
سخنراني درديدار با مردم شهرستان نيشابور
Array
شناسه خبر: 39415 -
دوشنبه 25 ارديبهشت 1391 - 18:35
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم عجل لوليك الفرج والعافية والنصر واجعلنا من خير انصاره و اعوانه والمستشهدين بين يديه
خداي بزرگ را سپاسگزارم و با همه وجود سرشار از شادماني كه بار ديگر توفيق زيارت چهره هاي مومن، نوراني، مصمم، فرهنگ ساز و تمدن آفرين مردم نيشابور را عنايت فرمود. مردماني كه سابقه، منش، انديشه و اخلاق آنها چون نگيني بر تارك افتخارات ملت ايران مي درخشد. مردماني كه با انديشه هاي پاك و متعالي در طول تاريخ پرچم دار توحيد، عدالت، عشق به پيامبر و آل پيامبر بوده اند. مردماني كه در تاريخ خود قله تمدن و علم و فرهنگ را فتح كردند و روزگاري نه چندان دور قطب اصلي علم و دانش و فرهنگ و هنر عالم بودند.
نيشابور براي ملت ما فقط يك شهر در جغرافياي ايران نيست؛ يك جريان تاريخي، يك كاروان و نشانه و علم بر افراشته از موجوديت، عزت و شرف و فرهنگ ايماني ملت ايران است.
من همة شما را دوست دارم و از صميم دل به تك تك شما عشق
مي ورزم. من بعد از نيل به شرف آستان بوسي حضرت علي بن موسي الرضا(ع) خدا را سپاسگزارم و اين را يك شرافت بالا مي دانم كه خدا توفيق داد تا امروز عصر شما مردم نيشابور يعني عاشقان امام رضا(ع) را زيارت كنم.
سلام و درود خدا بر مردم نيشابور و نياكان پاك شما كه اولين حلقه-هاي عاشقانه را پيرامون امام رضا (ع) تشكيل داديد و 1200 سال است كه با اين عشق مي باليد و حركت مي كنيد و افتخار خلق مي كنيد.
1200 سال است مردم نيشابور در دامان خود عالمان، عارفان، هنرمندان و شخصيت هاي بزرگ و مجاهدان در راه خدا را پي درپي تربيت مي كند و به ملت ايران و بشريت تقديم مي كند. آفرين بر شما و مردم خوب نيشابور.
سلام و درود خدا بر علما و بزرگان، هنرمندان، اديبان، عارفان، شهيدان، جانبازان، آزادگان، و ايثارگران. سلام و درود خدا بر فرهنگيان، دانشگاهيان، دانشجويان و دانش آموزان عزيز نيشابوري. سلام و درود خدا بر كشاورزان، كارگران و پيشه وران و صنعتگران، خادمان و كارمندان نيشابور. سلام و درود خدا بر جوانان برومند و سلحشور نيشابور، دختران مؤمن، عفيف و هنرمند و پسران شجاع، انقلابي و غيرتمند. دو مطلب را خدمتتان عرض مي كنم. مطلب اول درسي از مكتب پيامبر اسلام حضرت محمد(ص) است. عزيزان من، در قرآن كريم خداي متعال گروهي را تكريم مي كند و به نيكي از آنان ياد مي كند. اين گروه عبارتند از اولوالالباب يعني صاحبان انديشه و خرد. خداي متعال بارها در قرآن از اينها به نيكي ياد كرده است و مطالب بلند و مفاهيم ارزشمند را خطاب به آنان بيان فرموده است.
اينها چه كساني هستند؟ اگر بخواهيم اولوالالباب را در يك كلمه خلاصه كنيم صاحبان عقل مي شوند. نه اين كه فقط داراي عقل هستند، به اين معنا كه از عقل كه بالاترين هدية خداست به خوبي استفاده مي كنند و انديشه، فعاليت، زندگي و برنامه هاي آنان بر مدار عقل است. عزيزان من، بالاترين نعمت و هدية خداوند به انسان عقل است. انسان منهاي عقل بي معناست. فاقد شرافت انساني است. پيامبر عزيز ما دربارة عقل چنين فرموده است: خداوند چيزي را بهتر از عقل بين بندگانش تقسيم نفرموده است. بهتر از عقل به بندگان نداده است. فرموده است اگر يك عاقلي بخوابد، خواب او بهتر از بيداري و شب زنده داري انسان غير عاقل است. اگر يك عاقل اقامت كند، توقف كند، اين كار بهتر از حركت و سفر انسان غير عاقل است.
خداي متعال پيامبران را براي تكميل و بارور كردن عقل و قدرت تعقل انسان ها فرستاده است. براي بارور كردن عقل و قدرت تعقل انسان ها فرموده است: خداي متعال پيامبر و رسولي را مبعوث نكرده است به جز اينكه عقل ها را كامل بكند.
عزيزان من! عقل پيامبران كامل ترين عقل ها نسبت به امتشان بوده است و پيامبر عزيز ما عقل كل و كامل و اكمل و مطلق عقل است كه خداي متعال خلق كرده است. به همين دليل است كه همه اعمال پيامبر زيبا، حكيمانه و هدايتگر است. وجودش نور است زيرا كه عقل مطلق است.
عزيزان من! عقل آنقدر مهم است كه اگر بنده اي از بندگان خدا دستورات الهي را انجام بدهد، واجبات را عمل كند اما اين انجام واجبات براساس تعقل، انديشه و عقلاني نباشد فاقد ارزش است. ارزش و كمال انسانها به اندازه عقل آنهاست. اصلا هدايت الهي را چه كساني و با چه نسبتي دريافت مي كنند؟ كساني كه عاقل هستند و به نسبتي كه از نعمت عقل استفاده مي كنند.
عزيزان من، عقل انسان ديانت و فضيلت است. پيامبران كه بالاترين هستند، عاقل ترين هستند. پيامبران و ائمه بالاترين معارف الهي و حكمت را در اختيار داشتند. اما وقتي مي خواستند بيان كنند به اندازه ظرفيت عقلي مردم اطراف خودشان بيان مي كردند. براي اينكه آنها مطلب را بفهمند و طغيان نكنند. اگر مطلبي بالاتر از سطح عقلي افرادي بيان شود، ممكن است موجب گمراهي آنها شود. اما ما مي خواهيم يك شاهد تاريخي بياوريم.
عزيزان من، همه مشكلات بشر درطول تاريخ به خاطر آن بوده است كه جمعي از مردم از اين نعمت الهي يا استفاده نكرده اند يا به طور ناقص استفاده كرده اند. هر مقدار كه عقل تعطيل شود زندگي سرشار از مشقت، تبعيض، ظلم و مشكلات لاينحل مي شود و اگر بخواهيم در يك جمله بگوييم،اساس مشكلات عالم بشريت ناشي از عمل انسان هاي بي عقل است.
اما مي خواهيم ببينيم مردم نيشابور در كجاي قضيه قرار دارند. حضرت علي بن موسي الرضا(ع) در آن شرايط خفقان و سخت كه دشمنان پيامبر در جاي پيامبر نشسته اند، با فريبكاري، دروغ و گسترش جهالت ملت ها را به زير يوغ ستم و ديكتاتوري كشيده اند و آنچنان خفقان ايجاد كرده اند كه مجال را براي گسترش حقايق و هدايت تنگ كرده اند. حضرت امام رضا(ع) كه امام و انسان كامل و عقل كل، خليفة الله و جلوه اسماي الهي و ريسمان اتصال به آسمان است و قلب او سرشار از حقيقت و حكمت است حركت مي كند و در آن مهاجرت الزامي و اجباري در ميان راه هر جا دل آماده اي مي بيند بخشي از آن معارف را جاري مي كند تا به نيشابور عزيز مي رسد. امام به همه حقايق واقف است. حتما با اين رمز آشنا بوده است كه وقتي مردم عزيز نيشابور پيرامون امام حلقه مي زنند، امام خلاصه و فشرده همه معارف و حقيقت، راه نجات و كمال، اعلي درجه حكمت و توحيد را در يك جمله حديث «سلسله الذهب» در اختيار مردم عزيز نيشابور قرار مي دهد. معناي اين حرف اين است كه امام عزيز مردم نيشابور را واجد عقلانيت، صاحب عقل و استفاده كنندة از عقل يافتند و اين پيام مهم و آينده ساز را به جان و دل و انديشه مردم نيشابور جاري كردند.
من اطمينان دارم كه امام به ايمان، پاكي، صداقت، امانتداري و وفاداري مردم نيشابور مطمئن بودند كه راه آينده را كه راه امامت و ولايت است و بعد سياسي ولايت ائمه را اول بار در نيشابور و براي مردم نيشابور مطرح و تشريح كردند و اين امانت را به شما سپردند.
ما مي خواهيم بين خود و خدا، در محضر تاريخ و جهان شهادت دهيم، خدايا تو مي داني، جهان هم بداند كه اين مردم نيشابور امانتدار خوبي بودند و از امانت ولايت به خوبي تا امروز پاسداري كردند. سلام و درود خدا بر مردم نيشابور باد.
