اين زمينة همكاري براي گسترش همكاريها هم مطرح گرديده است. آيا اين درست است؟

رئيس‌جمهور:

در رابطه با انرژي كه من تكرار كردم كه دربارة انرژي قرار شد همكاريهاي گسترده اي با هم انجام بدهيم. اگر شما روزنامه ها را بخوانيد و رسانه ها را مرور كنيد از اين گفت و شنودها زياد است. مسئولين و سياستمداران برنامه هاي خودشان را براساس گفت و شنود رسانه ها تنظيم نمي كنند، براساس حقوق، قوانين و برادري [تنظيم مي كنند.] ما براساس برادري و توسعة روابط برادري كارهايمان را انجام مي دهيم.

گزارشگر:

ايران به امنيت منطقه اهتمام مي ورزد و مصمم است كه در اين زمينه با كشورهاي حوزة خليج فارس همكاري بكند. حضرت عالي ديدگاه كشورهاي حوزة خليج فارس را چگونه يافتيد و امكان پياده كردن عملي ديدگاه ايران در اين خصوص را چگونه ارزيابي مي كنيد؟

رئيس‌جمهور:

ما فكر مي كنيم امنيت را بايد با همكاري و همدلي برقرار كنيم. ما به دنبال تحميل هيچ ديدگاهي بر كشورها و ملتهاي منطقه نيستيم. ما فكر مي كنيم براساس برادري، تفاهم و كار مشترك و هماهنگ مي توانيم منطقه را بهتر اداره كنيم. خوشبختانه، امروز يك مؤلفة قوي در جهت همكاري بين كشورهاي منطقه شكل گرفته و تقريباً همه به اين نتيجه رسيده اند كه حضور بيگانگان حضور مفيدي نيست و اين حضور جز زحمت و خسارت براي ملتهاي منطقه نتيجه اي در بر نداشته است.

گزارشگر:

در خصوص حضور نيروهاي بيگانه در منطقه آيا مي توانيد توضيح دهيد اگر عليه ايران حمله بشود، ملت و كشور خودتان را چگونه مصون نگه خواهيد داشت؟

رئيس‌جمهور:

حمله به ايران منتفي است و الان موضوعيتي ندارد. ما فكر مي كنيم رسانه ها بايد در مرز زمان حركت كنند. الان مدتها از اين بحث گذشته و اين بحث تقريباً به تاريخ سپرده شده و آن كساني هم كه يك روز حرفش را مي زدند امروز ديگر جرئت مطرح كردنش را ندارند.

گزارشگر روزنامه الاهرام:

در خصوص اظهارات مقامات امريكايي دربارة منطقة خليج فارس چقدر به اظهارات آنها اعتماد داريد؟ اعتبار اين اظهارات را چگونه ارزيابي

مي فرماييد؟

سؤال دوم من دربارة جهان اسلام است، جهاني كه مالامال از ثروت و ذخاير مي باشد. اين جهان تا به اين لحظه حتي در عرصة منطقه اي هم كارآمد نيست، حتي دربارة روابط مصر و ايران مي بينيم كه هنوز اين عادي سازي صورت نگرفته است. كشوري كه روابط را قطع مي كند خودش بايد اين روابط را آغاز كند.

رئيس‌جمهور:

سؤالات خوبي را مطرح كرديد. بايد خدمتتان عرض بكنم كه ما اصولاً به حرفهاي اجنبيهايي كه امروز حضور خودشان را به منطقه تحميل

كرده اند مطلقاً اعتمادي نداريم. هيچ عاقلي نبايد اعتماد بكند. چرا كسي بايد به يك اشغالگر يا كساني كه از نقاط دور آمده اند و حاصل حضور آنها آوارگي مردم فلسطين، مشكلات مردم عراق و ساية تهديد برسر ملتهاي منطقه است اعتماد كند؟ به نظرم هيچ عاقلي به آنها اعتماد نخواهد كرد. ما بايد با انديشة خودمان، همكاري جمعي و توسعة اعتماد بين خودمان مشكلات را حل كنيم و اين شدني است.

دربارة جهان اسلام من با شما هم نظر هستم. ما نيازمند كار و هوشمندي بيشتر هستيم. دربارة مصر هم من به صراحت اعلام مي كنم، ما امروز به طور قاطع دنبال تجديد رابطه هستيم. اگر همين امروز دولت مصر اعلام آمادگي بكند، ما تا قبل از پايان وقت اداري سفارتمان را در آنجا برپا خواهيم كرد. چند سال است كه ما منتظر اعلام آمادگي دولت مصر هستيم. ما فكر مي كنيم مردم مصر مردمي با فرهنگ و يك سرمايه اي براي دنياي اسلام و تمدن و فرهنگ بشري هستند و بايد از اين سرمايه به خوبي استفاده بشود. ما فكر مي كنيم رابطة رسمي بين دولت ايران و مصر به نفع همة دنياي اسلام و به نفع صلح و امنيت جهاني است. البته مي دانيد كه دو ملت شديداً به هم علاقه مند هستند. اصولاً ملت ايران به همه ملتهاي منطقه و ملتهاي اسلامي و كل بشريت علاقه مند است.

گزارشگر روزنامه الاتحاد:

جناب آقاي رئيس جمهور، همكارانم از حضرت عالي دربارة جزاير اشغال شده سؤال كردند، پاسخ داديد كه اين مسئله اي است كه بيگانگان در رسانه هاي گروهي مطرح مي كنند، در حالي كه جزاير امارات در هر اجلاس و نشست شوراي همكاري مطرح مي شود و سخنگوي رسمي ايران هم پاسخي به بيانية شورا مي دهد، چگونه اين را تفسير مي فرماييد؟

رئيس‌جمهور:

پاسخ قبلي را به شما مي دهم.

گزارشگر:

جناب آقاي رئيس جمهور، در خصوص كميته اي كه توسط دو كشور اعلام موجوديت كرد و رياست آن را دو وزير خارجة امارات و ايران عهده دار هستند، اهداف اين كميته در آينده چه خواهد بود؟

رئيس‌جمهور:

[نامفهوم]

 

شناسه خبر: 6671  

- سفرهای خارجی

, مصاحبه ها