رييس جمهوردر ديدار مديران استان زنجان تاكيد كرد؛ تدوين الگوي برنامه ريزي بومي با اتكاء بر فرهنگ و توانمندي هاي بومي
پنج‌شنبه 23 آذر 1391 - 21:38
فارسی | اردو | العربية | English | Français | Español
اخبار برگزیده

 رييس جمهور با تأكيد بر اينكه تبعيت از الگوي برنامه‌ريزي ساير كشورها نمي‌تواند كشورمان را به پيشرفت و سازندگي مطلوب برساند، اظهار داشت: بايد الگوي برنامه‌ريزي بومي خود را با توجه به فرهنگ و اتكاء بر توانمندي‌هاي بومي و تجربيات تاريخي تدوين كرده و بر همان اساس حركت كنيم.

رييس جمهوردر ديدار مديران استان زنجان تاكيد كرد؛

تدوين الگوي برنامه ريزي بومي با اتكاء بر فرهنگ و توانمندي هاي بومي

 رييس جمهور با تأكيد بر اينكه تبعيت از الگوي برنامه‌ريزي ساير كشورها نمي‌تواند كشورمان را به پيشرفت و سازندگي مطلوب برساند، اظهار داشت: بايد الگوي برنامه‌ريزي بومي خود را با توجه به فرهنگ و اتكاء بر توانمندي‌هاي بومي و تجربيات تاريخي تدوين كرده و بر همان اساس حركت كنيم.

شناسه خبر: 25575 - 

چهارشنبه 3 آذر 1389 - 10:46

دكتر محمود احمدي نژاد صبح امروز در ديدار مديران استان زنجان با قدرداني از خدمات آنان در خدمت‌رساني به مردم و تلاش براي پيشرفت استان، به تفاوت ماهيت، هويت و رفتار مسؤولين در نظام مبتني بر ولايت و امامت با ساير حكومت‌هاي سياسي اشاره كرد و گفت: در ساير سيستم‌هاي حكومتي، مديريت فرصتي براي برخورداري مادي و برتري‌جويي اجتماعي است درحالي كه در نظام اسلامي، مديريت فرصتي براي خدمتگزاري محسوب مي‌شود و به لحاظ اجتماعي هم خدمتگزاري به مردم بالاترين ارزش و اعتبار است.

رييس جمهور تصريح كرد: مسؤولان به اندازه‌اي مدير هستند كه خادم مردم باشند. بايد توجه داشت كه عناوين حكومتي به هيچ عنوان به معناي برتري اجتماعي و تفوق بر ديگران نيست و مديران مستخدم مردم هستند.

دكتر احمدي نژاد با اشاره به اينكه در نظام امامت و ولايت رابطه حكومت و مردم براساس عشق و محبت است، اظهار داشت: در نظام اسلامي كينه معنا ندارد و حفظ كرامت انسان‌ها كاري ولايي و متعلق به پيامبر و آل پيامبر به‌شمار مي‌رود.

رييس جمهور با تأكيد بر حرمت بيت‌المال گفت: در بيت‌المال همه 75 ميليون نفر سهم دارند، از اين‌رو ضرورت دارد در استفاده از آن مراقبت زيادي اعمال شود.

دكتر احمدي نژاد با تأكيد بر اينكه در نظام اسلامي با كمترين هزينه مي‌توان بهترين خدمات را ارايه كرد، اظهار داشت: براي اعمال مديريت لزوماً نبايد ساختمان‌ها و تجهيزات ويژه‌اي را در اختيار داشت، بلكه مي‌توان با هزينه‌هاي اندك نيز خدمات بيشتري را به مردم ارايه كرد.

دكتر احمدي نژاد هدف اصلي حكومت اسلامي را خدمت‌رساني دانست و گفت: در نظام اسلامي همه عناصر و مسؤولين بايد در مسير خدمت‌رساني قرار بگيرند.

رييس جمهور با تأكيد بر ضرورت توجه به محرومين تصريح كرد: شرف و حيثيت مسؤولين در نظام اسلامي در خدمت به محرومين است، اگرچه هدف متعالي اين است كه محروميت‌ها به‌طور كلي ريشه‌كن شود اما تا زماني كه محروم وجود داشته باشد، خدمت به آنان موضوعي آرماني و انقلابي است و بسياري از مشكلات محرومين را مي‌توان با برخي صرفه‌جويي‌ها و امكانات موجود برطرف كرد.

دكتر احمدي نژاد خاطرنشان كرد: اگرچه رسيدگي به امور كلان و سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگ مهم است و بايد با سرعت ادامه يابد، اما نبايد به اين معنا باشد كه مشكلات محرومين و آحاد مردم در نظر مسؤولان كوچك به حساب بيايد. لذا بايد رسيدگي به امور جزيي مردم در كنار پيگيري امور كلان مورد توجه قرار گيرد.

