- مصاحبه با تلويزيون تله‌سور ونزوئلا (تهران)
پنج‌شنبه 23 آذر 1391 - 22:02
فارسی | اردو | العربية | English | Français | Español

-

مصاحبه با تلويزيون تله‌سور ونزوئلا (تهران)

شناسه خبر: 34362 - 

سه‌شنبه 22 آذر 1390 - 11:09

بسم الله الرحمن الرحيم

اللهم‌ عجل‌ لوليك‌ الفرج‌ والعافية والنصر واجعلنا من‌ خيرانصاره‌ و اعوانه والمستشهدين‌ بين‌ يديه‌

من صميمانه به شما، همكاران و همة بينندگان خوب برنامة شما سلام عرض مي‌كنم و براي همه سلامت، موفقيت و نشاط آرزو مي‌كنم.

گزارشگر:

نظر شما دربارة گزارش اخير آژانس بين ا‌لمللي انرژي اتمي و تلاش اتحادية اروپا و امريكا براي متهم كردن ايران به توليد سلاح هسته‌اي چيست؟

رئيس‌جمهور:

دشمني‌هاي امريكا و اروپا با ملت ما امر تازه‌اي نيست. آنها معمولاً با هر دولت و ملت مستقل و آزاديخواهي مخالف هستند و اين مخالفت را به بهانه‌هاي گوناگون نشان مي‌دهند. بيش از 32 سال است كه با ملت ما مخالفت مي‌كنند.

خيلي روشن است كه گزارش آژانس گزارشي كاملاً سياسي است. هيچ سند و نشانه‌اي ارائه نمي‌دهند، همين‌طور بدون دليل متهم مي‌كنند. در صورتي كه ما بارها گفته‌ايم نياز به بمب اتم نداريم. جالب اين است كه كساني ما را متهم مي‌كنند كه خودشان بمب اتم دارند و بارها از آن عليه ديگران استفاده كرده‌اند.

اين يك موضوع سياسي است. البته ما از اين كه اين كشورها به جاي همكاري، در نقطة مقابل ما قرار دارند، خوشحال نيستيم، اما نگران هم نيستيم. اينها اكثراً كساني هستند كه دورة سياه استعمار را مديريت كردند؛ همان كساني كه مردم بومي امريكا را نابود كردند تا بر آنها مسلط شوند. امروز هم به طور سيستماتيك و سازمان‌يافته ثروت ملت‌ها را غارت مي‌كنند.

بنابراين ما از موضع‌گيري اين كشورها نگران نيستيم. اين گزارش آژانس ارزش حقوقي ندارد. خود مدير كل هم مي‌داند كه يك گزارش سياسي است.

گزارشگر:

به نظر مي‌رسد كه گزارش آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بسترسازي قانوني براي اعمال نوع ديگري از تهاجمات و تحريم‌هاي يك‌جانبة امريكا و اتحاديه اروپا عليه ايران و تهديدي براي صادرات نفت ايران است.

رئيس‌جمهور:

نظام سلطه بعد از جنگ جهاني دوم مجموعه‌اي از سازماندهي‌ها براي پيشبرد اهداف سلطه‌گرانة خود ايجاد كرده كه از اين سازماندهي‌ها استفاده مي‌كند. آنها خيلي علاقه دارند ايران را تحت فشار قرار دهند، از همة امكانات خود هم استفاده مي‌كنند. ولي مي‌بينيد كه آنها دائم تضعيف مي‌شوند و ايران قوي مي‌شود.

بله، اين گزارش‌ها در واقع توجيه و زمينه‌اي براي فشارهاي بيشتر است، ولي ملت ما ياد گرفته است كه چگونه در مقابل اين فشارها بايستد.

البته ما متأسفيم كه اين كشورها نمي‌فهمند چگونه با ملت‌ها تعامل كنند. آنها با ملت‌هاي بزرگ بي‌ادبانه صحبت و توهين مي‌كنند كه نشانة عصبانيت آنهاست. عصبانيت هم نشانة ضعف است، نه قوت.

