- سخنراني در ديدار با مردم مشهد
سه‌شنبه 24 بهمن 1391 - 10:49
فارسی | اردو | العربية | English | Français | Español

بسم الله الرحمن الرحيم

سخنراني در ديدار با مردم مشهد

بسم الله الرحمن الرحيم

شناسه خبر: 39290 - 

پنج‌شنبه 21 ارديبهشت 1391 - 11:52

اللهم‌ عجل‌ لوليك‌ الفرج‌ والعافية والنصر واجعلنا من‌ خير انصاره و اعوانه‌‌ والمستشهدين‌ بين‌ يديه‌

السلام عليك يا علي بن موسي الرضا المرتضي، السلام علي ابائك و علي ابنائك و علي جدتك سيدة النساء العالمين جميعاً و رحمة الله و بركاته

خداي بزرگ را سپاسگزارم كه در آستانه ميلاد عظيم حضرت زهرا (س) و فرزند عزيز ايشان امام راحلمان اين توفيق را عنايت فرمود كه به بهانه سفر صدم دولت و سفر چهارم به استان عزيز خراسان رضوي به آستان بوسي خورشيد هشتم پايه گذار ولايت علوي و رضوي در سرزمين ايران و به لطف خدا از آنجا به سرتاسر عالم را عنايت فرمود.

يادم هست اولين جلسه دولت نهم و اولين جلسه دولت دهم براي تبرك و بهره جستن از لطف و عنايت امام رئوف در آستان آن عزيز برگزار شد و لطف آن بزرگوار باعث شد كه خادمان ملت شبانه روز تلاش كنند وتمام وقت خود را وقف خدمت به ملت عزيز و آرمان‌هاي بلند او بكنند.

خدا را سپاسگزارم كه صدمين سفر هم به اين استان و به آستان بوسي آن امام آغاز شد و ما لطف امام و فرزند برومند ايشان امام عصر (عج) را بر ملت ايران و در لحظه لحظه‌هاي سرنوشت به روشني مشاهده مي‌كنيم. مردم خراسان رضوي صدها سال امام و راه و ياد او را چون دري گرانبها در آغوش گرفتند و از گذر سختي‌ها و تحمل فشارها و تاخت و تازها، انديشه و نگاه و راه امام را به بشريت معرفي كردند. مردم خراسان با استعانت از وجود نوراني امام هشتم (ع) در دامان خود هزاران عالم، انديشمند، اديب، متفكر و مجاهد بزرگ تربيت كردند و در راه استقرار حاكميت ولايت از جان، مال و موجوديت خود ايثار كردند.

حقيقت آن است كه خراسان و مشهد مركز ايران، مركز انديشة علوي و نبوي است و به فضل الهي از همين خراسان انديشة مهدوي به همه عالم منتشر خواهد شد.

سلام و درود خدا بر مردم خراسان و بر علما، انديشمندان، هنرمندان و ادبا؛ سلام و درود خدا بر شهيدان، جانبازان، آزادگان و خانوادة معزز ايثارگران؛ سلام و درود خدا بر كارگران، كشاورزان، صنعتگران، كسبه، تجار، كارمندان و خادمان؛ سلام و درود خدا بر فرهنگيان، دانشگاهيان و بر دانشجويان و دانش‌آموزان عزيز خراسان رضوي و سلام و درود خدا بر جوانان عزيز اين ديار، دختران عفيف، مؤمن و هنرمند و پسران شجاع، انقلابي و غيرتمند خراسان.

عزيزان من، مي‌خواهم چند مطلب مهم را امروز با شما در ميان بگذارم.

مطلب اول به مناسبت سفر صدم دربارة سفرهاي استاني است.عزيزان من، سفرهاي استاني را مرحوم شهيد عزيز، ماندگار و درخشندة در عرصه مديريت مردمي شهيد رجايي پايه‌گذاري كرد. در دوران كوتاه مديريت خود با هيئت دولت به استان‌هاي گوناگون سركشي كرد. دركنار مردم، براي مردم و غمخوار مردم و جان و وجود خودش را وقف ملت ايران كرد. بعد از آن شهيد عزيز اين سنت حسنه مغفول ماند. در دولت نهم و دهم به تأسي از فرهنگ انقلاب و فرهنگ پيامبر عزيز و اهل بيت گرامي او و به تأسي از امام رضا (ع) و اميرالمؤمنين، امام عزيز و رهبري گرانقدر دولت اين سنت را احيا كرد.

سفرهاي استاني به دنبال تحقق اهداف دولت‌هاي نهم و دهم و در واقع همان اهداف انقلاب اسلامي است. البته اين را خدمتتان عرض بكنم، در ابتدا خيلي‌ها باور نمي‌كردند كه اساساً اين سفرها شكل بگيرد و يا اگر آغاز شد ادامه پيدا كند. بعضي از همكاراني كه در دولت بودند و بعدها به دلايلي همراهي نكردند در جلسه قبل از سفر اول مخالفت مي‌كردند. مي‌گفتند اين نشدني است و يك نگاه خيالي و خيالاتي است. مگر مي‌شود دولت با همه عرض و طولش حركت كند استان به استان شهر به شهر در كنار مردم و پاسخگوي مردم باشد. بعد كه اصرار بنده و بعضي از همكاران را مشاهده كردند آشكارا گفتند اشكالي ندارد يكي دو سفر مي‌رويد خسته مي‌شويد و مي‌بينيد كه نشدني است، آنگاه حرف ما را باور خواهيد كرد. اما به فضل الهي امروز آمده‌ايم در جوار بارگاه ملكوتي امام هشتم (ع) صدمين سفر استاني دولت را برپا كنيم و اعلام كنيم كه سفرهاي استاني در اين كشور به عنوان يك راه و رسم خدمتگزاري نهادينه شده و ان‌شاءالله ادامه پيدا خواهد كرد.

اولين هدف از سفر استاني برپايي عدالت است. عدالت لازمه حيات طيبه، شكوفايي انسان، عبوديت و يگانه‌پرستي است. اگر عدالت نباشد ارزش‌هاي الهي، احكام و آرمان‌هاي الهي فرصت تحقق پيدا نمي‌كنند. كرامت و عظمت انسان در سايه عدالت شكوفا خواهد شد. دولتي كه فقط در مركز كشور بنشيند و با نگاه به اطراف خود و تحت فشار زياده خواهان نزديك به دولت تصميم بگيرد نمي‌تواند عدالت را برپا كند. عدالت زماني برپا خواهد شد كه وقت، توان، امكانات و نگاه دولت عادلانه در سرتاسر اين سرزمين توزيع شود.

وقتي دولت مي‌خواهد تصميم بگيرد تايباد، خواف، باخرز، نيشابور، شميران و تهران براي او تفاوتي نداشته باشد و هر لحظه‌اي كه دربارة هر موضوعي تصميم مي‌گيرد همه صفحه ايران و همه مردم ايران و به خصوص كساني كه ده‌ها در سال حاكميت طواغيت بعد هم دورة جنگ و فشارها محروم ماندند و از دايرة نگاه و رسيدگي دولت خارج شدند، آنها را در اولويت قرار بدهد. اگر عدالت نباشد محبت، امنيت، همبستگي ملي و عزت و جمهوري اسلامي نيست.

اساس جمهوري اسلامي براي برپايي عدالت است وعدالت راه و آرمان انبيا و آرمان اميرالمؤمنين علي (ع) و فرزندان اوست. فرمان خداي متعال است. همه انبيا آمده‌اند تا بشريت را به عدالت دعوت كنند، چرا كه عدالت مقدمه تقويت ايمان، تقوا و مقدمه عزت انسان و اجراي احكام الهي است. البته مي‌دانيد كه اجراي عدالت سنگين‌ترين مرحله مأموريت انبياء الهي است. بايد كار و فداكاري كنيم تا گوشه‌اي از عدالت و عطري از عدالت در اين سرزمين منتشر شود.

هدف دوم سفرهاي استاني خدمتگزاري از نزديك است. وقتي يك وزير، يك معاون رئيس جمهور و يك رئيس جمهور از نزديك مردم را مي‌بيند و حرف‌ها را مي‌شنود و روستا و شهر و وضعيت مزرعه، كارخانه و نقاط گوناگون را مشاهده مي‌كند، اين مسئول نگاهش به خدمتگزاري و تصميم‌گيري تغيير مي‌كند و اصلاح مي‌شود. «شنيدن كي بود مانند ديدن». مسئولي كه خودش از نزديك مسائل را مي‌بيند كمتر تحت تأثير جوسازي‌ها و اطلاعات نادرست قرار مي‌گيرد و ديگر نمي‌شود به سادگي او را فريب داد و تصميمات و انديشه او را به سمت خاص و ويژه‌اي هدايت كرد.

اساس حاكميت اسلام در ارتباط صميمي و تنگاتنگ حاكمان با مردم است. مسئولي كه در كنار مردم نباشد مسئول مردمي نيست و متعلق به ملت و انقلاب نيست و قطعاً در انجام مأموريت‌ها موفق نخواهد بود. سفر استاني كمك مي‌كند كه درد، خواسته، انديشه و نگاه مردم بلاواسطه به حاكمان و مسئولان يك كشور منتقل شود والا كساني كه فقط از روي كاغذ با مشكلات مردم آشنا مي‌شوند نهايت كارشان نقل مكان به شمال شهر و حساب‌هاي ميلياردي شخصي خواهد بود. اميرالمؤمنين علي (ع) خودش را در معرض مردم قرار مي‌داد. در كوچه و خيابان وقت مي‌گذاشت تا از نزديك مردم با او ملاقات كنند، حرف‌ها را بزنند، خودش با چشم مبارك خودش شرايط را مي‌ديد و تشخيص مي‌داد. گرچه او امام بود، خزانه و دروازة علم خدا بود و به همه امور عالم اشراف داشت، اما به عنوان الگو و راهنما براي همه حاكمان و مسئولان راه خدمتگزاري را نشان داد.

هدف ديگر سفر استاني تقويت محبت و مهرورزي است. اگر ملتي با هم مهربان و دوستدار يكديگر نباشند، محال است كه اين ملت روي سعادت را ببيند و مزة پيشرفت و عزت را بچشد. راه رسم مهرورزي راه و رسم پيامبر، اميرالمؤمنين و خاندان مطهر پيامبر است. اساس خلقت انسان بر محبت است. زيباترين صحنه‌هاي مهرورزي بايد بين مسئولان و مردم شكل بگيرد. اگر مسئولي دلش سرشار از عشق به مردم نباشد نمي‌تواند خدمتگزار خوبي باشد. اصلاً عشق به مردم نشانه و تجلي عشق به خداست. اگر مسئول و انسان برجسته و فرد مدعي‌اي اعلام كند كه مؤمن و خداپرست است اما در دلش عشق مردم نباشد، بايد در توحيد، ايمان و عشق او به خدا ترديد كرد. چرا كه عشق به مردم، عشق به خلق خدا تجلي و نشانة عشق به خدا و تجلي ايمان است.

پيامبر عزيز ما عاشق‌ترين عاشق‌ها به ملت‌ها و انسان‌ها بود. همه را دوست داشت، حتي دشمنانش را. اميرالمؤمنين وقتي ضربت شمشير را فرود مي‌آورد از روي محبت بود. نمي‌خواست كه آن فرد بيش از آن ساقط شود و به قعر جهنم سقوط كند. مي‌خواست جلوي سقوط بيشتر او را بگيرد. هيچ‌گاه پيامبر و اهل بيت او از روي بغض و كينه و عداوت با انسان‌ها نه تصميمي گرفته‌اند و نه كلامي را بيان كرده‌اند.

پيامبر رحمة‌للعالمين بود. براي همه موجودات عالم رحمت و سمبل عشق و محبت بود. يك مسئول، خادم و حاكم بايد عاشق مردم باشد؛ غمخوار در غم‌هاي مردم و شاد در شادي‌هاي مردم. چه زماني اين اتفاق مي‌افتد؟ زماني كه ارتباط باشد و در كنار هم باشند و از حرف‌ها و درد دل‌هاي يكديگر با خبر باشند.

هدف ديگر سفرهاي استاني پيشرفت و تعالي كشور است. بايد همه جاي ايران آباد بشود و همه استعدادهاي اين سرزمين شكوفا شود. همه ايران با هم 75 ميليون انسان مؤمن، شجاع و آزاده بايد با هم حركت كنند. همه ايران بايد عزيز باشد و از عمران و آباداني برخوردار باشد.

هدف ديگر حركت دولت در سفرهاي استاني بازيابي رابطة حقيقي دولت و ملت جلوگيري از فاصله بين مردم و حكومت است. بالاترين آفت يك حكومت فاصله افتادن بين مردم و حاكمان است. بالاترين آفت براي يك حكومت تشكيل طبقة ثروتمندان و حاكمان است. اگر خداي نكرده در كشوري بين ملتي يك طبقة ممتازه از ثروتمندان و قدرتمندان جداي از مردم تشكيل شود، ديگر نبايد اميدي به اصلاح و پيشرفت آن ملت داشت. حاكميت اسلامي پيوند عميق و مستمر بين حاكمان، خادمان و مردم است.

عزيزان من، در طول تاريخ و امروز هم همواره قدرتمندان و ثروتمندان تمايل داشته‌اند كه ممتاز و برتر از ديگران باشند، اشراف باشند، نسبت به ديگران فخر بفروشند و خودشان را برتر از ساير مردم بشناسند. اين يك ميل شديد، خود برتربيني، خودبيني، رفاه طلبي مفرط و اشرافي‌گري برآمده از قدرت و ثروت نامحدود است. ميل به ممتاز شدن همواره وجود دارد و از آن نقطه‌هايي است كه شيطان خيمه مي‌زند و دائماً وسوسه مي‌كند كه فاصله ايجاد كند، عده‌اي خود را برتر بشناسند، خارج از قانون و محدوده موازين و خارج از موازين انقلاب براي خود حق بيشتر و امتياز بيشتري قائل بشوند. كساني كه خودشان هيچ مشكلي نداشته باشند و همه نيازهاي خودشان را به راحتي تأمين كنند، مشكلات خودشان را با يك تلفن برطرف كنند و بريده از مردم باشند.

عزيزان من، اگر خداي نكرده در كشوري بين ملتي چنين طبقات ممتازه‌اي شكل بگيرد بايد فاتحه آن ملت را خواند و آن ملت هرگز روي عزت، پيشرفت و عدالت را نخواهد ديد. باور من اين بوده است كه حاكميت متعلق به مردم و براي مردم است. دولت بايد به مردم برگردد و مردم بايد به درون دولت.

از اهداف اصلي سفرهاي استاني برگرداندن دولت به ملت بود. دولت متعلق به ملت و برآمده از اراده‌هاي ملت است. اگر ملت نباشد دولت، مسئوليت، اختيار و حكومت معنا ندارد. هدف سفرهاي استاني اين بود كه دولت را به دامن ملت برگرداند و درهاي بسته دولت را به روي ملت عزيز باز كند. درهايي كه متعلق به ملت و براي ملت است و بايد در خدمت ملت باشد. در دورة صد سفر تلاش كرده‌ايم تا فرهنگ خدمتگزاري نهادينه شود، درها باز شود، فاصله‌ها برداشته شود و به جاي اينكه مردم براي ملاقات با دولت حركت كنند دولت در خدمت ملت و دست بوسي ملت حركت كند.

البته به شما عرض كنم اين حركت در آغاز راه است. ميل به ممتاز شدن همواره هست و مقاومت مي‌كند و اگر لحظه‌اي دولت و ملت غفلت كنند شرايط به سرعت تغيير خواهد كرد و طبقة ممتازه شكل خواهد گرفت. در گوشه و كنار هنوز عادت و خوي طاغوتي، غيرمردمي، خودبرتربيني، خود مالك بيني، بيت‌المال را به هيچ انگاشتن، دست‌اندازي به فرصت‌ها و بيت‌المال هنوز وجود دارد كه به خواست خدا و پشتيباني ملت ان‌شاءالله بايد از اين سرزمين نوراني به طور كامل زدوده شود و برچيده گردد. شأن حاكمان، شأن مديران و مسئولان تحت هر عنواني كه باشند جز خدمت و نوكري ملت نيست و من اين را اعلام مي‌كنم، تاريخ ثبت كند و همه بدانند هر كس غير از اين بينديشد هرجا كه هست غاصب است و متعلق به ملت و انقلاب نخواهد بود.

يكي ديگر از اهداف سفرهاي استاني نظارت بر مسئولين محلي و كاركردهاست. اين را آغاز كرده‌ايم و كارهايي انجام شده است اما هنوز كامل نشده است. هنوز در گوشه و كنار گزارش‌هايي مي‌رسد و افرادي در دستگاه‌هاي دولتي هستند كه به جاي خدمتگذاري و استفاده از تمام لحظات و امكانات در خدمت ملت به فكرها و انديشه‌هاي ديگر و خداي نكرده گروه بازي، باندبازي، دفاع از اين و آن و حمايت از اين گروه و آن گروه مشغول‌اند كه البته خيلي كم‌اند. كساني هم گوشه و كنار هستند كه فرصت خدمتگزاري را قدر نمي‌شناسند. ان‌شاءالله در ادامه كار گزارش‌هاي نظارتي از مسئولين مناطق مختلف براي اطلاع مردم منتشر خواهد شد تا تك تك مردم بدانند كه ارزيابي دولت از مسئولين محلي چيست و نقاط ضعف و قوت كجاست. همه متعلق به ملت است و ملت هم عائله خدا و ياران پيامبران و ان‌شاءاله امام عصر و خط نوراني ولايت و امامت است.

بنده به عنوان نوكر و خادم كوچك شما اين اهدافي را كه گفتم اينجا در محضر امام رضا (ع) مي‌خواهم دوباره ميثاق ببندم. بدانيد به فضل الهي تا جان در بدن دارم اين اهداف را پيگيري خواهم كرد و تحت هيچ فشاري ذره‌اي كوتاه نخواهم آمد.

مطلب دوم دربارة تحولاتي است كه در اين چهار پنج ماه در بازار داخلي و اقتصاد ما اتفاق افتاده است. گراني‌ها و فشارهايي كه از جوانب گوناگون به ملت عزيز وارد مي‌شود. همه شما هوشمند هستيد. من به علت‌ها اشاره مي‌كنم و بعد سراغ ادامه راه مي‌رويم و ان‌شاءالله برخورد با اين پديدة زشت و ضد مردمي.

اگر خاطرتان باشد حدود يك سال و نيم قبل در يك برنامه تلويزيوني با شما سخن گفتم و دربارة طرح عظيم هدفمندي يارانه‌ها گفتگو كرديم. اين طرح بزرگ‌ترين طرح تحول اقتصادي بعد از انقلاب بلكه در 50-60 سال اخير است. اين طرح طرحي اساسي، انقلابي و درجهت منافع ملت براي عدالت و اصلاح ساختارهاي اساسي اقتصاد كشور است. به لطف خدا و با هوشمندي شما و عنايات ويژة امام عصر (عج) اين طرح با موفقيت اجرا شد و موجب درخشش ملت ايران در عرصه جهاني شد.

اين طرح دستاوردهاي فراواني داشت كه موجب افتخار ملت ايران در دنيا شد. از همان روزي كه اين طرح موفق شد - كه حالا راجع به بعضي از دستاوردهاي آن عرض خواهم كرد - من نگران بودم كه بدخواهان، ناجوانمردها و دشمنان ملت اين پيروزي و عزت را بر نمي‌تابند و نمي‌پسندند. مترصدند كه ضربه وارد كنند و اجازه ندهند كه شيريني آن اتفاق بزرگ به كام ملت بنشيند. مي‌خواستند از ملت ايران به خاطر اين عظمت، هوشمندي و همبستگي انتقام بگيرند. از يك طرف در بازار اخلال كنند و مسائلي به وجود بياورند كه قيمت‌ها سركش شود و نابساماني در بازار به وجود بيايد و از سوي ديگر به بهانه اين مشكلات كار بزرگ ملت در هدفمندي يارانه‌ها را زير سؤال ببرند. دائماً شايعه پراكني مي‌كردند و اخبار دروغ و جعلي منتشر مي‌كردند. با كمك بيگانگان و بعضي عناصر داخلي در يك توطئه و اقدام ضد مردمي در بازار ارز و طلا كه مطلقاً ارتباطي به هدفمندي يارانه‌ها ندارد اخلال درست كردند.

در سال گذشته بانك مركزي بيش از همه سال‌هاي تاريخ ايران ارز در اختيار واردكنندگان، صادر كنندگان، تجار، مسافران و همه كساني كه دست‌اندركار تجارت خارجي هستند قرار داده است. اما با يك شيطنت البته بسيار موذيانه و طراحي شده بازار ارز و سكه را با كمك بيگانگان به هم ريختند. غربي‌ها با شعار تحريم آمدند اقداماتي در بيرون انجام دادند كه بعضي راه‌ها را بستند و بهانه را در اختيار اينها قرار دادند كه به آن بهانه بازار را مختل كنند بعد بگويند اين به خاطر طرح هدفمندي يارانه‌هاست. اين مسئله‌اي كه شما در بازار ارز و طلا ديديد حاصل يك توطئه مشترك داخلي و خارجي بود، البته دولت در صدد بود و امروز هم هست كه قاطعانه با آن برخورد كند و اجازه ندهد كه به ملت عزيز ايران فشار وارد شود. البته شما مي‌دانيد كه برخورد با اين توطئه‌ها نيازمند اطلاعات دقيق، سريع و در زمان مناسب است كه متأسفانه دست دولت از اين جهت خالي بود. ما نيروها و عناصر اطلاعاتي مؤمن، هوشمند و توانمند فراواني داريم، اما به عنوان مقدمه آن توطئه آمدند با طرح موضوعات فرعي، كاذب، دروغين و با طراحي پيچيده ذهن و انديشة عناصر اطلاعاتي ما را به حوزه‌هاي غير اصلي و غيرواقعي معطوف كردند و در واقع غفلت ايجاد كردند تا بتوانند توطئه خودشان را اجرا كنند. البته آنها آمدند ضربه‌اي زدند و خيال كردند كه از ملت و دولت خادم ملت انتقام كشيدند.

اما من مي‌خواهم به شما عرض كنم، به فضل الهي امروز دولت بر شرايط بازار و بر اين توطئه مسلط شده و با تمام توان در تلاش است تا اين توطئه زشت را خنثي و ريشه كن كند. اعلام مي‌كنم كه آنها بشنوند، به لطف خدا دولت به پشتوانه شما خواهد رفت و شرايط بازار را به قبل از اين توطئه بر خواهد گرداند.

امروز همكاران من مسلط‌اند. در اوج كارهاي وزارت بازرگاني كه شبانه روز دارند تلاش مي‌كنند تا شرايط بازار را كنترل كنند و نگذارند فشار بي‌جا بر مردم وارد شود، شايعه مي‌اندازند وزير مي‌خواهد برود. او مي‌خواهد بيايد، او با او برخورد كرد و … اينها ادامه همان توطئه خبيث ضد مردم است.

من مي‌خواهم با افتخار اعلام كنم، اين دولت مدافع حقوق ملت، در كنار ملت و همراه ملت است و بنده به عنوان كوچك شما تا قطع تمام دست‌هاي اجحاف‌گر به ملت خواهم ايستاد و از ملت عزيز هم مي‌خواهم يكي دو ماه مقداري مراجعه به بازار را كمتر كنند و آن كالايي را كه احتياج فوري به آن ندارند كنترل كنند تا توطئه عده‌اي نامرد و غير مردمي كه مي‌خواهند حرف دشمن را به كرسي بنشانند كه گفته‌اند تحريم موجب اخلال دراقتصاد است خنثي شود و ان‌شاءالله با كمك شما آرزوهايشان را به گور خواهند برد.

خوشبختانه در اين كار انقلابي اكثريت قاطع كسبه، تجار، بازرگانان، صنعتگران همه همراه هستند. عدة قليل و اندك و بريده از مردم مي‌خواهند با كمك بيگانه فتنه كنند و ملت را در نيازهاي اوليه و نيازهاي زندگي تحت فشار قرار دهند، اما بدانند كه به بيراهه مي‌روند و اين ملت بر همه آنها به لطف خدا غلبه خواهد كرد.

اما موضوع دوم باز به بحث هدفمندي يارانه‌ها بر مي‌گردد. عزيزان من! ما چند طرح تحولي داريم كه اولين آن هدفمندي يارانه‌ها بود و دومي گمركي بود كه شروع شده و امسال به لطف خدا بخش مالياتي و بانكي هم آغاز خواهد شد و اصلاح پول ملي هم همين‌طور. ما طرح‌ها را جلو مي‌بريم. طرح هدفمندي يارانه‌ها از مهم‌ترين‌ها بود كه اول آغاز شد. اين طرح مقدمه تحولات بزرگ اقتصادي است. اقتصاد ما مي‌تواند جزو چند اقتصاد بزرگ دنيا باشد. هم استعدادهاي طبيعي و هم استعدادهاي انساني و هم فرصت حركت و تلاش داريم، اما ساختارها و روابط اقتصادي ما معيوب است كه اينها بايد اصلاح شود. يكي از اصلاحات اساسي همين هدفمندي يارانه‌هاست كه به لطف خدا و با هوشمندي شما به خوبي اجرا شده و تا امروز دستاوردهاي عظيمي براي ملت ايران داشته است.

من به دو سه مورد از اين دستاوردها اشاره مي‌كنم. بالاخره ما درانرژي مصرف كننده هستيم. خداي متعال انرژي را براي پيشرفت و تعالي در اختيار ما گذاشته و بايد از آن درست استفاده كنيم. مصرف سرانه انرژي ما چهار برابر كشورهاي شبيه ما و پيشرفت اقتصادي ما كمتر از آنها بود كه اين بايد اصلاح مي‌شد. كاري كه شما كرديد اصلاحات آغاز شده است فقط به اين عدد دقت كنيد، قبل از هدفمندي يارانه‌ها يعني در سال 1389 روزانه به طور متوسط نزديك به 62 ميليون ليتر بنزين در كشور مصرف مي‌شد، از زمان هدفمندي تا امروز كه من خدمت شما هستم نزديك به دو ميليون خودروي جديد اضافه شده است، بيش از يك ميليون موتورسيكلت اضافه شده اما مصرف بنزين كشور از 62 ميليون ليتر در روز به 59 ميليون ليتر در روز كاهش پيدا كرده است. اگر سهميه بندي و هدفمندي نبود امروز بايد روزانه نزديك به 130 ميليون ليتر فقط بنزين مصرف مي‌كرديم كه بايد بيش از 75 ميليون ليتر آن از خارج وارد مي‌شد. شما قيمت‌ها را داريد 75 ضربدر 365 نزديك به 25 ميليارد ليتر مي‌شود. الان بنزين در خليج فارس هر ليتري تقريباً يك دلار است. ما بگوييم هزار تومان. ببينيد چقدر از جيب ملت مي‌رفت؛ اين مانده است.

در گازوئيل همين‌طور است. ما روزانه 90 ميليون ليتر گازوئيل مصرف داشتيم كه با اين همه كاميون و خودروهاي گازوئيل سوز كه اضافه شده مصرف كمتر از 80 ميليون ليتر در روز است. مجموعاً طي اين يك سال و چند ماه بيش از 31 ميليارد دلار صرفه جويي شده كه اين براي توليد، سرمايه‌گذاري و عمران و آبادي ملت ايران مصرف خواهد شد و اگر خداي نكرده آن مسير ادامه پيدا مي‌كرد ما بايد ظرف چهار پنج سال آينده همه نفت توليدي خودمان را در داخل مصرف مي‌كرديم.

طرح هدفمندي يارانه‌ها به اجراي عدالت كمك كرده و بعضي از فاصله‌ها را كم كرده است، نه اينكه فاصله‌ها را برداشته بلكه يك مختصر كم كرده است. بايد 15-20 سال اين طرح بدون مانع اجرا شود تا فاصله‌ها خيلي كم شود و قابل قبول باشد. يك مثال بزنم. درآمد 20 درصد پردرآمد جامعه نسبت به درآمد 20 درصد كم درآمد جامعه از دوازده برابر به حدود هشت برابر رسيده است. در حالي كه براي رسيدن به نقطه مطلوب اين بايد به حداكثر دو سه برابر برسد. فاصله‌ها زياد است. ده درصد اول درآمدي كشور پر درآمد نسبت به ده درصد پايين جامعه نزديك به 30 برابر است كه حالا در‌ اين هدفمندي پنج شش رتبه كاهش پيدا كرده است. اين طرح دستاوردهاي فراواني داشته است، از جمله صادرات غيرنفتي ما اضافه شده است و صنعتگران عزيز ما دارند تلاش مي‌كنند كه مصرف را پايين بياورند و محصولات كم مصرف توليد كنند و مردم عزيز هم صرفه‌جويي كردند و كارهاي بزرگي انجام شد.

البته شما مي‌دانيد كه اين طرح به عنوان طرح تحول اقتصادي در سطح جهان نمونه معرفي شد، مراكز جهاني از ساير كشورها و ملت‌ها خواسته‌اند كه بيايند در ايران تجربه كنند، آموزش ببينند و از متخصصين ايراني براي انجام تحولات اقتصادي در كشور خودشان راهنمايي بخواهند و اين طرح موجب عزت بين‌المللي ملت ايران شد.

اما عزيزان من! ما در اجراي اين طرح با دو گروه مواجه‌ايم. دو گروه دائماً در برابر اين طرح‌اند. يك گروه كه از اول با هر طرح تحولي و با هر پيشرفت ملت ايران و هر برنامه‌اي كه دولت ارائه مي‌دهد بدون بررسي مخالفت مي‌كنند. ما قبل از اجراي هدفمندي، قانون داشتيم مي‌خواستيم اجرا كنيم آمدند پافشاري كردند كه قانون جديد مي خواهد، اگر شما لايحه ندهيد جلوي آن را مي‌گيريم. ما گفتيم كه بايد تفاهم باشد و همه باشند، لايحه داديم. آن لايحه تقريباً زير و رو شد و تمام اختيارات دولت گرفته شد و عاقبت يك حداقل اختياري را براي انجام اين كار بزرگ به دولت دادند. در حالي كه در دنيا معمول اين است و در كشور ما هم همين‌طور بود كه وقتي مي‌خواستند باري را بر روي دوش دولت بگذارند از دولت خواهش مي‌كردند، امتياز مي‌دادند، اختيارات مي‌دادند ولي اينجا معكوس بود. ما مي‌گفتيم مي‌خواهيم اين كار بزرگ را انجام دهيم مي‌گفتند بالاخره آن گروهي كه از اصل مخالف بودند دائماً شايعه پراكني مي‌كردند مي‌گفتند 500 درصد تورم، 150 درصد تورم، توليد و اقتصاد خواهد خوابيد؛ ورشكست خواهيم شد و دائماً از اين حرف‌ها مي‌زدند. در رسانه‌ها مي‌گويند قرار است بنزين دو هزار تومان شود همه بازار را به هم مي‌ريزند و به دروغ بهانه دست اخلال‌گران مي‌دهند و از اساس دروغ است. در پايان برنامه هم بنزين حداكثر به نصف اين مقدار شايد برسد. اينها مي‌آيند مي‌گويند بنزين دو هزار تومان خواهد شد، طوفان تورم در راه است و اقتصاد در حال متلاشي شدن است. اين حرف‌ها ادامه همان طراحي است. ارتباطي به هدفمندي ندارد. آن تورم مربوط به هدفمندي تا تيرماه سال 1390 خودش را نشان داد. بعضي اقتصاددانان مي‌گويند تورم چهار درصد و بعضي شش درصد. آنهايي كه مي‌گويند چهار درصد بود، مي‌گويند دو درصد هم به خاطر تورم جهاني است. بقيه تورم مربوط به طراحي‌هاي ديگران است كه به لطف خدا كنترل خواهد شد.

ما با حداقل اختيار كار را شروع كرديم. گفتيم اين قانون، قانون درازمدت است و نبايد هر روز عوض شود. دولت يك برنامه ده ساله تنظيم كرده، اما شما بدانيد ظرف حدود يك سال بيش از پنج بار بعد از اينكه يك قانون شروع شده و در حال اجراست، مرتباً در جهت بستن دست دولت تغيير كرد. تمام تغييرات در جهت كاهش اختيارات دولت است. حالا نمي‌خواهم سرتان را درد بياورم. مي‌گويند دولت مي‌خواهد گران كند ولي ما جلوي اين كار را بگيريم. دولت مي‌خواهد ريشه گراني‌ها را با اصلاح اقتصاد بخشكاند.

عزيزان من! هنوز ما سناريوي مرحله دوم را نهايي نكرده‌ايم، هر روز تيتر مي‌زنند، بنزين 1500 تومان، گاز و نفت اين قدر و همه خلاف واقع. همه اينها براي اين است كه از پيشرفت ملت ايران ناخشنود هستند و مي‌خواهند كاري بكنند كه شرايط مختل شود و برنامه‌ها اجرا نشود.

اما ما با گروه دومي هم طرف هستيم و آنها كساني هستند كه مسئوليت اجرايي ندارند، اما مي‌خواهند از موضع اجرا وارد شوند و دخالت در اجرا كنند. مي‌خواهند تا جزئيات را تعيين كنند. وقتي جزئيات تعيين شد ديگر دولت به چه دردي مي‌خورد؟ مديريت دولت و اختيارش كجاست؟ دائماً در جزئيات تصميم مي‌گيرند و ابلاغ مي‌كنند بدون اينكه مسئوليت تبعات آن را بپذيرند. ما هرچه فرياد مي‌زنيم مي‌گوييم اين تصميم به ضرر است، اقتصاد را مختل خواهد كرد، سيستم بانكي را متوقف خواهد كرد، اما توجهي نمي‌‌كنند و تصميم غلط را مي‌گيرند، دولت بايد پاسخگوي تصميمات غلط آنها باشد.

