
سخنراني در ديدار با شركت كنندگان جشنواره بين المللي توليدات راديويي
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم عجل لوليك الفرج والعافية والنصر و اجعلنا من خير انصاره و اعوانه والمستشهدين بين يديه
خداي بزرگ را سپاسگزارم و خوشحالم از اينكه اين فرصت را داد تا دقايقي با شما ديدار و گفتگو داشته باشم. شما مي دانيد كه هويت انساني ارزشهاي انساني، و كمال و تعالي انسان در بستري از ارتباطات بين انسانها و ملتها اتفاق مي افتد و رشد مي كند و شكوفا مي شود.
اگر انسانها تك تك زندگي مي كردند، هركس جدا براي خودش، هيچ زمينه اي براي رشد و شكوفايي استعدادهاي انسان و كمالات معنوي و ارزشهاي متعالي به وجود نمي آمد. انسانها هر كدامشان يك روبات يا يك سنگ يا يك درخت مي شدند. ارتباط بين انسانها يك اصل است. اين رابطه چگونه بايد برپا بشود؟ اين رابطه مي تواند به شكلهاي گوناگوني تنظيم و ساماندهي بشود، رابطه مي تواند خصمانه باشد. رابطه مي تواند دوستانه و مهرورزانه باشد. مي تواند رابطه تخريبي باشد مي تواند رابطه سازنده باشد، رابطه مي تواند به رشد انسانها كمك كند و مي تواند جامعه بشري را متوقف بكند. اصل، بين انسانها رابطه است و در رابطه اصل بر رابطه سازنده و تكامل بخش است. خدا انسانها را خلق نكرد تا در دشمني و كينه ورزي و تخاصم زندگي كنند. خدا انسانها را خلق نكرد تا عده اي در بدبختي و زجر و سختي و عده اي در آسايش و رفاه زندگي كنند. خدا انسانها را خلق نكرد تا با هم دشمن باشند. خدا انسانها را خلق كرد كه دوست هم باشند، همه با هم زندگي كنند و يار و مدد كار هم باشند. خدا انسانها را خلق كرد تا عاشق هم باشند، همديگر را دوست داشته باشند و از انسان بودن و روابط انساني لذت ببرند. خدا انسانها را خلق كرد به هم كمك بكنند و در اين جهان يك زندگي و يك جامعه سعادتمند، متعالي و پر از صلح و صفا و صميميت برپا كنند.
عوامل گوناگوني در برپايي اين جامعه مؤثرند. اولين آن خود آدمها، دولتها و انديشمندان هستند. اما بدون ترديد يكي از عوامل اصلي برپايي رابطه بين انسانها رسانه است. امروز رسانه در حدي گسترش پيدا كرده كه نه تنها رابطه بين دو ملت را بلكه در درون يك ملت بخشهاي گوناگون را، مردم يك شهر را بلكه رابطه بين دو همسايه را هم تنظيم مي كند. در بعضي بخشها رسانه آنقدر جلو رفته است كه رابطه بين افراد يك خانواده را هم تنظيم مي كند.
ببينيد! نقش رسانه نقش بسيار مهم و تأثير گذاري است. اين رسانه
مي تواند جامعه بشري و رابطه بين انسانها را به سمت ارزشهاي منفي، كينه و كدورت سوق بدهد يا به عكس به سمت برادري رفاه، صلح و تعالي.
حالا در رسانه ها هم نقش متفاوت است و عمق تأثير و گستره رسانه ها باز متفاوت است. بدون ترديد راديو يكي از مؤثرترين و گسترده ترين رسانه هاست. در همه رسانه ها آن چيزي كه به بيننده و شنونده منتقل
مي شود در واقع احساس و ويژگيهاي آن كسي است كه پشت رسانه نشسته است. كارگردان، بازيگر و گوينده است. در همه رسانه ها اين طور است. يعني اگر يك تهيه كننده، كارگردان و بازيگر دست اندركاري دلش مالامال از عشق به انسانها باشد، خروجي كارش هم عشق آفرين و محبت آفرين است. اما اگر در دلش كينه باشد هر طور بنويسد حتي اگر راجع به عشق هم بنويسد و صحبت بكند تأثير كلام آن دشمني آفرين است. نبايد ترديد داشته باشيم.
