ضمن عرض تسليت ايام سوگواري دخت پيامبر اعظم (ص)، همينطور آرزوي موفقيت بابت سفري که به سه کشور آفريقايي،در پيش داريد، برنامهها و اهداف اين سفر را اگر تشريح کنيد، ممنون ميشوم.
رئيسجمهور:
بسم الله الرّحمن الرّحيم
اللهم عجل لوليك الفرج و العافية و النصر و اجعلنا من خير انصاره و اعوانه و المستشهدين بين يديه
شهادت حضرت زهراي اطهر - سلامالله عليها - را به حضرت ولي عصر (عج)، ملت ايران و جامعۀ بشري تسليت عرض ميکنم.
توسعۀ روابط با افريقا از سياستهاي قطعي، تغييرناپذير و اصولي جمهوري اسلامي است. از جهات گوناگون توسعۀ روابط با افريقا داراي اهميت فوقالعاده است. همکاري با کشورهاي مستقل براي پيشرفت، و تقويت توانمنديها و اقتدار ملتهاي مستقل هدف بسيار مهمي است. تشکيل جبهۀ کشورهاي مستقل در برابر استعمارگران، زورگويان و سلطهطلبان و تقويت همکاريهاي فرهنگي و سياسي، اهداف اصلي رابطۀ با افريقاست.
روابط ايران با کشورها افريقايي روابط بسيار خوب و سابقهداري است و در دورۀ اخير هم به سرعت در حال گسترش است. ما تا حالا تقريباً به نيمي از افريقا سفر کردهايم و مسئولين و رؤساي کشورهاي افريقايي هم به ايران سفرهاي متعددي کردهاند، قراردادهاي گوناگون داريم. در اين سفر انشاءالله به دعوت رؤساي جمهور کشورهاي بنين، نيجر و غنا خواهيم رفت. در اين سفر يادداشت تفاهمهاي متعددي براي توسعۀ روابط در زمينههاي اقتصادي، سرمايهگذاري، انرژي و نيرو و بحثهاي تجارت و فرهنگ و گردشگري امضاء ميشود. همچنين در هر سه کشور توسعۀ روابط بهداشتي و درماني جزو برنامههاست. با رؤساي جمهور ملاقات ميکنيم. در بعضي از کشورها در مجلس حضور پيدا ميکنيم، گفتگو ميکنيم. با دانشگاهيان ملاقات داريم، با نخبگان سه کشور ملاقات داريم. تلاش خواهيم کرد انشاءالله علاوه بر تحکيم روابط، گامهاي بلندتري را براي توسعۀ همه جانبۀ روابط برداريم.
شناسه خبر: 48632
- مصاحبه ها
, متن کامل مصاحبه ها
, سفرهای خارجی
1390 رياست جمهوري اسلامي ايران 2011 Presidency of The Islamic Republic of Iran آدرس: تهران - میدان پاستور - خیابان پاستور تلفن: +98(21)64451