بگذاريد دو سه مثال بزنم. مي‌گويند اگر صد تومان به بنزين اضافه كرديد 50 تومان آن را به مردم و 50 تومان را هم به افراد خاص بدهيد. ما مي‌گوييم اگر صد تومان بنزين را بالا برديم و 50 تومان به آنها داديم 50 تومان بقيه را از كجا جبران كنند؟ مي‌گويند مردم 50 درصد صرفه‌جويي كنند، مي‌گوييم اين نشدني است. در كدام اقتصاد يك باره 50 درصد صرفه‌جويي شده است؟ ما به آنها پيشنهاد مي‌دهيم كه اگر صد تومان اضافه شد 80 تومان را به مردم بدهيم آنها بيست درصد را صرفه‌جويي مي‌كنند و ديديم كه در مرحله اول صرفه‌جويي كردند. شما مي‌گوييد آن 50 درصد باقيمانده را به چه كساني بدهيم؟ به عده‌اي خاص؟ اين رانت درست مي‌كند. البته من مي‌دانم علت چيست. مي‌خواهند پول زيادي را در حسابي بگذارند بعد مرتباً سفارش بفرستند كه به چه كساني بدهيد. آقاي وزير اگر پول را ندادي صدايت مي‌زنيم و پدرت را در مي‌آوريم. من مي‌فهمم چگونه است. پرونده فردي را زير بغلشان مي‌گذارند پيش مدير عامل بانك مي‌روند كه بايد 500 ميليارد تومان وام بدهي. مي‌گويند استحقاقش را ندارد، بدهكار است، نمي‌شود. نمي‌شود؟ پدرت را در مي‌آوريم. مديرعامل بانك را تهديد مي‌كنند و به اين جلسه و آن جلسه و به اين كميسيون و آن كميته مي‌كشانند و مي‌خواهند يك پول بي‌صاحبي را از جيب ملت در بياوريم و در حسابي بگذاريم، فردا هر روز تهديد كنند و سفارش بفرستند كه ده ميليارد به اين بدهيد و دو ميليارد به اين و هشت ميليارد به اين بدهيد. پاسخ ما اين است كه اين پول براي ملت است. ما از جيب ملت مي‌گيريم كه عادلانه توزيع بكنيم. قرار بر اين بود كه آن شخصي كه بيشتر مصرف مي‌كند بيشتر بپردازد تا توده‌هاي مردم كه متعادل مصرف مي‌كنند از دولت يارانه بگيرند. البته داريم تلاش مي‌كنيم و جلو مي‌بريم. به شما عرض كنم، به لطف خدا ان‌شاءالله اين طرح به طور كامل و دقيق و در خدمت ملت اجرا خواهد شد.

مي‌گويند از توليد حمايت كنيد. تمام دولت از توليد حمايت مي‌كند. توليدكنندگان ما همه در اين طرح كنار دولت و ملت ايستادند و طرح را خوب پياده كردند، مردانگي و جوانمردي كردند و الان هم دارند انجام مي‌دهند. بورس و صادرات غيرنفتي ما رو به افزايش است. معناي همه اينها اين است كه توليد فعال است. البته گوشه و كنار مشكلاتي هم داريم. بعضي‌ها پيش‌بيني مي‌كردند با اين طرح توليد كشور صفر خواهد شد. به لطف خدا صفر نشده اما مشكلاتي داريم كه از راه درست بايد برطرف كنيم و ان‌شاءالله برطرف خواهيم كرد.

من مي‌خواهم به دنيا اعلام كنم، آنهايي كه خيال كردند با خباثت بهانه دست بعضي‌ها مي‌دهند كه برنامه‌هاي ملت ايران را مختل كنند به آنها مي‌گويم: ملت ايران ايستاده‌اند و آرزوي ضربه زدن به ملت را همراه ضربه زنندگان به گور خواهند فرستاد.

اما مطلب بعدي من دربارة مسائل منطقه و شرايط دشمنان است. در موضوع رفتار دشمنان زياد گفتيم و شما بهتر از من مي‌دانيد. مشكل دشمنان ما اين است كه عظمت ملت ايران را نمي‌شناسند، تصور مي‌كنند با بداخلاقي، بي‌ادبي، تهديد و اخم كردن مي‌توانند ملت ايران را بشكنند. متأسفانه رفتار آنها رفتارهاي بسيار زشتي است. با لحن بي‌ادبي با ملت ايران صحبت مي‌كنند، زورگويي مي‌كنند. من مي‌خواهم از زبان شما به نمايندگي از ملت ايران دو سه كلمه به آنها بگويم. مي‌‌خواهم نصيحت كنم كه دست از اين رفتار برداريد. فكر نكنيد كه با چند سياستمدار يا مدير يا مسئول مواجه ايد؛ شما با ملت ايران مواجه‌ايد. هر اتفاقي بيفتد دست آخر سر و كار شما با ملت ايران است و اين ملت نشان داده است كه دشمنان خودش را پشيمان خواهد كرد.

مطلب بعدي من دربارة عمران و آبادي و توليد است. عزيزان من، امسال سال توليد ملي اعلام شده است. همه سال، سال توليد ملي است، اما امسال تأكيد شده است. همه در هر جاي ايران كه هستيم بايد براي ارتقاي سطح توليد، كيفيت توليد، پيشرفت و آباداني كشور دست به دست هم بدهيم. ايران بايد با دست، همت و انديشة ايراني ساخته شود و لازمه اين كار همبستگي عمومي و كار و تلاش شبانه روزي است. هر كس در هر نقطة ايران مي‌تواند آجري روي آجر بگذارد نبايد درنگ كند.

امروز همه ما در برابر انقلاب، نسل‌هاي آينده، پيامبر و اسلام ناب محمدي مسئول هستيم.