آنها آرزو دارند كه روزي جريان نفت ايران را ببندند يا اين نفت را در اختيار خود بگيرند، ولي به اين آرزو نخواهند رسيد.

آنها آرزو دارند كه به ايران ضربه بزنند، ولي چنين فرصتي در اختيارشان قرار نخواهد گرفت. خود آنها هم از شرايط منطقه و توانمندي‌هاي ايران آگاه هستند. فكر نمي‌كنم كسي پيدا شود كه جرئت داشته باشد فرمان حملة نظامي به ايران بدهد. بيشتر بحث فشار سياسي و رواني است.

البته آنها عصباني‌اند و آرزو دارند كه ايران را محو كنند، همان‌طور كه دوست دارند نيكاراگوئه يا ونزوئلا يا هر دولت مستقلي ديگري را حذف كنند، اما فكر مي‌كنم ضعيف‌تر از آن هستند كه بتوانند اين كارها را انجام دهند.

گزارشگر:

با توجه به موفقيت ايران در دستيابي به هواپيماي بسيار پيشرفته و سرّي بدون سرنشين امريكا، نظر شما دربارة ادعاي امريكا مبني بر اين كه ايران قادر نيست اين هواپيما را مهندسي معكوس كند، چيست؟

رئيس‌جمهور:

شايد امريكايي‌ها خودشان تصميم گرفتند اين هواپيما را به ما هديه كنند! فعلاً اين هواپيما در اختيار ماست. بالاخره همان كساني كه توانستند اين هواپيما را در اختيار بگيرند، حتماً مي‌توانند سيستم‌هاي آن را تجزيه و تحليل و مهندسي معكوس كنند.

ضمن اين كه سيستم‌هاي هواپيمايي ايران دست‌كمي از سيستم اين هواپيما ندارد. ما در زمينة هواپيماهاي بدون سرنشين و كنترل از راه دور، پيشرفت‌هاي زيادي كرده‌ايم. در هر حال، فعلاً اين هواپيما در دست ماست.

گزارشگر:

امريكايي‌ها معتقدند كه فناوري پيچيدة اين هواپيما، كاربردي براي ايران ندارد، اما براي روسيه و چين كاربرد دارد.

رئيس‌جمهور:

امريكايي‌ها نظرات زيادي مي‌دهند. اگر آنها با اين حرف كه ايراني‌ها نمي‌توانند از آن استفاده كنند، خوشحال مي‌شوند، اجازه دهيد خوشحال باشند. دنيا كه به آخر نرسيده است، حتماً به زودي با توانمندي‌هاي بيشتر ايران آشنا خواهند شد.

گزارشگر:

نظر شما دربارة وضعيت كشورهاي منطقه به خصوص سوريه چيست؟

رئيس‌جمهور:

موضوع سوريه را بايد از جهات مختلف مورد بررسي قرار دهيم. عدالت، آزادي و احترام حق همة ملت‌ها در همه جاي دنياست و هم براي مردم امريكا و اروپا لازم است و هم مردم آسيا و افريقا؛ اما نحوة دستيابي به آن مهم است. دولت‌ها و ملت‌ها بايد با كمك هم آن را محقق كنند. آزادي و عدالت يك آرمان جهاني و انساني است.

مشكلي كه در منطقه داريم، دخالت‌هاي گستردة بيگانگان، به خصوص امريكا و متحدين امريكاست، كه اين دخالت در جهت توسعه سلطة امريكا بر خاورميانه و نجات رژيم صهيونيستي است.

آنها مي‌خواهند جبهة مقاومت در برابر رژيم صهيونيستي را بشكنند، به همين دليل سعي مي‌كنند درگيري و جنگ داخلي ايجاد كنند و فشارهاي خارجي وارد كنند و اجازه ندهند دولت و ملت سوريه مسائل خود را با هم پيش ببرند.

الان به طور گسترده و قاچاقي سلاح وارد سوريه مي‌كنند و از بيرون هم به اين كشور فشار مي‌آورند.