اصحاب رسانه دلشان بايد مالامال از عشق باشد و هنرمندانه اين را منتقل بكند. حالا در رسانه هاي گوناگون آنهايي كه در راديو كار مي كنند چون ارتباط تصويري نيست شدت اين عشق بايد چند برابر باشد و از درون امواج صوتي منتقل بشود. در تلويزيون هم تصورير هست هم صدا هست و همديگر را كامل و تقويت مي كنند. بنابراين وقتي ما به اصحاب راديو نگاه مي كنيم، در همه جاي دنيا تقريباً اين طور است، مال خودمان كه خيلي اين طور است؛ يعني در ايران اصحاب راديو خيلي اين طور هستند كه مي خواهم عرض كنم.
بعد وقتي مي شنويم، الان هم كه من اينجا ديدم آنهايي كه در راديو كار مي كنند نوعاً انسانهاي پاك تر، سالم تر، دلسوز تر، مردمي تر و عاشق ترند.
ما هم اين را بايد قدر بدانيم و هم تقويت كنيم. اين ارتباطات بسيار ارزشمند است، هم تجربيات را منتقل مي كند، هم روحيات را تقويت
مي كند و هم تأكيدي دوباره بر نقش راديو و برقراري ارتباطات انساني در جوامع بشري است. حالا اطلاعات من راجع به كار شماها كه مهمان ما هستيد زياد نيست اما درباره كار راديو در كشور خودمان اطلاعاتم نسبتاً وسيع است.
مي دانيد مجموعة دست اندركاران راديو در كشور ما افرادي هستند بسيار دوست داشتني، خلاق، مبتكر و دلسوز و عاشق انسانها؛ به همين خاطر ما مي بينيم هر روز تنوع، جاذبه و نفوذ برنامه آنها در جامعه ما بيشتر مي شود. گستره راديو در كشور ما در سالهاي اخير چه به لحاظ كمي و حوزه تأثير و چه به لحاظ تنوع برنامه ها چندين برابر شده، گمان من اين است كه در ساير كشورها همين طور است. رسانه هاي گوناگون آمده است، شبكه هاي ارتباطي آمده، تلويزيون آمده، اما هيچ كدام نتوانسته اند جاي راديو را پر كنند. راديو رسانه اي است كه همه جا و در هر زماني مي تواند با كمترين هزينه همراه انسان باشد و اين فرصتي است براي شماها. من هم به سهم خودم حضور شما را در ايران گرامي مي دارم، از اينكه بعضي از عزيزان گفتند، اين سفر براي ما فرصتي براي آشنايي با ايران بود براي من موجب خوشحالي است. البته تازگي نداشت. من فكر مي كنم با اين جشنواره همكاري كنيد كه تكرار بشود. به كشورهاي گوناگون برويد، ببينيد و منعكس بكنيد.
امروز ايران يكپارچه دعوت به برابري، صلح، پاكي و عدالت است و باور ما اين است كه جامعه بشري فقط با اين عناصر است كه به سعادت خواهد رسيد و همة اينها در نگاه توحيدي به عالم، در خداپرستي و يگانه پرستي و ايمان به عدالت محقق خواهد شد. اگر ايمان به خدا را از زندگي انسانها برداريم زندگي انسانها خالي از انگيزه، ارزش و خصلتهاي متعالي خواهد شد و حاصل آن همان چيزي است كه امروز ما مي بينيم؛ همه جهان پر از تهديد، سختي و ناامني خواهد شد اين پيام ملت ايران و همه ملتها: بياييد با هم دست به دست هم بدهيم و در سايه خداپرستي يك جهان آباد، متعالي و دوست داشتني را براي همه ملتها رقم بزنيم.
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته