دکتر احمدي نژاد در بدو ورود به تهران: در سخنراني امسال در مجمع عمومي ويژگي ها و نحوه استقرار نظم جديد در جهان را تبيين کرديم
پنج‌شنبه 23 آذر 1391 - 18:37
فارسی | اردو | العربية | English | Français | Español

رييس جمهور با بيان اينکه در دوره هاي قبلي حضور در مجمع عمومي سازمان ملل ايرادات و اشکالات نظم حاکم بر جهان تشريح شده بود، اظهار داشت: در سخنراني امسال در مجمع، ويژگي ها و نحوه استقرار نظم جديد بين المللي تشريح شد.

دکتر احمدي نژاد در بدو ورود به تهران:

در سخنراني امسال در مجمع عمومي ويژگي ها و نحوه استقرار نظم جديد در جهان را تبيين کرديم

رييس جمهور با بيان اينکه در دوره هاي قبلي حضور در مجمع عمومي سازمان ملل ايرادات و اشکالات نظم حاکم بر جهان تشريح شده بود، اظهار داشت: در سخنراني امسال در مجمع، ويژگي ها و نحوه استقرار نظم جديد بين المللي تشريح شد.

شناسه خبر: 42263 - 

جمعه 7 مهر 1391 - 18:54

  -  وحید عسگری

دکتر محمود احمدي نژاد بعد از ظهر امروز (جمعه) در بازگشت از سفر به نيويورک به منظور شرکت در شصت و هفتمين مجمع عمومي سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد درباره دستاوردهاي سفرش گفت: سازمان ملل و مجمع عمومي آن مرجع بسيار مهم بين‌المللي و تنها مرجعي است كه مي تواند درباره همه مسائل جهان اظهارنظر كند.

رييس جمهور حضور ايران در اين مرجع بين المللي را يك نياز، ضرورت و وظيفه دانست و افزود: بويژه جهاني كه امروز در آن قرار داريم در شرايطي قرار دارد كه بايد از يك دوره تاريخي به دوره اي وارد و نظم جديدي در جهان حاكم شود. دوره اي طولاني سرشار از مصيبت ها سپري شده و در آستانه ورود به اين دوره، طبيعي است كه ملت ما بايد در تبيين نظم جديد و راهبري آن نقش شايسته اي ايفا كند و در اين مسير وظيفه خود را انجام دهد.

دکتر احمدي‌نژاد با بيان اينكه اين سفر فرصت مناسبي براي گفتگو با مسئولان ساير كشورها و طرح ديدگاه‌هاي ملت ايران درباره وضع جهان بود، اظهار داشت: سفر پرباري داشتم که در آن دو سخنراني، يكي در نشست حاکميت قانون درباره همين موضوع که پايه هر نوع انديشه و ارزشي در جامعه جهاني نحوه اجرا و استقرار قانون است و سخنراني ديگر در نشست رسمي مجمع عمومي سازمان ملل درباره مسائل روز جهان و نظم جديد بود.

رييس‌جمهور تصريح کرد:‌ در خلال اين سفر، دوازده گفتگو با رسانه‌هاي خبري و يك كنفرانس مطبوعاتي نيز برگزار شد. هشت ملاقات سياسي و پنج ديدار نيز بخش ديگري از برنامه هاي سفر بود كه عمده اين ديدارها با گروه‌ها و افراد آمريكايي مانند گروه‌هاي ضدجنگ و يا انديشمندان و آزادانديشاني بود كه نظرات و افکار جديدي دارند، بود. ملاقاتي هم با ايرانيان داشتم.

دکتر احمدي نژاد با تاکيد بر اينکه در مجموع استقبال گسترده‌اي از نوع نگاه و مواضع ملت ايران درباره مسائل جهاني شد، خاطرنشان کرد: شايد علت اين استقبال گسترده، احساس خلائي بود كه نسبت به مسائل مربوط به نظم آينده در جهان ايجاد شده بود و همه منتظر بودند تا نظر ملت ايران را بشناسند، چرا كه در سال‌هاي گذشته مباحثي كه از سوي ملت ما مطرح مي‌شد درباره نواقص و اشكالات نظم موجود بود، اما درباره نظم جايگزين کمتر گفته شده بود يا اصلا گفته نشده بود و لذا در اين سفر تلاش كرديم كه درباره نظم آينده جهان بيشتر صحبت و آن را تبيين كنيم كه ارائه اين نظرات انعکاس وسيعي پيدا کرد و موضوع مباحث و گفتگوهاي بسياري شد.

