
دكتر احمدينژاد در ديدار رييسجمهور آذربايجان:
هيچ عاملي نميتواند به روابط برادرانه دو ملت ايران و آذربايجان خدشه وارد كند
رييسجمهوري اسلامي ايران در ديدار رييس جمهور آذربايجان با تأكيد بر اينكه هيچ عاملي نميتواند ملتهاي ايران و آذربايجان را از يكديگر جدا كند، تصريح كرد: روابط ايران و آذربايجان برادرانه و بسيار عميق و گسترده است و توطئه و هياهوي دشمنان نميتوانند خدشهاي در آن وارد كند.
دكتر محمود احمدينژاد بعد از ظهر امروز (دوشنبه) در ديدار «الهام علياف» همتاي آذربايجاني خود با بيان اينكه ايران و آذربايجان برخلاف خواسته تمامي شياطين و دشمنان با يكديگر رابطه برادرانه داشته و از نقاط اشتراك فراواني برخوردار ميباشند، گفت: جمهوري اسلامي ايران همواره از استقلال، پيشرفت و امنيت آذربايجان حمايت كرده و پيشرفت ملت آذربايجان را پيشرفت خود دانسته و از آن خوشحال ميشود.
دكتر احمدينژاد با تأكيد بر گسترش بيش از پيش روابط و ارتباطات دو كشور و دو ملت و لزوم تقويت همكاريها در زمينههاي مختلف از جمله انرژي، برق، آب و بازرگاني تصريح كرد: بايد تمامي ظرفيتهاي همكاري ميان دو كشور را شناسايي و آنها را در راستاي پيشرفت و رفاه دو ملت فعال سازيم.
رييسجمهور با تاكيد بر تقويت و افزايش ارتباطات فرهنگي ميان دو كشور گفت: ظرفيتهاي بسيار مناسبي براي تبليغ و تقويت فرهنگ اسلامي در آذربايجان وجود دارد و دو كشور ميتوانند در جهت تقويت فرهنگ و تربيت اسلامي با يكديگر تبادل نظر و تجربه داشته باشند.
دكتر احمدينژاد با اشاره به ضرورت تحكيم و تقويت روابط دو كشور در عرصههاي مختلف گفت: دشمنان ايران و آذربايجان از پيشرفت دو ملت ناراحت بوده و به دنبال ضعف ما هستند، تا بتوانند سلطه خود را اعمال كنند اما دو كشور بدون هيچ محدوديتي ميتوانند در كنار يكديگر، اقدامات بزرگي را به سود ملتهاي خود انجام دهند.
رييسجمهور تأكيد كرد: بايد فرهنگ اسلامي خود را تقويت و ترويج كنيم، چرا كه اگر فرهنگ ديني خود را تقويت كنيم، دشمنان نميتوانند صدمه و آسيبي به ملتهاي ما وارد كنند.
رييسجمهور همچنين بر همكاري دو كشور در عرصههاي بينالمللي تاكيد كرد و اظهار داشت: همكاريهاي ايران و آذربايجان بعنوان دو كشور مستقل در مجامع بينالمللي به نفع ملتهاي دو كشور و حتي ملتهاي منطقه است.
الهام علياف رييسجمهور آذربايجان نيز در اين ديدار با تاكيد بر اينكه ايران و آذربايجان داراي ريشههاي، فرهنگي و ديني مشتركي هستند، گفت: سفر رييس جمهوري اسلامي ايران به باكو پيامي براي همه كساني است كه در صدد بر هم زدن روابط برادرانه ايران و آذربايجان هستند.
رييس جمهور آذربايجان اتحاد دو كشور را عامل مهمي در مناسبات دنيا دانست و گفت: در طول تاريخ نميتوانيم دو ملت را پيدا كنيم كه همانند ايران و آذربايجان در كنار يكديگر باشند و بايد دوستي بين دو كشور را بيش از گذشته تقويت كنيم.
الهام علياف خطاب به دكتر احمدينژاد همواره به شخصيت جنابعالي احترام گذاشته و ارتباطات دوستانه و برادرانه شما را موجب اقدامات بزرگ برايي نزديك كردن دو ملت ميدانم، گفت: ايران و آذربايجان همسايگان خوبي براي يكديگر هستند و هرگز اجازه نميدهند ديگران مناسبات ما را تحت تأثير قرار دهند.
وي همچنين حضور دكتر احمدينژاد در اجلاس سران اكو را موجب تقويت اين اجلاس برشمرد.