هدف همة اينها تسلط بر منطقه است و دلشان براي ملت‌هاي منطقه نسوخته است. امريكا و متحدانش به دروغ مي‌گويند كه مخالف ديكتاتوري هستند. ما كشورهايي در منطقه داريم كه در تاريخ‌شان حتي يك انتخابات هم نداشته‌اند، اما رابطة بسيار خوبي با امريكا دارند و مورد حمايت اين قدرت هستند.

ما چطور مي‌توانيم از امريكايي كه ده‌ها كودتا عليه ملت‌هاي امريكاي جنوبي راه انداخته و ديكتاتوري‌هاي خشن را بر مردم امريكاي جنوبي و ساير نقاط دنيا تحمل كرده، بپذيريم كه طرفدار آزادي شده است.

اينها براي نجات اقتصاد خود جنگ راه مي‌اندازند، بزرگ‌ترين صادر كنندة سلاح در دنيا، امريكا و متحدانش هستند؛ آيا اين سلاح‌ها براي صلح و آزادي است؟ اين كشورها سال‌هاي طولاني خاورميانه را غارت كردند، اما ملت‌ها بيدار شده‌اند و مي‌خواهند در مقابل آنها بايستند؛ لذا چهرة خود را عوض كرده‌اند و مي‌خواهند با ماسك دموكراسي و آزادي وارد شوند.

واقعاً اگر دولت امريكا طرفدار آزادي است، اول اين آزادي را به مردم خود امريكا بدهد. ديكتاتوري بسيار پيچيده‌اي در امريكاي شمالي حاكم است. دو حزب صد سال بر اين كشور حاكم‌اند. آيا كل 300 ميليون نفر مردم امريكا در اين دو حزب جا مي‌شوند؟ هيچ فرصتي براي انسان‌هاي مستقل نيست. اين دو حزب هم در سياست‌هاي جهاني كاملاً هماهنگ عمل مي‌كنند. معلوم است كه از يك نقطه هدايت مي‌شوند.

بوش به خاورميانه حمله مي‌كند و شكست مي‌خورد، اوباما هم براي جبران آن شكست همان سياست‌ها را ادامه مي‌دهد. پس اين دو حزب در ظاهر دو حزب‌اند، اما در واقع يك حزب‌اند.

ما چگونه مي‌توانيم بپذيريم كه دولت امريكا طرفدار دموكراسي و آزادي شده است؟ اين بيشتر به يك شوخي زشت شبيه است. قدرت‌هاي سلطه به عراق و افغانستان حملة نظامي كردند كه بر خاورميانه مسلط بشوند، اما در آنجا شكست خوردند. معلوم بود كه ملت‌هاي منطقه به دنبال تغييرات هستند، لذا تلاش مي‌كنند كه اين تغييرات را مديريت كنند.

آنها احساس كردند كه ملت‌هاي منطقه به شدت مخالف سلطة آنها هستند و تحركات وسيعي در بين ملت‌ها براي ايجاد تغيير هست؛ لذا تلاش مي‌كنند كه اين تحولات را به نفع خود مديريت كنند.

آقاي مبارك از دوستان تاريخي امريكا بود، اما اوباما به او تلفن مي‌زند و مي‌گويد برو! يعني اين كه دولت امريكا طرفدار ملت مصر شده است؟ به چه دليل؟ نشانة آن چيست؟ سياست‌هاي استعماري امريكا كه تغيير نكرده است، فقط مهره‌ها و شعارها عوض شده است؛ والا در افغانستان و عراق چه مي‌كنند. در عراق به شدت مخالفت حاكميت آراي مردم بودند و همة تلاش خود را كردند كه اكثريت حاكم نشود، اما شكست خوردند. آنها به دنبال سلطة مجدد بر خاورميانه و تمام دنيا هستند. ممكن است در كوتاه‌مدت پيش‌روي‌هايي هم داشته باشند، اما به زودي خواهند فهميد كه در اشتباه هستند. ملت‌هاي منطقه اين را نمي‌پذيرند. سلطة امريكايي‌ها، سلطة عناصر وابسته به امريكاست.

گزارشگر:

نخست‌وزير رژيم صهيونيستي در سخناني غيرمنطقي ايران و ونزوئلا را به تروريسم متهم كرده است؛ نظر شما چيست؟

رئيس‌جمهور:

صهيونيست‌ها اگر چنين حرف‌هايي نزنند، چه بگويند؟ عده‌اي اشغالگر و آدمكش كه اساس تشكيل دولت آنها كشتار مردم، اشغال سرزمين و آواره كردن مردم و ترور بوده است، چه بايد بگويند؟ طبيعي است كه بايد همة دولت‌ها و ملت‌هاي آزاد را متهم كنند. دزدهاي حرفه‌اي هميشه فرياد «آي دزد» سر مي‌دهند.

صهيونيست‌ها ريشة تمام جنگ‌هاي بين‌المللي هستند. همين امروز هم همة ملت‌ها را تهديد مي‌كنند. بارها ايران را تهديد كرده‌اند. همين يك ماه پيش مسئولين رسمي اين رژيم يك هفته ايران را تهديد مي‌كردند.

آنها به دنبال سلطه بر تمام جهان هستند و با هر مانعي كه برخورد كنند، آنها را متهم مي‌كنند. امروز هم شعارشان دموكراسي، حقوق بشر و مخالفت با تروريسم است.

من داستان 11 سپتامبر را يادآوري مي‌كنم. چه كساني آن حادثه را ايجاد كردند؟ امريكايي‌ها گفتند آقايي بود كه اخيراً او را كشتند. آن آقا و پدرش كه شريك تجاري آقاي بوش بودند. پس چه كساني تروريسم را ايجاد مي‌كنند؟

بعد به افغانستان و عراق حمله كردند و گفتند مي‌خواهيم تروريسم را از بين ببريم. از روزي كه آنها آمدند حجم گروه‌ها و عمليات تروريستي صدها برابر شده است. وقتي در منطقة ما نبودند، عمليات تروريستي خيلي كم انجام مي‌شد، اما از زماني كه آنها آمدند روزانه ده‌ها عمليات انجام مي‌شود و در عراق، افغانستان و پاكستان تقريباً هر روز عمليات تروريستي رخ مي‌دهد.

چه كساني تروريسم را ترويج مي‌كنند؟ تروريست‌هايي در جنوب شرق ايران داشتيم كه مردم بي‌گناه را مي كشتند. نيروهاي امنيتي ما آنها را دستگير كردند. اعتراف كردند كه مورد حمايت نيروهاي امريكايي بودند، فيلم‌ها و تصاوير آن هم موجود است.

چه كسي نياز به ترور دارد؟ كسي كه منطق ندارد و منفور است. الان در دنيا چه كسي منفور است؟ رئيس رژيم صهيونيستي يا آقاي چاوز؟ آقاي چاوز در همه جاي دنيا محبوب است و همه او را دوست دارند. او چه نيازي به ترور دارد؟ او منطق و فرهنگ دارد. كساني به ترور نياز دارند كه فاقد فرهنگ و منطق‌اند. تاريخ هم بي فرهنگ‌تر و بي‌منطق‌تر از صهيونيست‌ها به خود نديده است.

صهيونيست‌ها فلسفة وجودي‌شان را از دست داده‌اند، لذا همة انسان‌هاي آزادي‌خواه را متهم مي‌كنند، چون اگر آزادي حقيقي بيايد، جايي براي صهيونيست‌ها نيست. در هر جاي دنيا انتخابات آزاد برگزار مي شود، مخالفين امريكا و صهيونيست‌ها رأي مي‌آورند. اينها كه نيازي به ترور ندارند، چون رأي مردم را دارند. كساني نياز به ترور دارند كه در دنيا منفور هستند.

گزارشگر:

نظر شما دربارة حمله به سفارت بريتانيا در تهران چيست؟

رئيس‌جمهور:

مسئولين وزارت خارجه موضع ايران را اعلام كردند و مسئولين امنيتي ما نيز مشغول بررسي اين حادثه هستند. اين حادثه ربطي به دولت و ملت ايران ندارد.

گزارشگر:

ايران در اقدامي بشردوستانه، سه جوان امريكايي را كه به طور غيرقانوني وارد مرزهاي ايران شده بودند، آزاد كرد.

