
دکتر احمدي نژاد در مراسم روز ملي فناوري هسته اي تاکيد کرد:
- ضرورت معرفي دستاوردهاي علمي و هسته اي كشور به ملت ايران و ساير ملت هاي جهان
- راه عزت و زندگي متعالي باور به توانمندي ها و ايستادگي بر آنهاست
رييس جمهور با تاكيد بر ضرورت و لزوم معرفي دستاوردهاي علمي و هسته اي كشور به ملت ايران و ساير ملت هاي جهان به منظور ايجاد روحيه اعتماد و ايمان به توانمندي هاي بومي در ملت ها اظهار داشت: راه عزت ، زندگي متعالي و درك حقيقت بزرگي و كرامت انسان، باور به توانمندي ها و ايستادگي بر آنهاست و ملت ايران از اين منظر در جهان الگو ، پيشگام و پيشتاز است.
دكتر محمود احمدينژاد پيش از ظهر امروز (سه شنبه) در مراسم روز ملي فناوري هسته اي ضمن تبريك اين روز و افتتاح دستاوردهاي مختلف در اين حوزه به ملت ايران و ساير ملت هاي جهان گفت: به لطف خداي متعال امروز صنعت هسته اي در ايران در حال شكوفايي روز افزون است و هر روز دستاوردهاي جديدي در اين عرصه به ملت تقديم مي شود.
رييس جمهور با بيان اينكه دانش و فناوري هسته اي داراي ظرفيت هاي عظيمي براي خدمت به انسان هاست، افزود: توليد انرژي جزء نخستين بهرهها از دانش هسته اي است كه در اين راستا اولين نيروگاه هسته اي ايران در سال گذشته تكميل و به بهره برداري رسيد و اميد است با تلاش متخصصان كشور به زودي به بهره برداري كامل برسد.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه دانش هسته اي در شاخه هاي ديگر علمي و نيازهاي بشري از جمله پزشكي آثار و كاربردهايي گسترده و تعيين كننده اي دارد، اظهار داشت: امروز در بخشهاي مختلف پزشكي به ويژه در مرحله تشخيص بيماريها دانش هسته اي و استفاده از راديو داروها نقش تعيين كننده اي دارد و بسياري از بيماريهاي صعب العلاج اگر از طريق راديو داروها به موقع تشخيص داده شوند، قابل درمان هستند كه اين در حقيقت خدمتي بالا و انساني به جامعه بشري است.
رييس جمهور با اشاره به كاربردهاي دانش هسته اي در حوزه كشاورزي تصريح كرد: دانش هسته اي در زمينه اصلاح نژاد و نوع بذر و نيز ارتقاء كيفيت و گسترش محصول موثر بوده و علاوه بر آن نقش تعيين كنندهاي نيز در ماندگاري محصولات كشاورزي دارد.
دكتر احمدينژاد همچنين با اشاره به كاربردهاي دانش هسته اي در بخش بهداشت خاطر نشان كرد: گفت: دانش هسته اي در حفظ سلامت محصولات غذايي و ماندگاري آنها تا چندين برابر مدت معمول و نيز در تغيير رفتار و كاربردهاي مواد در قطعات و تجهيزات به كار گرفته شده در صنايع گوناگون مورد استفاده قرار مي گيرد؛ همچنين در افزايش و عمر محصولات صنعتي و ارتقاي مقاومت آنها تاثيرگذار است.
رييس جمهور تصريح كرد: مي توان از ظرفيت هاي دانش هسته اي به نفع انسان و بهبود كيفيت زندگي او بهره گرفت.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه انتظار است كه كارشناسان و متخصصان صنعت هسته اي كشور دستاوردهاي هسته اي را براي مردم به زبان ساده تشريح كنند، اظهار داشت: بايد توده هاي مردم ايران و جهان از فوايد تلاش هاي صورت گرفته توسط متخصصان ايران با خبر و آگاه شوند.
رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با طرح اين سوال كه چرا بايد همه ملت ها از فوايد دستاوردهاي علوم هسته اي در ساير فناوري ها و علوم مطلع باشند، گفت: اگر ملت ها مطلع باشند حقوق خود را در اين زمينه مطالبه مي كنند و در اين صورت ثروت هاي جهان در انحصار و تسخير عده اي قليل و خاص باقي نمانده و فريب كاري امكان ناپذير ميشود.
دكتر احمدينژاد اظهار داشت: امروز مستكبران با فريبكاري فضايي در عرصه بين المللي ايجاد كرده اند كه تا سخن از انرژي هستهاي و دستيابي به دانش آن به ميان مي آيد، همگان تصور تلاش براي دستيابي به بمب اتم را دارند و به محض اينكه ملتي بخواهد به دانش هسته اي برسد، مستكبران و دشمنان بشريت به بهانه دستيابي به بمب اتم، با آن مخالفت ميكنند.