بگذاريد جمله اي از زبان شما به اين به ظاهر قدرتمندان بي عقل هم گفته باشم. گفتيم مشكلات جهان به خاطر اعمال بي عقل هاست. اتفاقاً آنها كه بي عقل هستند، خيلي وقت ها تحت فريب شيطان خيال مي كنند خيلي عاقل هستند. وقتي كه مي خواهند با ملت ها صحبت كنند كلام را از موضع عاقل به سفيه جاري مي كنند. نگاه كنيد چگونه با توهين، تحقير، خودخواهي، خودبرتربيني و زياده خواهي با ملت ها صحبت مي كنند. طوري صحبت مي كنند كه گويي آخر خط فهم عقل و شعور هستند. اما من مي خواهم از زبان شما به آنها بگويم، چشمانتان را باز كنيد، خط را اشتباه گرفته ايد. شما آخر خط بي عقلي و نفهمي و بي شعوري عالم قرار داريد.
آخر آدم عاقل پول ملتش را مي دهد بمب اتم مي سازد كه برود ديگران را بكشد؟ اين چطور عقلي است؟ آدم عاقل كه در كشور خودش 45 ميليون فقير هست،پول را خرج ساخت هواپيماي بدون سرنشين مي-كند و هر روز پاكستان را بمباران مي كند و زن و كودك و پير و جوان بي گناه را مي كشد؟
اگر عقل داريد اين پول ها را در سرزمين خود خرج مردم كنيد. اگر عقل داشتند به فكر زندگي جاويد بودند. از حقيقت و شرف انساني خودشان صيانت مي كردند. اينقدر جنايت، آدمكشي، اشغالگري و چپاولگري، آخر چقدر مي خواهيد بخوريد. پرخوري بي عقلي مي آورد. آنها فقط به دنبال چاپيدن ملت ها هستند.شما به منطقه ما چه كار داريد؟ در دنيا چه كاره هستيد؟ برويد در سرزمين خودتان، جنگل، آب، زمين، دريا و معدن داريد. كار كنيد، زحمت بكشيد هر چقدر دلتان مي خواهد بخوريد. ما با شما كاري نداريم. از آن طرف دنيا دستتان را كرديد در جيب مردم منطقه ما.زبانتان هم كه دراز است و اين نشانه بي عقلي است.
مي خواهم از زبان شما به آنها بگويم كافي است، حناي شما ديگر رنگي ندارد. اگر اين روند را ادامه دهيد به ته دره سقوط خواهيد كرد. خودتان آبرو و حيثيت و موجوديت خود را بر باد مي دهيد. برگرديد و كمي از عقل و انسانيت خودتان استفاده كنيد. اين طور بهتر است. خوبي چه بدي داشت كه يك بار دنبال خوبي نرفتيد. يك بار هم به ملت ها خدمت كنيد و با آنها دوست باشيد و اين به نفع خودتان است. با اين كارها نمي توانيد ملت ايران را سست كنيد يا به عقب نشيني وادار كنيد. اين ملت سرسوزني از حقوق خود عقب نشيني نخواهد كرد.
مطلب دوم درباره ساختن و سازندگي است. حاج آقاي غرويان امام جمعه عزيزمان كه نگاه فرهنگي دارند و ذات نيشابوري ها فرهنگي است، فرمودند اينجا دو خانم والا مقام آرميده اند: شطيطه خانم و پسنده خانم. گفتند بايد براي اينها و يكي هم براي فضل بن شاذان مقبره اي بسازيم. چه كسي بهتر از اينها، چشم، سمعاً و طاعتا. بودجه مي گذاريم ان شاءالله بر پا كنيد، هركس كه به زيارت نيشابور مي آيد ان شاء الله آنجا را هم زيارت مي كند.
يك سالن اختصاصي سنگ نوردي براي دخترهاي عزيز و يك ورزشگاه هم براي پسران بر دوش و وظيفه ماست، تصويب مي كنيم و انجام خواهيم داد.
امروز بالاترين ماموريت و عمل صالح ساختن ايران است. يك ملت فرهنگي تمدن ساز، موحد، عدالت خواه و پيرو پيامبر و آل پيامبر بايد در بالاترين سطح در دنيا زندگي كند.
امروز بايد دست به دست هم بدهيم ايران عزيز را بسازيم. ايران يك امانت در اختيار من و شماست. در يك زماني پدران و مادران ما، جنگ-ها، اشغالگري ها، و كشتارها را تحمل كردند، اشغالگران را در خود و فرهنگ خود هضم كردند براي اينكه امانت ايران تمدن ساز به من و شما برسد.
