دكتر احمدي نژاد در پنجمين اجلاس حمايت از اقتصاد افغانستان؛ مشكل اصلي جهان و افغانستان ، سياست هاي توسعه طلبانه كشورهاي عضو ناتو است
سه‌شنبه 24 بهمن 1391 - 10:20
فارسی | اردو | العربية | English | Français | Español
اخبار مرتبط
اخبار برگزیده

رييس جمهور با بيان اينكه مشكلات امروز جهان و از جمله افغانستان سياست هاي توسعه طلبانه كشورهاي عضو ناتو است ، اظهار داشت : تا زماني كه اين سياست ها برقرار است ، اصلاح و رفع اساسي مشكلات جهان و منطقه بسيار مشكل خواهد بود.

دكتر احمدي نژاد در پنجمين اجلاس حمايت از اقتصاد افغانستان؛

مشكل اصلي جهان و افغانستان ، سياست هاي توسعه طلبانه كشورهاي عضو ناتو است

رييس جمهور با بيان اينكه مشكلات امروز جهان و از جمله افغانستان سياست هاي توسعه طلبانه كشورهاي عضو ناتو است ، اظهار داشت : تا زماني كه اين سياست ها برقرار است ، اصلاح و رفع اساسي مشكلات جهان و منطقه بسيار مشكل خواهد بود.

شناسه خبر: 36298 - 

دوشنبه 7 فروردين 1391 - 12:12

دكتر محمود احمدي نژاد پيش از ظهر امروز (دوشنبه) در افتتاحيه پنجمين اجلاس حمايت از اقتصاد افغانستان كه در تاجيكستان آغاز شد ، با بيان اينكه همه ما براي اظهار همدردي و كمك به ملت مظلوم افغانستان در اين اجلاس گرد آمده ايم و مسئوليت مشترك همه ما كمك به اين كشور است، گفت : كمك به ملت افغانستان در دو سطح قابل برنامه ريزي و اقدام است كه اولي كمك هاي مالي ، اعتباري،فني ، مهندسي، درماني و آموزشي است كه در نشست هاي قبلي به تصويب رسيده که ادامه و گسترش اين اقدامات در راستاي توسعه و برقراري نظم وامنيت يقيناً امري مفيد و لازم است .

رييس جمهور كشورمان با اشاره به اينكه بخش هاي قابل توجهي از تعهدات حمايتي كشورهاي مختلف در قبال افغانستان در اجلاس هاي مشابه قبلي روي زمين مانده و پيگيري چرايي عدم اجراي آنها لازم است ، افزود : خوب و ضروري است كه گزارش مستندي تهيه و منتشر شود تا مشخص نمايد كه هزينه واقعي هر اقدام عمراني در افغانستان چقدر بوده و در ازاي آن چه ميزان هزينه به حساب افغانستان و ملت هاي منطقه گذاشته شده است .

دكتر احمدي نژاد با بيان اينكه ايران همواره در كنار ملت دوست و برادر خود ، افغانستان بوده و خواهد بود و از مصوبات اجلاس هاي حمايتي از افغانستان پشتيباني كرده و سهم خود را ايفا خواهد نمود ، اظهار داشت: سوال اساسي اين است كه آيا حتي اگر اين دست كمك ها به صورت كامل محقق شود مشكلات افغانستان رفع خواهد شد .

رييس جمهور كشورمان تصريح كرد : سطح بالاتر و مهمتر كمك به ملت افغانستان شناسايي و رفع ريشه مشكلات مردم اين كشور است ؛ بايد پاسخ اين سوال را داد كه علت اين همه رنج و آوارگي ملت افغان چيست و چرا بايد مردم اين كشور در خانه خود كشته شده و يا از خانه هايشان آواره شوند ؟ چرا بايد مقدسات اين مردم مورد بي احترامي و حمله قرار گرفته و زنان و كودكان در وطن خودشان كشته شوند ؟

دكتر احمدي نژاد با تاكيد بر اينكه اوضاع تحميلي بر افغانستان تنها يكي از نمونه هاي تبعات مديريت فعلي حاكم بر جهان است كه نمونه هاي ديگر آن در عراق ، فلسطين ، آفريقا ، آمريكاي جنوبي و بخش هايي از آسيا نيز ملت ها را با بحران مواجه كرده است ، خاطر نشان كرد : پاسخ به اين سوال كه علل ريشه اي بحران افغانستان چيست ؟ نه تنها در افغانستان بلكه گره از مشكلات مبتلا به در ساير کشورهاي جهان را نيز باز خواهد كرد .

رييس جمهور كشورمان تمايل دولت هاي عضو ناتو در احياء و استمرار تسلط اين كشورها بر جهان را علت اصلي مشكلات امروز جهان و از جمله آمريكا عنوان كرد و گفت : اين دولت ها امروز آشكارا به دنبال تهاجم به شرق و مقابله با چين ، هند و روسيه به بهانه مقابله با تروريسم هستند .