رئيس‌جمهور:

ملت ايران همين گونه است؛ ملتي با فرهنگ و تمدن است. ما با مردم امريكا مشكلي نداريم، آنها هم با ما مشكلي ندارند. مشكل بخشي از حاكمان امريكا هستند. برادر عزيزم، آقاي چاوز، خواستند كه اين سه نفر آزاد شوند، البته كسان ديگري هم چنين تقاضايي داشتند، اما نظر آقاي چاوز بسيار مؤثر بود. مطمئن هستم اگر اين افراد در اختيار آقاي چاوز هم بودند، ايشان با آنها انساني برخورد و آنها را آزاد مي‌كرد.

گزارشگر:

آيا اقدام متقابلي از سوي امريكا در آزادي شهروندان ايراني كه در آن كشور زنداني هستند، صورت گرفته است؟

رئيس‌جمهور:

انتظار عمومي اين بود كه دولت امريكا هم گامي در اين زمينه بردارد و اقدامي انساني انجام دهد. البته ما هنوز از اين كه كاري انساني انجام دهند، كاملاً مأيوس نيستيم، اما با توجه به فرهنگ دولت امريكا و سابقة استعماري آنها، اميدي هم نداريم.

ما فكر مي‌كنيم براي آقاي اوباما سخت است كه بتواند كاري انساني انجام دهد. اگر خودش هم بخواهد، كه الان بعيد مي‌دانم بخواهد، در محاصرة صهيونيست‌هاي جهانخوار است. حيات آنها در جنگ، درگيري و و آدمكشي است. در شصت و چند سالي كه بر فلسطين مسلط هستند و آن را اشغال كرده‌اند، حتي يك اقدام انساني از آنها ديده نشده است. از كساني كه خانه‌هاي مردم را روي سرشان خراب مي‌كنند، نمي‌توان انتظار اقدام انساني داشت.

دولت امريكا كه مدعي دفاع از حقوق انسان‌ها و دموكراسي و آزادي است، بايد نشانه‌اي ارائه دهد. البته ما مأيوس نيستيم، اما اميدي هم نداريم.

گزارشگر:

از نظر شما، سرنوشت نظام سرمايه‌داري به كجا مي‌انجامد؟

رئيس‌جمهور:

ماركسيسم به تاريخ پيوست. ماركيست‌ها در عمل شكست خوردند، چون نتوانستند سعادت بشر را تأمين كنند. نظام سرمايه‌داري هم در عمل شكست خورده است. من نمي‌گويم اين تحركاتي كه الان در امريكا انجام مي‌شود، منجر به فروپاشي نظام سرمايه‌داري خواهد شد. به طور كوتاه مدت ممكن است بتوانند تحركات مردمي را مهار كنند، اما اينها نشانه‌هاي ترك‌هاي اساسي در ساختار نظام سرمايه‌داري است و ان‌شاءالله در آيندة نزديك فرو خواهد ريخت.

جنگ‌طلبي و توسعه‌طلبي دولت امريكا و متهم كردن اين و آن هم آنها را نجات نخواهد داد، براي اين كه ذات نظام سرمايه‌داري در نقطة مقابل انسانيت انسان و عدالت و آزادي حقيقي است. جايي كه عدالت نباشد، آزادي چه معنايي دارد.

در امريكا سرمايه‌داران چقدر در سياست مؤثرند، مردم معمولي و فقير چقدر در سياست مؤثرند؟ معلوم است كه مردم عادي، حتي اگر 99 درصد باشند، تأثيري ندارند. اقليتي تصميم مي‌گيرند و اكثر مردم مجبورند از بين گزينه‌هايي كه آن اقليت معرفي كنند انتخاب كنند. پس آزادي چه معنايي دارد؟ جايي كه عدالت نيست آزادي نيست؛ و جايي كه آزادي نباشد، عدالت حاكم نمي شود. حتي مسئولين امريكا نمي‌توانند ادعا كنند كه نظام امريكا عادلانه است؟ چنين ادعايي نمي‌توانند بكنند. نظام سرمايه‌داري در پايان راه است. هر هنري داشته عرضه كرده است. ديگر نه انديشة جديدي است، نه نوآوري و اميدي است.

