
دكتر احمدي نژاد در كنفرانس خبري مشترك با همتاي غنايي:
ايران و غنا مسئوليت هاي مشتركي براي استقرار نظام عادلانه در جهان دارند
رييس جمهور با بيان اينکه توسعه همکاري بين کشورهاي مستقل به نفع صلح و عدالت جهاني است، اظهار داشت: ساختن جهاني سرشار از عدالت و دوستي، نيازمند استقرار نظامي عادلانه است و در اين زمينه کشورهاي مستقلي مانند ايران و غنا مسئوليت هاي مشترکي در سطوح بين المللي دارند.
دكتر محمود احمدينژاد در نشست خبري مشترک با همتاي غنايي خود که بعد از ظهر امروز (چهارشنبه) به وقت محلي، پس از امضاي اسناد همکاري برگزار شد، در پاسخ به سوالي درباره روابط ايران و غنا گفت: ديدگاه استقلال طلبي و عدالت خواهي دو ملت و دو دولت، ايران و غنا را به هم پيوند داده است، به گونه اي که امروز در مجامع بين المللي و از جمله در جنبش عدم تعهد همکاريهاي سازندهاي با يکديگر داريم و هر دو مصمم هستيم روابط خود را در زمينههاي گوناگون گسترش دهيم.
رييس جمهور به همکاري دو کشور در جنبش عدم تعهد اشاره كرد و افزود: ايران امروز مسئوليت جنبش عدم تعهد را به عهده دارد و غنا از پايه گذاران اصلي اين جبنش است و دو كشور مي توانند از ظرفيت هاي اين جبنش براي استقرار نظم عادلانه در جهان استفاده کنند.
دكتر احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره تحريم هاي کشورهاي غربي عليه ايران و وجود تنش بين ايران و غرب اظهار داشت: ملت ايران هيچ گاه با دولتهاي غربي تنش و دعوايي نداشته است، بلکه آنها با ملت ايران دعوا دارند و آنها هستند که به کشور ما حمله کرده و دنبال چپاول منابع و ثروت ملت ايران بوده اند.
رييس جمهور خاطرنشان کرد: آيا مي شود عنوان مبارزات استقلال طلبانه غنا را دعواي مردم غنا با غرب دانست؟ دولت و ملت ايران هيچ وقت در آمريکا و کشورهاي غربي دست به کودتا نزده و هيچ گاه يک دولت ديکتاتور را به کشورهاي غربي حاکم ننموده و هيچ گاه نيز به غرب حمله نظامي نداشته است.
دكتر احمدينژاد گفت: امروز نيروهاي غربي در اطراف ايران خيمه زدهاند و هر روز ملت ايران را تهديد ميکنند، در مقابل تهديد آنها آيا يک دولت مردمي بايد تسليم شود يا از حقوق مردم خود دفاع کند؛ پاسخ به اين سوال کاملا روشن است.
رييس جمهور در پاسخ به سوالي درباره دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران در سال هاي اخير تصريح كرد: ملت ايران به رغم همه فشارهاي ناجوانمردانه به سرعت در حال پيشرفت است و به طور نمونه قبل از تحريم جمهوري اسلامي ايران ساليانه 32 ميليون تن سيمان توليد مي کرد، اما امروز اين ميزان به 80 ميليون تن رسيده است و از يک وارد کننده به صادر کننده تبديل شده ايم و از سوي ديگر از روزي که آنها ملت ايران را تحريم کردهاند، ما هسته اي شده و در عرصه علوم فضايي و توليد علم و نانوتکنولوژي جزء کشورهاي برجسته جهان هستيم.
دكتر احمدينژاد با تاکيد بر اينکه ملت ايران هيچ گاه از تنش و درگيري استقبال نمي کند، اظهار داشت: معتقديم همه ملت ها بايد با يکديگر همکاري کنند و اين به نفع همه است و اگر يک ملتي تصميم بگيرد پيشرفت کند، اگر همه قدرتهاي استعماري مقابلش باشند، نخواهند توانست در مقابل آن ملت مانع ايجاد کنند.
رييس جمهور خاطرنشان کرد: يک ملت بايد براي پيشرفت سختي ها را تحمل کند؛ اگر چه امروز فشارهاي مستکبران مشکلاتي را براي ما ايجاد کرده است، اما نتوانسته روند پيشرفت ملت ايران را متوقف کند.
دكتر احمدينژاد تصريح کرد: جمهوري اسلامي ايران همکاري، احترام به حقوق متقابل و اجراي عدالت را به تنش و مقابله ترحيج مي دهد و بر اين موضوع بارها تاکيد کرده است.
رييس جمهور گفت: روابط بين ملت ها بايد بر اساس فرهنگ و ارزش هاي انساني استقرار يابد و فکر نمي کنم پاسخ کساني که با اسلحه و استفاده از نظامات ناعادلانه جهاني بخواهند ملتي را تحت فشار قرار دهند، تسليم باشد.
رييس جمهور غنا نيز در اين کنفرانس مشترک خبري در پاسخ به سوالي درباره همکاري هاي ايران و غنا اظهار داشت: در دهه 80 ميلادي غنا به خاطر مشکلات زيادي مواجه بود و مجبور شد بسياري از سفارتخانه هاي خود را در دنيا از جمله در ايران تعطيل کند، اما جمهوري اسلامي ايران اقدام متقابل نشان نداد و اين نشان دهنده علاقه اين ملت به گسترش روابط با کشور غناست.
وي تصريح کرد: ايران و غنا از روابط نزديک و تاريخي برخوردار بوده و مصمم هستيم همکاري و همبستگي خود را در عرصه هاي مختلف دوجانبه و در قالب جنبش عدم تعهد هر چه بيشتر ارتقاء دهيم.
رييس جمهور غنا خاطرنشان کرد: ايران و غنا ظرفيت هاي زيادي براي همکاري دارند که مي توانند از اين ظرفيت ها به نفع منافع دو ملت و ساير ملت ها استفاده کنند.