عزيزان من! امسال دولت براي گسترش توليد برنامه‌هاي گسترده‌اي دارد. براي اولين بار در تاريخ كشور دولت با صرفه‌جويي‌اي كه ملت با هدفمندي يارانه‌ها كرد 35 ميليارد دلار در صندوق توسعه ملي براي پشتيباني از توليد ذخيره كرده است و ان‌شاءالله به فضل الهي همه اين 35 ميليارد دلار امسال در اختيار توليدكنندگان، كشاورزان، صنعتگران و اهالي اقتصاد قرار خواهد گرفت.

برنامه دوم دولت اشتغال است كه باز به توليد و سرمايه‌گذاري بر مي‌گردد. جوانان عزيز ما جوانان مؤمن، پاك، دلسوز و كارآمد هستند. ايجاد اشتغال براي آنها وظيفه‌اي عمومي است. همه كارآفرينان، سرمايه‌گذاران، خادمان و تك تك ملت همت كنند. اگر مغازه‌داري، كارخانه‌داري و كشاورزي مي‌تواند براي حتي يك نفر اشتغال ايجاد كند بسم‌الله. فكر نكنيد يك نفر به كجا مي‌رسد. چهار ميليون كشاورز داريم. اگر سيصد هزار نفر از آنها هر كدام يك شغل ايجاد كنند، سيصد هزار شغل مي‌شود. دو ونيم ميليون اصناف در كشور هست، اگر فقط پانصد هزار نفر از آنها يك شغل ايجاد كنند. يك كارگر، شاگرد و همكار بياورند پانصد هزار نفر مي‌شود. ششصد هزار كارگاه صنعتي در كشور اگر متوسط نيم نفر اضافه كنند سيصد هزار نفر مي‌شود كه مجموع اينها بيش از يك ميليون شغل است. ما بيش از اين كسي كه بيكار كامل باشد در كشور نداريم. افرادي داريم كارشان كامل و مناسبت نيست كه بايد تغيير بدهند، اما آن كسي كه هيچ شغلي ندارد بيشتر از اين نيست. همه بايد بسيج شويم. من به شما عرض مي‌كنم دولت مصمم است تحت هر شرايطي برنامه ايجاد اشتغال براي جوانان را با قدرت ادامه دهد و در تمام كشور پياده كند.

اما مي‌خواهم گزارش كوتاهي از سه سفر گذشته دولت به استان عزيز خراسان رضوي خدمت شما ارائه كنم. در سه سفر گذشته دولت براي استان شما حدود 550 مصوبه داشته است كه بيش از دو هزار و صدو بيست پروژه و اقدام را شامل مي‌شود. از بين اينها 418 پروژه تقريباً اجرا شده و حدود 53 مصوبه و 113 پروژه هيچ كاري انجام نشده و بقيه هم در دست اقدام است. بعضي ده درصد، پانزده درصد، بيست درصد، پنجاه درصد اجرا شده و بقيه بايد اجرا شود. من نمي‌خواهم پروژه‌ها را نام ببرم. در جلسه دولت اول ما اين پروژه‌ها و تصميماتي كه اقدام نشده مورد بررسي قرار مي‌دهيم. اگر مانع باشد، بودجه‌اي بخواهد و مشكلي داشته باشد برطرف مي‌كنيم. ما مصمم هستيم به فضل الهي تا پايان اين دولت همه مصوبات و قول‌هايي عملياتي شود.

من در پايان عرايضم مي‌خواهم دو سه تشكر و دعا داشته باشم.

تشكر اولم به خاطر همه خوبي‌هاي مردم خراسان رضوي و مشهد عزيز است. تاريخ ايران از شما مردم جز ايمان، بزرگواري، پاكي و شرافت ثبت نكرده و هرگز هم ثبت نخواهد كرد.

تشكر دومم به خاطر لطف و بزرگواري است كه به خادم كوچك و فرزند خودتان داريد؛ در صحنه‌هاي گوناگون و در انتخابات اظهار لطف مي‌كنيد.

تشكر سومم به خاطر حضور حماسي امروز مردم مشهد و خراسان در صحنه است. به بهانه استقبال از يك خادم سرتاسر خيابان‌ها سرشار از انسان‌هاي مؤمن و شجاع است. آمديد به دنيا اعلام كرديد كه خراسان پاي پرچم ولايت و امامت ايستاده و تا آخر هم خواهد ايستاد. آمديد نشان داديد كه ياران صميمي امام رضا (ع) و ان‌شاءالله در آينده نزديك در انقلاب جهاني حضرت مهدي (عج) خواهيد بود.

اما چند دعا؛

اي خداي بزرگ، اي عزيز يگانه؛ اين مردم عزيزند آنها را بر بام عزت جهان بنشان!

ملت ايران را به قله‌هاي پيشرفت نائل بگردان!

جوانان ما كه بهترين عالم‌اند حفظ كن! آنها را به اوج علم، ايمان و عمل صالح برسان! همه آرزوهاي نيك آنان را برآورده ساز!

موانع پيشرفت ملت ايران برطرف كن!

ملت‌هاي مظلوم نجات عنايت بفرما! بدخواهان ملت ايران را منكوب كن!

اي خداي بزرگ، اي لطيف مهربان، اي رازق كريم؛ باران رحمتت را بر ملت ايران ببار!

اي خداي بزرگ، اي كه ما را خلق كردي و خواستي كه براي توحيد و عدالت مجاهدت كنيم و ديگران را دوست داشته باشيم و به انصاف رفتار كنيم. وعده دادي اگر جهان پر از ظلم شود بشريت را تنها نخواهي گذاشت و ياور و دوست ملت‌ها و نجات بخش را خواهي فرستاد. اي خدا، دست‌ها و چشم‌ها به سوي توست. جهان پر از ظلم است. يگانه، منجي، عاشق حقيقي انسان‌ها و عدالت‌گستر واقعي امام زمان ما را برسان!

عزيز و سربلند و پيروز باشيد.


شناسه خبر: 39290  

- متن کامل سخنرانی