روشن است كه دنيا نيازمند يك سيستم، نظم و انديشة جديد است؛ انديشه و نظمي كه در ذات خود عدالت و آزادي را داشته باشد و واقعاً به همة انسان‌ها و ملت‌ها احترام بگذارد و پاية آن بر دوستي و محبت انسان‌ها باشد.

نظام سرمايه‌داري مبتني بر تنازع براي بقاست. اين يعني عدم عدالت، محو آزادي، كينه و جنگ؛ در حالي كه ما نيازمند انديشه و نظمي هستيم كه پاية آن بر دوستي و احترام به انسان‌ها باشد، و اين مستلزم مشاركت همگاني، با همفكري و همدلي است. نمي‌شود دو حزبي كه حداكثر ده هزار عضو مؤثر دارند، بر دنيا حكومت كنند؛ در حالي كه زمين 7 ميليارد نفر جمعيت دارد.

عدالت و آزادي زماني برپا مي‌شود كه همه مشاركت كنند، در حالي كه همديگر را دوست دارند. من مطمئن هستم همة آزادي‌خواهان و عدالت‌طلبان واقعي عاشق مردم‌اند. انقلابي بزرگ، سيمون بوليوار، عاشق مردم بود. خود را فداي مردم كرد، اما سرمايه‌داران مردم را فداي خود مي‌كنند. اينها خيلي با هم فاصله دارند. در ايران ما امام خميني (ره) را داريم كه عاشق همة انسان‌ها بود.

امروز راه عشق، عدالت و آزادي راه همة ملت‌هاست. در تمام دنيا ملت‌ها به دنبال اين حقايق‌اند. شما ببينيد امروز در امريكاي لاتين، ونزوئلا، اكوادر، برزيل، پرو، كوبا و... چه خبر است. ملت‌ها به دنبال عدالت، آزادي و محبت هستند؛ همچنين در ايران، خاورميانه، آسيا و حتي در امريكا و اروپا همه به دنبال ارزش‌هاي انساني هستند، اما نظام سلطه و سرمايه‌داري مانع است، كه اين مانع هم در حال فروپاشي است.

من در پايان، مجدداً سلامي صميمانه به همة ملت‌هاي امريكاي جنوبي و همة كساني كه اين برنامه را مي‌ببينند مي‌كنم و خدمت ملت‌ها عرض مي‌كنم كه تحقق آزادي و عدالت نيازمند عزم عمومي است. بشر چند هزار سال دنبال اينها بوده و پيامبران و مصلحان براي اين هدف مجاهدت كرده‌اند.

نظام سرمايه‌داري و استعمارگران جولان مي‌دهند و سر و صدا مي‌كنند، اما سرنوشت محتوم آنها رفتن و سرنوشت محتوم بشريت، عدالت، آزادي، عشق و محبت است. البته تحقق اين امر نيازمند استقرار يك نظم عادلانه در تمام جهان و حاكمان صالح و عادل و آزادي‌خواه است.

روند عمومي جهان به نفع ملت‌ها و عدالت است. ان‌شاءالله به همت ملت‌ها و دولت‌هاي آزادي‌خواه به زودي نظام سرمايه‌داري برچيده خواهد شد و نظام انساني، آزاد و عادلانه و مهربان حاكم خواهد شد.

من براي همة ملت‌ها، به خصوص ملت‌هاي امريكاي لاتين و رهبران عزيزي چون چاوز، آن قهرمان بزرگ و مرد آزادي‌خواه، فيدل كاسترو، همة انقلابيون و رهبران بزرگ امريكاي لاتين، كه امروز پرچمدار عدالت و آزادي در جهان هستند، سلامتي، موفقيت، عزت و پيروزي مسئلت دارم.

يادمان باشد، خدا يار ملت‌ها، عدالت و آزادي است و خدا و ملت‌ها پيروزند.



شناسه خبر: 34362  

- مصاحبه ها

, متن کامل مصاحبه ها