دكتر احمدي نژاد حمله به افغانستان به بهانه حادثه 11 سپتامبر را يادآور شد و و افزود : آمريكايي ها پس از 10 سال اشغال و كشتار در افغانستان، وقتي فردي را كه مدعي بودند عامل حملات 11 سپتامبر بوده است را دستگير كردند نيز او را در مسير انتقال كشته و جسدش را به دريا انداختند . اما با وجود اينها نه تنها از ابعاد حضور و دخالت هاي آنها در افغانستان و پاكستان و منطقه كم نشد ، بلكه بيش از گذشته گسترش يافت و ناامني ها وسيع تر شد .

رييس جمهور كشورمان در ادامه به ارائه پيشنهاداتي براي حل مشكلات افغانستان و مشكلات مشابه در عرصه بين المللي پرداخت .

دكتر احمدي نژاد تغيير سياست هاي خصمانه دولت هاي عضو ناتو و بويژه آمريكا، عليه ملت ها را به عنوان اولين پيشنهاد خود مطرح كرد و گفت : اين تغيير يقيناً در وهله اول به نفع خود اين دولت ها خواهد بود زيرا كه احترام به حقوق ملت ها از تحقير و سلطه طلبي در آنها بهتر است .

رييس جمهور كشورمان افزود : امروز همه مي دانند که دوره امپراتوري ها به پايان رسيده و بنا به سنت هاي الهي كساني كه از تاريخ عبرت نگيرند مجازات خواهند شد .

دكتر احمدي نژاد در تشريح دومين پيشنهاد خود اظهار داشت : نيروهاي خارجي بايد در كوتاهترين زمان ممكن از افغانستان خارج شده و بدون ايجاد هيچ محدوديت و تعهدي اجازه دهند؛ دولت و ملت افغانستان ، حاكميت ملي خود را با تکيه به اراده و خواست ملت خود اعمال كنند كه در اين صورت مطمئناً معضل تروريسم و قاچاق مواد مخدر نيز خيلي سريع رو به زوال خواهد رفت .

رييس جمهور كشورمان اختصاص 25 درصد هزينه حضور نظامي نيروهاي ناتو در افغانستان و يا 5 درصد بودجه نظامي سالانه اين كشورها براي كمك به دولت افغانستان به مدت 10 سال را به عنوان پيشنهاد سوم خود ارائه كرد و اظهار داشت : بدون ترديد دولت و ملت افغانستان قادرند به خوبي كشور خود را اداره كنند و اگر اين اتفاق رخ دهد خواهيم ديد كه ملت با فرهنگ و فهميم افغانستان چگونه با اين كمك كشور خود را به سرعت ساخته و آباد خواهند كرد و يقيناً مردم كشورهاي عضو ناتو نيز اين شيوه كمك را بر حضور نظامي كشورهايشان در افغانستان ترجيح مي دهند.

دكتر احمدي نژاد در توضيح چهارمين و آخرين پيشنهاد خود با بيان اينكه شكي نيست كه جهان نيازمند نظمي جديد است كه حقوق همه ملت ها در آن محترم شمرده شده و روابط بين دولت ها و ملت ها بر پايه عدالت و محبت ، پايه ريزي شده باشد ، تصريح كرد : اين نظم جديد تنها با مشاركت و حضور همه ملت ها و دولت ها آن هم با نيت خيرخواهانه ، محقق خواهد شد .

رييس جمهور كشورمان تاكيد كرد : اين وعده خداست؛ بالاخره روزي جهان به دست مصلحان و به رهبري مصلح كل ، حضرت مهدي (عج)، با همراهي و ياري حضرت مسيح ،چنين نظمي را تجربه خواهد كرد و در آن روز ما شاهد جهاني پر از عشق ، محبت خواهيم بود که صلح جايگزين كينه و ناامني خواهد شد .

دكتر احمدي نژاد در بخش ديگري از سخنان خود افغانستان را عضوي از خانواده بزرگ جامعه بشري و با موقعيتي ممتاز و سابقه اي طولاني در عرصه فرهنگ و تمدن توصيف كرد و گفت : مردم افغانستان ، مردمي سخت كوش و پايبند به ارزشهاي الهي و انساني ، عدالت طلب ، آزادي خواه و مخالف استعمار و زياده طلبي هستند .

رييس جمهور تصريح كرد : افغانستان سرشار از استعدادهاي شگرف انساني و منابع عظيم طبيعي است كه بدون ترديد اين ملت با تكيه بر فرهنگ ، انديشه و نيروي خدادادي خود و با بهره گيري از اين استعدادها و منابع، قادرند بر مشكلات فائق آمده و آينده اي روشن را براي خود رقم زنند.



شناسه خبر: 36298  

- سفرهای خارجی