رييس جمهور تصريح كرد: همه مردم عزيز و محترم هستند و بايد بر رفع مشكلات آنان اهتمام ورزيد.

رييس جمهور با تأكيد بر اصلاح ساختار مديريتي اظهار داشت: انتظار مي‌رود در استان زنجان كه از پايگاه‌هاي اصيل اسلام ناب و اسلام علوي است، ساختار مديريتي به الگو و نمونه‌اي براي سراسر كشور تبديل شود.

دكتر احمدي نژاد با اشاره به همدلي و مشاركت مسؤولين استان زنجان در ساختن و آباداني استان گفت: مسؤولين بايد توجه داشته باشند كه همگي يك هدف را دنبال مي‌كنند و تقسيم كار و مسؤوليت‌ها نبايد خللي در تحقق اين هدف به‌وجود آورد.

رييس جمهور ضرورت پيگيري الگوهاي مديريتي بومي را در نظام اسلامي مورد تأكيد قرار داد و افزود: اينكه به‌رغم سرمايه‌گذاري‌هاي زياد و افزايش سرعت پيشرفت همچنان بعضي از مشكلات كشورمان برطرف نشده است به‌خاطر آن است كه بر ريلي حركت مي‌كنيم كه ديگران آن را براي كشورمان ترسيم كرده‌اند و پيشرفت و سازندگي را مبتني بر فرهنگ و توانمندي‌هاي بومي خود تنظيم نكرده‌ايم.

دكتر احمدي نژاد ادامه داد: الگوي برنامه‌ريزي‌هاي نظام سرمايه‌داري، سكولار و استعماري است، لذا چنين نظامي نمي‌تواند نظام اسلامي را در مسير پيشرفت و تعالي به سعادت برساند.

رييس جمهور بر لزوم اصلاح نظام برنامه‌ريزي به منظور افزايش و بهبود سرعت پيشرفت كشور تأكيد كرد و گفت: در اصلاح نظام برنامه‌ريزي ابتدا بايد موضوع فرهنگ را مورد توجه قرار داد. به‌طور مثال اگر پيشرفت استان زنجان موجب تقويت فرهنگ ايراني – اسلامي نشود، نتيجه‌اي جز شكست نخواهد داشت و موجب متلاشي شدن روابط اجتماعي و تضعيف ارزش‌جامعه خواهد شد.

دكتر احمدي نژاد تصريح كرد: هر اقدامي كه در كشور صورت مي‌گيرد بايد به آثار فرهنگي آن توجه داشت و فعاليت‌ها حتي در عرصه عمراني و اقتصاد بايد به‌گونه‌اي طراحي شود كه آثار متعالي فرهنگي در جامعه ايجاد كند.

رييس جمهور اتكاء به استعدادها و توانمندي‌هاي بومي را مورد تأكيد قرار داد و گفت: همه برنامه‌ريزي‌هاي كشور بايد بر مبناي امكانات و ظرفيت‌هاي داخلي باشد و اگر از دستاوردهاي ديگران نيز استفاده مي‌شود بايد اين دستاوردها در خدمت داشته‌هاي تاريخي خودمان قرار بگيرد.

دكتر احمدي نژاد افزود: علت افزايش قيمت تمام‌شده كالا اين است كه بر مبناي استعدادهاي بومي توليد صورت نمي‌گيرد.

رييس جمهور گفت: برنامه‌ريزي اسلامي به معناي استفاده از ظرفيت‌هاي فرهنگي و توانمندي‌هاي بومي و تجربيات تاريخي كشورمان است. در فرهنگ ايران فعاليت‌هاي اجتماعي مانند طبابت مقدس بوده و اسباب و ابزاري براي درآمد اقتصادي به‌شمار نمي‌رود.

دكتر احمدي نژاد ادامه داد: اگر مسؤولي از صميم قلب احساس خادمي و نوكري مردم را داشته باشد، بي‌ترديد در مسؤوليت خود موفق خواهد بود.

وي تصريح كرد: مسؤولين بايد از فرصت مديريت در نظام اسلامي كه حاصل مجاهدت اولياء و صالحان در طول تاريخ است به بهترين شكل ممكن استفاده كرده و براي فراهم كردن مقدمات جهاني شدن تلاش كنند.

رييس جمهور تصريح كرد: مديران و مسوؤلين بايد توجه داشته باشند كه در عزتمندترين دوره تاريخي ملت ايران مسؤول بودن توفيق بزرگي است كه بايد از ثانيه‌هاي آن در راستاي خدمت استفاده كرد.

شناسه خبر: 25575  

- سفرهای استانی دور سوم