مبنای مناطق آزاد تجاری جذب سرمایه و تکنولوژی است / مناطق آزاد از اهمیت بالایی برای اقتصاد کشور برخوردار است
بسیار خوشحالیم که در چهل و یکمین پنجشنبه امروز شاهد افتتاحهای مهم بیش از 60 طرح مهم در مناطق آزاد و مناطق ویژه بودیم که مجموعا حدود 9هزار و 500 میلیارد تومان ارزش این پروژهها بود و باعث اشتغال بیش از 3هزار و 200 نفر از جوانان عزیز ما میشود که اشتغال خودشان را در سایه این طرحها آغاز میکنند.
مناطق آزاد و همچنین مناطق ویژه برای ما اهمیت خاصی دارد. مبنای این مناطق این بوده که سرمایهگذاران بتوانند با یک تسهیلات خاص و ویژهای معافیتهای خاص، امتیازات خاص بتوانند در این مناطق سرمایهگذاری کنند و عمدتاً آنچه به دست میآید صادر کنند. یعنی بنا بر این بوده این مناطق جاذبهای داشته باشد که با این جاذبه بتواند سرمایه را جلب کند حال چه سرمایه داخلی را جلب کند چه سرمایه خارجی را جلب کند و همچنین تکنولوژی را جلب کند.
سرمایه و تکنولوژی در سایه امتیازات، تسهیلات، معافیتها، تا اینکه در اینجا محصولاتی تولید شود محصولات قابل رقابت با دنیا با استانداردهای قابل قبول و بتواند به مراکز صادراتی تبدیل شود که هم به کل اقتصاد کشور کمک کند هم به اقتصاد آن منطقه کمک کند. معمولا این مناطق آزاد در مناطق مرزی بیشتر هستند و فعال هستند بنابراین میخواهد یک حلقه اتصالی بین داخل و خارج باشد. با تسهیلاتی که برای ورود و خروج افراد وجود دارد اینکه سرمایهدار خارجی راحتتر بتواند وارد شود یا خارج شود، بتواند جنس سادهتر وارد شود، بتواند انبار شود، بتواند در موقع لازم به داخل کشور منتقل شود و یا صادر شود.
از آغاز دولت یازدهم در سال 92 مهمترین تاکید من این بود که هم به رئیس منطقه آزاد و هم به همه مدیرعاملهای مناطق آزاد و مناطق ویژه تاکید من بر این بود که مناطق آزاد نباید محل واردات باشد که ما یک کالایی را از یک کشوری با مالیات کم با تسهیلات زیاد وارد کنیم بعد یک عده مردم بیایند آن را بخرند و مقداری بیشتر به شهر خودشان ببرند و مغازه خودشان بفروشند و یا برای خودشان استفاده کنند. مقصود این نبوده از مناطق آزاد یعنی مناطق آزاد به جای اینکه صادرکننده باشد بیشتر واردکننده محصول و کالای ساخته شده خارج بود.
از ابتدا گفتیم ریلگذاری بر این مبناست که این عوض شود و به جای اینکه واردکننده باشیم عمدتا صادرکننده باشیم. آماری که امروز اعلام شد نشان داد که در این مسیر موفق بودیم یعنی در طول این مدت صادرات ما به خارج حدود 138 میلیارد دلار بوده و حدود 40 میلیارد دلار هم باز این محصولات به داخل سرزمین به سرزمین اصلی در واقع صادر شده و در برابر واردات ما مجموعا کمتر از 50 میلیارد بوده یعنی 47میلیارد واردات ما بوده است. پس ما در مسیر هدفگذاری درست خودمان حرکت میکنیم. وقتی جنس صادر میشود معنی آن این است که ما رقابتپذیری را مراعات میکنیم، وقتی سرمایه وارد میشود معنی آن این است که ما سهولت کسب و کار را مراعات و اجرا میکنیم ریسکپذیریها را کم میکنیم، مزیتها را بیشتر میکنیم.
شناسه خبر: 119143 -
پنحشنبه 25 دی 1399 - 15:19
شناسه خبر: 119143
- رئیسجمهوری
- جلسات