ثمره هاشمي در مصاحبه با سيماي فرانسوي شبکه جهاني سحر تاکيد کرد: لزوم استفاده از راهکارهاي مبتني بر عدالت و ‌مشاركت همه مردم دنيا در مديريت جهاني
چهارشنبه 25 بهمن 1391 - 08:34
فارسی | اردو | العربية | English | Français | Español

دستيار و مشاور ارشد رييس جمهور نظام هاي موجود حاكم بر مديريت جهاني را عامل اصلي وقوع بحران هاي اقتصادي دانست و تاكيد كرد: براي عبور از بحران اقتصادي بايد علاوه بر كنار گذاشتن نظام هاي فعلي، راه حل هايي متكي بر عدالت ، منافع عمومي و ‌مشاركت مردم دنيا در مديريت جهاني كه به دور از تبعيض و ظلم باشد را در مديريت جهاني مورد استفاده قراردهيم .

ثمره هاشمي در مصاحبه با سيماي فرانسوي شبکه جهاني سحر تاکيد کرد:

لزوم استفاده از راهکارهاي مبتني بر عدالت و ‌مشاركت همه مردم دنيا در مديريت جهاني

دستيار و مشاور ارشد رييس جمهور نظام هاي موجود حاكم بر مديريت جهاني را عامل اصلي وقوع بحران هاي اقتصادي دانست و تاكيد كرد: براي عبور از بحران اقتصادي بايد علاوه بر كنار گذاشتن نظام هاي فعلي، راه حل هايي متكي بر عدالت ، منافع عمومي و ‌مشاركت مردم دنيا در مديريت جهاني كه به دور از تبعيض و ظلم باشد را در مديريت جهاني مورد استفاده قراردهيم .

شناسه خبر: 38725 - 

سه‌شنبه 23 خرداد 1391 - 15:56

  -  محمدسعید نجفی مقدم

مهندس سيد مجتبي ثمره هاشمي، دستيار و مشاور ارشد رييس جمهور در گفت و گو با سيماي فرانسوي شبكه جهاني سحر در پاسخ به سوالي در خصوص موقعيت سازمان شانگهاي و نقش آن در تحولات گوناگون منطقه اي و بين المللي گفت: كشورهايي كه در يك منطقه جغرافيايي زندگي كرده و علائق مشتركي با يكديگر دارند، در موضوعات سياسي ،‌اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي نيز از يكديگر تاثير پذير هستند و لذا بايد ارتباطات تنگاتنگي با يكديگر داشته باشند تا بتوانند با همكاري و تبادل نظر نسبت به توسعه و تامين منافع مشترك خود تصميم گيري كنند.

مشاور ارشد رييس جمهور با بيان اينكه تصميمات بسيار مهمي در سازمان شانگهاي در طول 11 سال گذشته از تاسيس آن در خصوص بسياري از موضوعات منطقه اي و همكاري هاي اقتصادي، فرهنگي، سياسي و اجتماعي اتخاذ شده است، تصريح كرد: تشکيل سازماني همچون شانگهاي ميان چند كشور، موجب ايجاد يك هم افزايي ميان آنها شده و در نتيجه کشورهاي عضو امنيت و منافع مشتركي پيدا خواهند كرد و اين سازمان تبديل به يك قدرت جمعي مي شود كه مي تواند از منافع همگي آنها دفاع كند.

ثمره هاشمي حضور جمهوري اسلامي ايران را از سال 84 در اين سازمان به عنوان عضو ناظر حضوري مثبت و تاثير گذار دانست و گفت: جمهوري اسلامي ايران از سال 84 هر ساله به عنوان عضو ناظر در سازمان شانگهاي حضور داشته كه اين منافع مهمي هم براي سازمان و هم براي كشورمان داشته است.

وي در پاسخ به سوالي در خصوص راهكارهاي عبور از بحران هاي اقتصادي حال حاضر در جهان، خاطر نشان كرد: يكي از مباحث مهمي كه امروز در تمامي مجامع بين المللي و سازمان هاي منطقه اي مورد بحث قرار مي گيرد مساله بحران هاي اقتصادي است.