رييس جمهور خاطرنشان كرد: امروز دشمنان بشريت دانش هسته اي و كاربردهاي آن از جمله داروهاي گوناگون را در انحصار خود گرفته و محصولات آن را با قيمت هاي بالا به ملت ها مي فروشند و در بعد ضد بشري نيز خودشان سلاح اتمي توليد كرده و از آن استفاده مي كنند.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه انرژي هسته اي متعلق به همه ملت هاست و همه بايد از آن استفاده كنند، گفت: دانش و انرژي هسته ا ي باعث ارتقاء كيفيت زندگي بشر مي شود و نبايد در انحصار عده اي خاص باشد.
رييس جمهور تصريح كرد: كساني كه بدترين و زشت ترين اعمال را عليه بشريت داشته و آثار سوابق سياه استعماري آنان همچنان باقي است، امروز پرچم دفاع از آزادي و حقوق بشر را بلند كرده و مي خواهند كه همه علوم و امكانات در اختيار آنها باشد تا به وسيله آن ملت ها را بيش از پيش محدود كنند.
دكتر احمدينژاد تاكيد كرد: همه ملت ها بايد از حقوق ، موجودي و منابع خود مطلع شده و همانگونه كه ملت ايران بر حقوق خود ايستادگي كرد، پاي آنها بايستند.
رييس جمهور خاطرنشان كرد: دشمنان ملت ايران در دوره اي به تصور اينكه اين ملت نمي تواند دستاوردي در زمينه هسته اي داشته باشد، محدوديت هايي را براي او ايجاد كردند، اما در نهايت ملت ايران با تلاش خود توانست به دستاوردهاي متنوع و درخشان در عرصه هسته اي برسد و نشان مي دهد كه توانستن در ذات ملت ها قرار دارد.
دكتر احمدينژاد گفت: دشمنان ملت ايران تلاش كرده و همه توان خود را در جهت ممانعت از دستيابي ملت ايران ، به دانش هسته اي و عبور از مرزهاي دانش به كار گرفتند اما امروز ملت ايران از اين مرزها گذشته و به دانش هسته اي دست يافته است.
رييس جمهور با بيان اينكه مناسب است سياستمداران در عرصه سياسي عاقل باشند ، گفت: آن زماني كه ملت ايران از دانش هسته اي برخوردار نبود هيچ كس نتوانست مانع از دستيابي اين ملت به اين دانش شود و امروز نيز كه دانش و توان هسته اي در انديشه و دستان پرتوان دانشمندان ايراني است، نبايد انتظار داشته باشند كه بتوانند اين توانمندي را از ملت ايران بگيرند.
دكتر احمدينژاد اظهار داشت: اينكه عده اي بخواهند راي و نظر خود را به ملت هاي جهان تحميل كنند ، روش كارآمدي براي اداره دنيا نيست چرا كه اين روش ها متعلق به دوران استعمار و برده داري بوده و دوران اين گونه سخن گفتن با ملت ها گذشته است.
رييس جمهور با تاكيد بر اينكه بهترين راه براي همگان همكاري با ملت ايران است، گفت: جهان بايد با مشاركت همه ملت ها و همكاري عادلانه ميان آنها اداره شود و هيچ كس نبايد خود را آقابالاسر ديگران بداند.
دكتر احمدينژاد ادامه داد: بايد حقوق ملت ها را به رسميت شناخته و همه ملت ها و كشورها براي اداره جمعي با هم همكاري كنند، امروز ديگر اين فرمول ها و مناسبات كه بخواهند با بهانه هاي خود ساخته به ملت ها فشار بياورند، پوسيده است و به زودي فرو خواهد ريخت.
رييس جمهور خاطر نشان كرد: نگاه جمهوري اسلامي ايران به مناسبات جهاني نگاهي تاريخي است و معتقديم كه بايد همه ملت ها از ظرفيت هاي موجود در جهان استفاده كنند.
دكتر احمدينژاد ضمن ابراز تاسف از اينكه امروز برخي كشورهايي كه داراي منابع غني اورانيوم هستند در فقر مطلق به سر مي برند خطاب به داعيه داران حقوق ملت ها در جهان گفت: اگر شما حقيقتا به فكر ملت ها هستيد مي توانيد در اين مناطق كارخانجات مرتبط با غني سازي اورانيوم ايجاد كرده و آن را به ملت هاي آن كشورها هديه كنيد چرا كه بسياري از اين كشورها حتي توان تامين برخي از نيازهاي اوليه خود از جمله برق را ندارند.