بايد ايران را بسازيم و براي ساختن ايران بايد دو كار انجام دهيم: يك كار همين امور زيربنايي است. ورزشگاه، آب، برق، گاز، مدرسه، بيمارستان و مخابرات. اينها همه زيربناهاست. اما يك كشور با اينها پيش نمي رود. لازم است اما كافي نيست . چه چيز اين را تكميل مي كند؟ كشور با كار، توليد، كشاورزي، صنعت و تجارت پيشرفت مي كند. بايد با هم قرار بگذاريم همه دست به دست هم بدهيم و دو سه كار كوچك انجام دهيم ان شاء الله نتايج بزرگ مي گيريم.
مي خواهيم در نيشابور الگو سازي كنيم. امروز بايد توليد كنيم. جوانان بسيارخوب و با استعداد و تحصيلكرده اي داريم كه نمي توانند شغل مناسب پيدا كنند. با هم قرار بگذاريم كه نيشابور را به يك الگو براي كل كشور تبديل كنيم. دولت و مردم ، كه ما كوچك و خادم شما هستيم، دست به دست هم بدهيم، با گسترش كشاورزي، صنعت، با سرعت و هوشمندانه هم توليد و ثروت كشور را بالا ببريم هم ان شاء الله براي همه جوانان عزيز نيشابور شغل مناسب شرافتمندانه ايجاد كنيم.
مي خواهم ميان دولت، آقايان استاندار و فرماندار و مردم و جوانان نيشابور يك قرارداد سه جانبه ببنديم. دولت امسال همه امكاناتش را بسيج كرده است كه با كمك جوانان 2 ميليون هكتار به اراضي كشاورزي، دامداري و مرغداري كشور اضافه كند. از آقاي استاندار پرسيدم سهم مردم نيشابور از اين 2 ميليون هكتار چقدر است؟ گفتند 20 هزار هكتار و اگر اين پر شد، نامحدود در اختيار جوانان نيشابور هستيم.
عزيزان من! آباداني زمين، اول زمين، بعد آب، سپس يارانه و وام ارزان مي خواهد.اين ها بر عهده ما و ما همه اختيارات را به آقاي استاندار داده ايم. پولش را هم از قبل فرستاده ايم. 15 ميليارد تومان براي اشتغال جوانان در حساب بانك كشاورزي فرستاده ايم. آقاي استاندار اختيار كامل از طرف دولت دارد كه زمين، آب، مجوز چاه و وام ارزان قيمت و يارانه آبياري هاي نوين را اگر امضا كرد، حتي رئيس جمهور هم نمي تواند لغوش كند. ما قرارداد را امضا كرديم. آقاي استاندار هم آماده است كه يك كار انقلابي با جوانان نيشابور انجام دهد. اما جوانان نيشابور حاضر هستيد در خدمت شما به سرعت كشاورزي و صنعت و.... را آنقدر جلو ببريم كه يك نفر بيكار هم پيدا نشود. اميدوارم به فضل الهي نيشابور اولين شهري باشد كه در آن بيكاري به طور كامل ريشه كن شود.
بعضي جاها مي خواهند شهر و برخي جاها شهرستان شوند. ما اينها را با نظر مثبت بررسي مي كنيم و كار را انجام مي دهيم.
تشكر اولم به خاطر خوبي هاي مردم نيشابور در طول تاريخ است. تشكر دوم به خاطر لطفي است كه به خادم كوچك خودتان در انتخابات و ساير صحنه ها داشتيد و تشكر سوم به خاطر حضور حماسي امروز است كه آمديد و يك بار ديگر به دنيا اثبات كرديد كه نيشابور همچنان زنده و ايستاده است و تا آخر هم خواهد ايستاد.
اي خداي بزرگ، اين مردم را به بام عزت جهان برسان!
ملت ما را به قله هاي پيشرفت نائل كن!
اين جوانان كه بهترين عالم هستند ، حفظ كن!
همه آرزوهاي نيك جوانان ما را برآورده ساز!
بدخواهان ملت ما را منكوب كن؛ ملت هاي مظلوم نجات عنايت بفرما!
اي رازق كريم، باران رحمتت را بر اين مردم ببار!
اي خدا همه منتظرند، تاريخ به ستوه آمده است. يگانه و عدالت گستر، فرزند امام رضا(ع)، امام زمان ما را برسان.
عزيز و سربلند و پيروز باشيد.
شناسه خبر: 39415
- سفرهای استانی دور چهارم
, سخنراني ها
, متن کامل سخنرانی
1390 رياست جمهوري اسلامي ايران 2011 Presidency of The Islamic Republic of Iran
آدرس: تهران - میدان پاستور - خیابان پاستور تلفن: +98(21)64451