مشاور ارشد رييس جمهور افزود: ريشه هاي بحران اقتصادي جهان را بايد در سيستم هاي اقتصادي حاكم بر جهان جستجو كرد چرا كه حكومت ها و سازمان هاي بين المللي از جمله صندوق بين المللي پول و ترتيبات و قوانين بين المللي حاكم در بخش اقتصاد، نوع ارزهاي مسلط رايج در دنيا مانند دلار و تصميماتي كه مسئولان اقتصادي كشورهاي مهم اقتصادي در دنيا مانند آمريكا اتخاذ مي كنند مي تواند از عواملي باشد كه منجر به اين بحران عظيم شده است.

ثمره هاشمي با اشاره به اينكه دولت آمريكا پس از آنكه مقرر شد، طلا به عنوان پشتوانه دلار باشد به منظور اينكه قدرت اقتصادي خود را حفظ كند، اقدام به انجام فعاليت هاي خلاف مقررات كرده و ميليون ها دلار بدون پشتوانه چاپ و در دنيا منتشر كردند، ‌گفت: آنها در حقيقت با اين كار بسياري از منابع ملي ملت ها و دسترنج كارگران و مردم جهان را به كشور خود اختصاص دادند.

مشاور ارشد رييس جمهور ادامه داد: در حال حاضر طبق آمار رسمي نزديك به 30 هزار ميليارد دلار از اين نوع ارزهاي بدون پشتوانه در دنيا منتشر شده كه مطمئناً در اقتصاد جهاني تاثير گذار بوده است، چرا كه وقتي دلار بدون پشتوانه چاپ شود، درحقيقت دسترنج ملت هاي دنيا به جيب سرمايه سالاران آمريكايي و غربي ريخته شده و نهايتاً منجر به ايجاد بحران اقتصادي خواهد شد.

ثمره هاشمي با بيان اينكه امروز بسياري از كشورها تصور مي كنند با همين نظام موجود حاكم بر دنيا مي توان مشكلات را حل و فصل كرد در حالي كه نظام اقتصادي حاكم عامل اصلي اين بحران هاي اقتصادي بوده است، اظهار داشت: ما بايد براي حل مشكلات و بحران هاي موجود از اين نظام فعلي عبور كنيم و يكي از مهمترين مسائل مطروحه در اجلاس شانگهاي نيز ارائه راهكارهايي براي عبور از اين نظام حاكم اقتصادي بود .

دستيار ارشد رييس جمهور استفاده از ارزهاي ملي كشورها ، تبادلات تهاتري ، تاسيس بانك هاي عمران و اقتصادي در كشورهاي مختلف كه بتواند خارج از نظام موجود بين الملل با يكديگر كار كنند را از جمله راهكارهاي عبور از بحران اقتصادي برشمرد و تصريح كرد : در حال حاضر بسياري از كشورهاي عضو سازمان همكاري هاي شانگهاي بخشي از ارز خود را براي اقدامات و تبادلات اقتصادي، اختصاص مي دهند كه اين كار حركت و اقدامي مثبت است.

ثمره هاشمي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اهداف ناتو از جهت گيري به سمت شرق طي سالهاي اخير اظهار داشت : يكي از نگراني هايي كه امروز در بسياري از كشورهاي منطقه ديده مي شود ، حركت ناتو در سالهاي اخير به سمت شرق و پيگيري آن براي تاسيس پايگاه هاي موشكي و ضد موشكي در مرزهاي آسيا است .

مشاور ارشد رييس جمهور تصريح كرد : اشكال كشورهايي مانند عراق و افغانستان و ايجاد ناامني در پاكستان نشاندهنده آن است كه تصور ناتو و آمريكايي ها براي عبور از بحران هايي كه امروز در دنيا وجود دارد ، اين است كه با حركت به سمت شرق مي توانند از اين بحران عبور كنند در حالي كه اين اقدامات خود عامل وجود بحران بوده و تاثيرات منفي زيادي بر اقتصاد جهاني گذاشته است .

ثمره هاشمي تصريح كرد : قراردادي كه اخيراً آمريكايي ها به افغانستان مبني بر تاسيس دائمي پايگاه هاي خود در اين كشور تحميل كردند و جهت گيري ناتو نشان مي دهد كه آنها تصميم دارند به سمت شرق حركت كرده و تصور مي كنند كه مي توانند به اين واسطه از بحران ها عبور كنند .

