مولاوردی در نشست صلح، دمکراسی و حقوق شهروندی:
تا رسیدن به وضعیت مطلوب از نظر دمکراسی و صلح در جهان فاصله زیادی وجود دارد
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه در عرصه بینالملل به رغم اسناد الزامآوری که در سازمان ملل متحد به تصویب رسیده وضعیت مطلوبی از نظر دمکراسی و صلح وجود ندارد، گفت: امروز فاصله زیادی تا تحقق اهداف و آرمانها و رسیدن به شرایط مساعد در جهان وجود دارد که باید در این راستا تلاشهای بسیاری انجام شود.
شهیندخت مولاوردی دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی روز دوشنبه در نشست صلح، دمکراسی و حقوق شهروندی با اشاره به ضرورت نهادینه شدن این مفاهیم برای دستیابی به اهداف و آرمانهای مرتبط با آن در جامعه گفت: دمکراسی و مردمسالاری به نوعی تحت عنوان "از مردم، با مردم و برای مردم" تعریف میشود و روز بینالمللی دمکراسی باید برای جلب افکار عمومی نسبت به وضعیت دمکراسی در کشورهای جهان مورد استفاده قرار گیرد.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی که به مناسبت روز بینالمللی دمکراسی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران سخن می گفت، دمکراسی و مردمسالاری را تحقق اراده مردم برشمرد و افزود: برای اینکه بتوانیم به جامعهای از لحاظ رعایت مردمسالاری و دمکراسی نمره مطلوبی بدهیم، باید چگونگی استقلال و تمامیت ارضی آن جامعه در عرصه بینالملل و حاکمیت و قوانین داخلی آن را مورد بررسی قرار دهیم.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی توسعه گفتمان صلح را امری ضروری و جدی برای جوامع دانست و گفت: عدم وجود صلح پایدار در جوامع میتواند باعث بوجود آمدن شکافهای بسیار در سطوح مختلف اجتماعی شود.
مولاوردی با اشاره به اینکه سازمان ملل متحد در سال 2017 شعار نقش دمکراسی در کاهش خشونتها را برای گرامیداشت روز دمکراسی انتخاب کرده، گفت: این فرصت بسیار خوبی است که نسبت به شاخصهای صلح و دمکراسی در جوامع ارزیابی جامعی صورت گرفته و ظرفیتها و مزیتها در جوامع گوناگون برای تحقق صلح و دمکراسی مورد شناسایی قرار گیرد.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی افزود: تنوع فرهنگی در کشور ما یک فرصت و ظرفیت بسیار مناسب است که باید از آن برای حرکت به سمت تحقق اهداف در راستای صلح و دمکراسی استفاده کنیم.
مولاوردی با اشاره به ضرورت آگاهی و توانمندی مردم برای مشارکت در تمامی سطوح در راستای بهرهمندی از ظرفیتهای دمکراسی در جامعه، خاطرنشان کرد: در رابطه با صلح دو رویکرد وجود دارد، اول رویکردی امنیت محور است که به دنبال به حداقل رساندن درگیری مسلحانه میان دولتها و ملتهاست و در نهایت به صلح شکننده منجر میشود.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی ادامه داد: رویکرد دیگر نسبت به صلح نگاه مثبت به این مقوله و تلاش برای از بین بردن زمینههای بروز خشونت در میان جوامع است که منجر به صلح پایدار خواهد شد که البته این رویکرد میتواند با حقوق شهروندی همپوشانی داشته باشد.
مولاوردی با اشاره به لزوم تحقق حقوق انسانی و رفع تبعیض میان اقشار مختلف جامعه از جمله زنان، کودکان، سالمندان و اقوام مختلف در راستای دستیابی به دمکراسی و صلح، گفت: باید در جوامع حاکمیت قانون و عدالت مدنظر باشد تا صلح برقرار شود.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی نقش سازمانهای مردمنهاد را در تحقق صلح و گسترش دمکراسی و حقوق شهروندی در جامعه حائز اهمیت دانست و گفت: سازمانهای مردمنهاد میتوانند خلاء موجود میان مردم و حکومت در راستای اجرای برنامههای مربوط به دمکراسی و صلح را پر کرده و به عنوان پلی واسط در راستای ترویج فرهنگ صلح، دوستی و مدارا میان مردم نقش خود را ایفا کنند.
مولاوردی با اشاره به اینکه در کشور ما کمتر در رابطه با پایداری صلح اقدام شده است، گفت: برای تحقق فرهنگ صلح در جامعه نیاز به تولید دانش در این بخش داریم که در این راستا باید دانشگاهها و گروههای تخصصی وارد میدان شوند، کما اینکه نقش آموزش و پرورش نیز در این زمینه بسیار زیاد است.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی با اشاره به اینکه براساس قانون اساسی هر شهروند ضمن اینکه برخوردار از حقوق انسانی و بشری است، مکلف به رعایت حقوق سایر شهروندان و حاکمیت بوده و باید از حقوق خود نیز پاسداری کند، گفت: آزادی حقیقی در پرتو مشارکت همه جانبه مردم در بخشهای مختلف جامعه محقق میشود و با اعمال حق حاکمیت مردم قابل تحقق خواهد بود.
مولاوردی با اشاره به لزوم حمایت دولت از بخشهای مردم نهاد و نهادهای واسط با مردم، گفت: میزان باور حکومت به حق مردم از چگونگی حمایت آن از نهادهای واسط مشخص میشود.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه حقوق شهروندی از اصول و پیش شرطهای دمکراسی و فراهم کننده زمینههای همبستگی اجتماعی است، گفت: صلح یک خواست ملی است که از طریق فرهنگ حقوق بشر، تقویت دمکراسی و حاکمیت قانون محقق میشود.
مولاوردی با اشاره به ابلاغ احکام وزرا از سوی رییس جمهور به همراه پیوستهای مربوط به هر یک از وزارتخانهها، گفت: یکی از جهتگیریهای رییس جمهور در پیوست احکام وزرا توجه و الزام وزرا به مسأله حقوق شهروندی در اقدامات و اجرای امور است که این ما را امیدوار میکند تا در پیگیریهای خود حقوق شهروندی را به مرحله اجرا و عمل نزدیکتر کنیم.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی تأکید کرد: دانشگاهها و صاحبنظران باید در راستای نهادینه کردن مفاهیم مربوط به حقوق شهروندی در جامعه وارد میدان شده و به ما کمک کنند.
مولاوردی تصریح کرد: صلح، دمکراسی و حقوق شهروندی باید از درون خانهها آغاز شده تا بتوانیم درک درستی از این مفاهیم را در جامعه پرورش دهیم و این نیازمند همدلی و همفکری همه بخشهای مربوط است.
دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی افزود: مطمئناً با شناخت صحیح از مفاهیم مربوط به صلح و حقوق شهروندی میتوانیم مسیر درستی را در تحقق آن انتخاب کنیم.