رييس جمهور: فردوسي هويت ايران را زنده كرد
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1392 - 17:59

رييس‌جمهور گفت: فردوسي هويت ايران را زنده كرد و حقايق توحيد را به زبان ساده، اما عميق به نثر كشيد.

رييس جمهور:

فردوسي هويت ايران را زنده كرد

رييس‌جمهور گفت: فردوسي هويت ايران را زنده كرد و حقايق توحيد را به زبان ساده، اما عميق به نثر كشيد.

شناسه خبر: 21827 - 

پنج‌شنبه 23 ارديبهشت 1389 - 21:26

دكتر محمود احمدي‌نژاد كه عصر امروز در مراسم بزرگداشت استاد طوس، حكيم ابوالقاسم فردوسي كه با عنوان شبي با شاهنامه در محل موزه ملي ايران برگزار شد سخن مي‌گفت، اظهار داشت: حكيم فردوسي بزرگترين و مهم‌ترين ضرورت تاريخ را به درستي تشخيص داد و با احياء هويت ايراني كه همان هويت يگانه‌پرستي و عدالت‌خواهي است، سد محكمي در برابر جريان انحراف ايجاد كرد.

وي افزود: كاري كه فردوسي كرد، برپا داشتن پرچم انسانيت در برابر خوي جاهلي بود كه به نام انسانيت تبليغ مي‌شد.

دكتر احمدي‌نژاد با بيان اينكه فردوسي همچنان مظلوم است، گفت: امروزه جلساتي تشكيل مي‌شود تا اثبات شود كه فردوسي مسلمان بوده، در حالي كه فردوسي فردي موحد و احياگر عدالت‌خواهي و توحيد بوده است.

رييس‌جمهور ادامه داد: فردوسي همه حقايق توحيدي را در قالب ابياتي ساده، پرجاذبه، مردمي و البته بسيار عميق به نظم كشيد، ما امروز بسياري از جلسات را برگزار مي‌كنيم تا بيان كنيم، فردوسي عدالتخواه بوده است.

رييس‌جمهور ادامه داد: يگانه‌پرستي جزء تحت يك آرمان و يك قائده و يك زندگي محقق نخواهد شد، اگر هر كسي مرزي را براي خود اختيار كند و در آن قانون‌هاي خود را بخواهد اجرايي كند، عدالت محقق نخواهد شد، چرا كه شكوفايي حقيقي بر پايه عدالت است.

رييس‌جمهور افزود: ملت ايران تنها ملتي است كه در طول تاريخ پرچمدار عدالت و آزادي خواهي بوده است، باور ما اين است براي تحقق جهان‌شمولي انسان، ملت ايران ماموريت بسيار بزرگ و تاريخي را برعهده دارد.

رييس قوه مجريه تصريح كرد: باور ما اين است خداي متعال برپايي آزادي را در جهان بر دوش ملت ايران قرار داده است، چرا كه ملت ايران يگانه مجموعه‌اي بوده است كه ظرفيت دريافت اين اصول و حاكم كردن آن بر جهان را داشته است

رييس جمهور ادامه داد: در دوران امپراطوري بزرگ ايران ما شاهدي نداريم كه بيان كند آن امپراطوري بر پايه زور برپا شده است. بلكه شواهدي وجود دارد كه اقوام گوناگون براي بهره‌مندي از فرهنگ ملت ايران به دايره امپراطوري ايرانيان ‌پيوسته‌اند.

دكتر احمدي‌نژاد تصريح كرد: فردوسي احياء‌گر توحيد و عدالتخواهي است، چرا كه مرزها را به دقت و هر چه تمام‌تر ترسيم‌ كرد، به عبارت ديگر مي‌توان گفت، فردوسي بيداري تاريخي آفريد.

رييس‌جمهور در ادامه سخنان خود گفت: متاسفانه برخي‌ها به دنبال تقابل بين اسلام و ايران هستند كه تمام اين كارها انحرافي است، امروز هيچ ظرفي در عالم به استعداد ظرفيت ملت ايران براي بازتابي ارزش‌ها انساني و الهي وجود ندارد و در طول تاريخ ملت ايران همواره در راه آزادي و عدالتخواهي گام برداشته است.

دكتر احمدي‌نژاد گفت: كدام استعداد مي‌تواند متجلي ارزش‌ها در جهان باشد و از سوي ديگر بتواند با قدرت آن را مديريت كند.

رييس‌جمهور تصريح كرد: تا زماني كه ايران باشد، ظالمان و بيدادگران و انسان‌ هاي آدم كش‌جايي براي عرض اندام نخواهند داشت، فرهنگ پرجاذبه ايران به محض اينكه شكوفا شود به سرعت همه جهان را فرا خواهد گرفت، آن هم بدون جنگ و خون‌ريزي.

دكتر احمدي‌نژاد تاكيد كرد: اگر منطق ملت ايران به گوش انسان‌هاي آزاده جهان برسد به سرعت اين منطق را خواهند پذيرفت و تسليم ملت ايران خواهند شد.

رييس‌جمهور گفت: امروز نام ايران فقط در يك جغرافيا، يك نژاد و يك ملت نمي‌گنجد، نام ايران يعني اميد به تحقق همه آرزوهاي تاريخي بشر است.

دكتر احمدي‌نژاد تصريح كرد: امروز ايران يعني آزادي انديشي، عاشق ديگران بودن، ايران يعني عشق به انسانها، يعني عدالتخواهي، يعني كرامت انسان. ايران يعني دفاع از حق و مظلوم.

رييس‌جمهور تصريح كرد: مشي رستم و انديشه رستم و مشي آرش و انديشه او، مشي انديشه نجات‌بخش است. چرا كه سرتاسر شاهنامه توحيد است.

دكتر احمدي‌نژاد ادامه داد: خيلي‌ها تلاش كردند كه نام ايران و شاهنامه را از زندگي و انديشه ما دور كنند، تهمت‌ها زدند و از سوي ديگر شاهنامه را در مقابل هويت ملت ايران معرفي كردند، كارهايي كه به اعتقاد بنده اتفاقي نبوده است.

رييس‌جمهور خاطر نشان كرد: تجربه تاريخي نشان داده است كه ملت ايران هرگاه هويت خود را پيدا كرده، باعث شده است تا همه معادلات جهان بر هم بخورد.

دكتر احمدي‌نژاد سخنان خود را اينگونه به پايان رساند كه: ما از تبار رستم و فرهاد و آرشيم / و اندر شراب فتنه آخر سياوشيم / در انتظار رويت آن مهر آخرين / در مجمر سپيده سپندي بر آتشيم.

در اين مراسم پيش از سخنان رييس‌جمهور از شاهنامه باي‌سنقري كه قدمت تاريخي دارد رونمايي شد.

همچنين موزه ملي ايران در اين مراسم يك جلد شاهنامه‌اي نفيس به رييس‌جمهور اهداء كرد.

شناسه خبر: 21827  

- دیدارهای داخلی