مشاور ارشد رييس جمهور نگراني ناتو و آمريكا از پيشرفت روز افزون كشورهاي منطقه را از عوامل ديگر حركت آنها به سمت شرق عنوان كرد و گفت : آنها نگران هستند كه كشورهاي منطقه با پيشرفت ، فضا را براي كار و حضور آنها تنگ كنند ؛ ما امروز كشورهاي پر قدرتي در منطقه داريم كه به سرعت رشد كرده و به بازارهاي جهاني دسترسي يافته اند و موازنه تجاري آنها مثبت و داراي ذخاير فراوان ارزي هستند .

ثمره هاشمي افزود : آنها براي جلوگيري از پيشرفت كشورها و ملت ها تلاش مي كنند با تهديدات به سمت شرق حركت كرده و اين موضوع امروز در دنيا و منطقه و براي بسياري از ملت هاي طرفدار صلح ، آزادي و امنيت به عنوان يك نگراني مطرح است كه چرا آنها به مرزهاي خود قانع نبوده و همواره مي خواهند از منابع و ثروت ديگران استفاده كنند .

مشاور ارشد رييس جمهور تصريح كرد : مستكبران امروز ، وارثان برده داران سابق هستند كه هنوز انديشه آنها ، انديشه اي انساني نبوده و بر اساس آن تفكر غلط ضد انساني فكر مي كنند كه همواره خودشان را به ديگران ترجيح دهند در حالي كه اگر تفكري انساني داشته باشند درميابند كه پيشرفت ، صلح و آزادي مطلوب همگان بوده و انسان ها بايد در غم و شادي يكديگر شريك باشند .

ثمره هاشمي تاكيد كرد : حركت ناتو به سمت شرق به عنوان يك تهديد در منطقه مطرح است، اما بعيد است با توجه به بيداري ملت ها آنها بتوانند از اين گونه اقدامات به نتيجه اي برسند .

مشاور ارشد رييس جمهور در پاسخ به سوالي درخصوص ارزيابي از آينده تحولات منطقه اي و جهاني نيز گفت : آنچه مسلم است اين است كه نهايتاً تغييراتي در جهان به وقوع پيوسته و نظاماتي كه مبتني بر زور و بي عدالتي باشد داوم نخواهند آورد همان طور كه در گذشته دوام نياورده و از هم متلاشي شدند .

ثمره هاشمي با بيان اينكه امروز آثار افول نظام هاي حاكم بر جهان به وضوح مشاهده مي شود، اظهار داشت : اعتراضات سياسي – اجتماعي مردم ، حضور تعدادي از نخبگان و فرهيختگان ملت ها در صحنه ، حمايت از رهبراني كه طرفدار عدالت و حقوق مردم در دنيا هستند و نفرت از نظام موجود جهاني و سردمداران آنها در بين ملت ها نشاندهنده آن است كه بايد تغييراتي در وضع موجود جهان اتفاق بيفتد .

وي افزود : جريان ملت ها همانند رودخانه اي در حال حركت است كه هيچ كس نمي تواند در برابر آن ايستادگي كند هر چند ممكن است اين رودخانه پستي و بلندي هايي را در مسير داشته باشد اما در نهايت اين رود خروشان به پيش رفته و هر سدي را در برابر خود خواهد شكست .

مشاور ارشد رييس جمهور تصريح كرد :‌امروز اميد به آينده در بين ملت ها و اينكه در نهايت مردم جهان پيروز شده و نظامات موجود حاكم در دنيا برچيده خواهد شد بسيار زياد است و اين از سنت هاي الهي است كه حق ، عدالت و پاكي پيروز خواهد شد .

ثمره هاشمي افزود : امروز همه ملت هاي جهان به دنبال آن هستند تا جهاني پر از عدل ، صلح و آرامش برقرار كرده و نظام هاي حاكم جهاني را قبول ندارد. بنابراين آينده قطعاً در اختيار ملت ها پاكي و عدالت است .

شناسه خبر: 38725  

- مصاحبه ها