
مصاحبه با آغاز سفر به پاكستان
گزارشگر:
دربارة مهمترين محورهاي گفتگوهايتان در اين اجلاس سهجانبه توضيح بفرماييد.
رئيسجمهور:
بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم عجل لوليك الفرج والعافية والنصر واجعلنا من خير انصاره
و اعوانه والمستشهدين بين يديه
همان طور كه ميدانيد دخالت بيگانگان در امور منطقه و حضور نظامي گسترده و اقدامات نظامي آنها باعث شده كه ناامني و مشكلات شديدي در منطقة ما به خصوص در افغانستان و پاكستان به وجود بيايد.
طرحهاي فراواني هم تا حالا براي حل مسائل و ايجاد ثبات و آرامش در منطقه داده شده، منتها از آنجا كه ارادههاي فرامنطقهاي به دنبال تأمين منافع خودشان هستند و مطلق به شخصيت، منافع و موجوديت ملتهاي منطقه احترام نميگذارند، تمام اين طرحها با شكست مواجه شده است. ما از ابتدا معتقد بوديم كه مسائل منطقه راه حل منطقهاي دارد و بايد با تفاهم، گفتگو، همكاري و احترام به حقوق ، فرهنگ، استقلال و منافع ملتهاي منطقه مسائل را حل كنيم.
به ابتكار ايران دو نشست سه جانبه در تهران برگزار شده، جهتگيريها و اصول همكاريهاي سه جانبه و مباني حل مسائل منطقه مورد توافق قرار گرفت و در دو بيانيه به آنها تصريح شده است.
الان براي اجلاس سوم سه جانبه سفر ميكنيم. البته قرار بود مدتها قبل اين جلسه برگزار شود، منتها مسائلي پيش آمد و آن را به تعويق انداخت. ما همچنان معتقديم كه كشورهاي پاكستان، افغانستان و ايران داراي پيوندهاي تاريخي عميق هستند. ملتهاي منطقه بايد با هم زندگي كنند و مكمل هم باشند و به منافع همديگر احترام بگذارند. مسائلي مانند ناامني، تروريسم، مواد مخدر، اختلاف افكني دشمنان و تلاش دشمنان براي سيطره بر منطقه و پيشبرد سياستهاي استعماري از جمله مسائل مشتركي است كه بايد با كمك هم اينها را حل كنيم. پيشنهادهايي هم مطرح شده، آقاي دكتر صالحي هم زودتر به آنجا رفتهاند، اميدوارم كه در اين اجلاس بتوانيم گامهاي بلندي در جهت همبستگي منطقهاي و كمك به امنيت و صلح برداريم.