رييس جمهور با اشاره به توان متخصصان كشورمان در زمينه دانش هسته اي تاكيد كرد: ديگر هيچ كس در اين كشور قادر نخواهد بود كه در مسير دستاوردهاي هسته اي وقفه و خللي ايجاد كند، چرا كه اين دستاوردها به ملت ايران تعلق دارد.
دكتر احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه هنوز دستاوردهاي هسته اي و علمي كشور به خوبي معرفي نشده اند، تصريح كرد: اينكه يك كشور در طول چند سال مي تواند در بخش هاي مختلف از جمله علوم هستهاي ، علوم فضايي، بيوتكنولوژي و فناوري هاي نانو پيشرفت كرده و در خط مقدم اين دانش ها قرار گيرد، تنها محصول ايمان و اعتقاد به توانمندي هاي خود است.
رييس جمهور با بيان اينكه ملت ايران ملتي بزرگ است كه خود را باور كرده و امروز حدي براي پيشرفت اين ملت وجود ندارد، گفت : اگر همه شياطين دنيا جمع شوند نمي توانند در مسير پيشرفت ملت ايران خللي ايجاد كنند.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه دولت به توانمندي ملت، اعتماد 100 درصدي دارد چرا كه برآمده از مردم بوده و خود را از مردم و قطره اي از اين اقيانوس بيكران مي دانند، خاطر نشان كرد: انرژي بي پايان ملت ايران در هر عرصه اي جاري شود تحول آفرين خواهد بود، همانگونه كه بسياري از دستاوردهاي امروز ملت ايران شايد نياز به ده ها سال تلاش بي وقفه داشت، اما اين ملت توانست در طول چند سال به آنها دست پيدا كند.
رييس جمهور با تاكيد بر اينكه بايد فعاليت ها و اقدامات در عرصه هسته اي با شتاب كنوني ادامه پيدا كرده و هيچ توقفي نداشته باشد، گفت: ممكن است بعضي اوقات در تامين بودجه و امكانات مالي مشكلاتي ايجاد شود اما توان و عزم يك ملت براي رسيدن به پيشرفت فراتر از نياز به امكانات مالي است.
دكتر احمدينژاد تصريح كرد: مطمئنم اراده ملت ها بر قدرت هاي شيطاني غلبه كرده و آينده ملت ها در جهان درخشان خواهد بود و ملت ايران نيز هر روز بهتر از گذشته به راه خود ادامه خواهد داد.
رييس جمهور با اشاره به افتتاح مجتمع معدني اورانيوم ساغند و اينكه برداشت از معادن اورانيوم دشواري هاي گوناگوني دارد، گفت: در گذشته براي تهيه مواد اوليه و كيك زرد وابسته به ديگران بوديم كه مانند همه اجزاي دانش هسته اي در انحصار سياسي برخي قدرت هاي جهانخوار قرار داشت، اما امروز به لطف خدا معادن يكي پس از ديگري با دانش و توان ايراني استخراج مي شود.
دكتر احمدينژاد با بيان اينكه دانش هسته اي داراي ظرفيت ها و كاربردهاي فراواني است، گفت: خوشبختانه امروز با تكيه بر توان بومي در بيشتر عرصه ها پيشرفت كرده و هر روز كه مي گذرد عرصه جديدي به روي متخصصان كشورمان گشوده مي شود.
رييس جمهور در پايان با تقدير از خانواده شهدا و صبر و ايستادگي آنان با اشاره به دريافت لوح تقدير از آنان و بيان اينكه اهداي لوح و سپاسگزاري وظيفه بنده در قبال اين خانواده ها بود، تصريح كرد: خانواده شهدا در شرايطي كه عزيزان آنها توسط بدترين افراد و با ناجوانمردانه ترين شكل ممكن به شهادت رسيدند، در خط مقدم ايستاده اند و تا زماني كه يك ملت اينگونه باشد، همواره عزت و پيروزي خواهد داشت.
پيش از سخنان رييس جمهور عباسي معاون رييس جمهور و رييس سازمان انرژي اتمي نيز در سخناني با بيان اينكه صنعت هسته اي كشور در سال 91 با بهره گيري از توانمندي هاي كسب شده گذشته و با انسجام مديريتي و تمركز براهداف تعيين شده توانست ضمن تثبيت شرايط پايدار در تمامي اجزاي صنعت هسته اي فعاليت هاي خود را در 4 محور چرخه سوخت، فناوري هاي پيشرفته ، توليد انرژي و كاربرد پرتوها در زندگي متمركز نمايد، گزارشي از فعاليت ها و تلاش هاي متخصصان كشور در سازمان انرژي اتمي در حوزه هاي نيروگاه و راكتورهاي تحقيقاتي توليد سوخت و مواد ، توسعه كاربرد پرتوها ، فناوري هاي پيشرفته ، فعاليت هاي برون سازماني و دستاوردهاي جديد در بخش هاي گوناگون ارائه كرد.