رييس جمهور ادامه داد: دليل برگزاري جلسات ديدار با انديشمندان و رسانه ها آن بود كه فضاي غالب رسانه‌هاي دنيا در اختيار گروهي است كه نمي‌خواهند سخنان ملت ايران به گوش مردم جهان برسد و لذا از فرصت سفر استفاده کرديم تا با از طريق گفتگوي مستقيم، اين پيام را به گوش آنها برسانيم و ديدگاه‌ها را به روشني تبيين كنيم و به پرسشها پاسخ بدهيم.

دکتر احمدي نژاد با بيان اينکه در اين سفر دو موضوع خاص پيگيري شد، گفت: موضوع اول پيگيري ايجاد ساختار جديد براي جنبش عدم تعهد بود. اين جنبش با وجود عمر طولاني و مواضع و آرمان‌هاي مثبت و مفيدي كه داشته است، همچنان ساختار مناسبي براي پيگيري مواضع خود ندارد. در اين سفر تلاش شد زمينه‌هاي لازم براي پايه‌گذاري ساختار جنبش عدم تعهد و پيگيري‌ آرمان‌هاي آن انجام شود و با گروه‌ها و مقاماتي نيز در اين زمينه صحبت شد و تعدادي از ملاقات‌كنندگان اعلام آمادگي كردند كه در اين زمينه فعال شوند و قرار شد جلساتي از طرف وزير امور خارجه براي پيگيري اين مساله برگزار شود.

رييس‌جمهور در توضيحات خود درباره پايه‌گذاري ساختار جديد براي جنبش عدم تعهد افزود: اهداف جنبش عدم تعهد و آرمان‌‌هايي كه اين جنبش دارد ‌به دليل فقدان يك ساختار اجرايي پيگيري نشده است و تلاش مي‌كنيم حداقل‌هايي در اين زمينه طراحي و تبيين شود و ساختار منسجمي بوجود آيد كه مسئولان اين جنبش بتوانند اهداف آن را پيگيري كنند. البته اين جنبش دفتري در نيويورك دارد اما اين كافي نيست و بايد مرکزي بوجود آيد که مرکز تلاشها براي تحقق اهداف جنبش باشد. برنامه زماني براي اين اقدامات طراحي و اقدامات در دست پيگيري است و نتايج به اطلاع همگان خواهد رسيد.

دکتر احمدي نژاد با تاکيد بر اينکه سفر پرکاري داشتيم و براي تمام لحظات ما برنامه ريزي شده بود و درخواستهاي زيادي براي ملاقات يا مصاحبه به دليل محدوديت وقت بي پاسخ ماند، اظهار داشت: بايد از ملت بزرگ ايران تشکر ويژه داشته باشم و به خادمي چنين ملتي افتخار مي کنم. امروز هر جا از ملت ايران سخن گفته مي شود، همگان با احترام و تکريم از او ياد مي کنند و اميد دارند اين ملت در مسير تحول بزرگ جايگزيني نظم جديد در جهان نقش تاريخي خود را ايفا کند.

رييس جمهور در ادامه در پاسخ به پرسشي درباره دستگيري مديرعامل خبرگزاري جمهوري اسلامي تصريح کرد:‌ خيلي متاسفم كه در آستانه سخنراني رييس‌جمهور در سازمان ملل، در حالي كه جهان منتظر شنيدن ديدگاه‌هاي ملت ايران بود، اين اتفاق افتاد. همان‌طور كه مي‌دانيد در سازمان ملل دو دسته سخنراني انجام مي شود؛ يك عده طرفداران نظام سرمايه‌داري هستند كه حرف آخر آنها را آمريكا مي‌زند و يك دسته كشورهاي مستقل هستند كه حرف آخر را در ميان آنها ايران مي‌زند. با اين توصيف، اينكه به يكباره قبل از سخنراني رييس‌جمهور، مشاور رسانه‌اي رييس‌جمهور و مديرعامل خبرگزاري دولت بازداشت مي‌شود مايه تاسف است. بويژه اينكه اتهام او، توهين به مقام معظم رهبري است؛ مساله‌اي كه هيچ ايراني آن را نمي‌پذيرد؛اين مساله را حتما پيگيري خواهم كرد.

شناسه خبر: 42263  

- سفرهای خارجی